maandag 27 november 2017

SLAG BIJ DOKKUM: SOROS STEUNT PIETHATERS

Een toenemend cohort Nederpatriotten is bereid Zwarte Piet te verdedigen. Gaat Justitie ze helpen de "slag bij Dokkum" om te zetten in een geuzendaad? De postmoderne aanval op Westers cultureel erfgoed gewoon door. In de voor-christelijke cultuurhistorie duiken overal zwarte-pietachtige figuren op (liveblog). Inmiddels wordt de agenda van de collaborerende regenten blootgelegd. 

UPDATE: Wierd Duk herinnert eraan dat het motief voor het verzet van Dokkum de veiligheid van de kinderen betrof. Een overweging die de burgemeester kennelijk niet zo boeide. Hier wordt duidelijk dat onze regenten een heuse agenda hebben: veel aanvragen van rechts voor een protestvergunning worden afgewezen met beroep op de openbare veiligheid. Maar in Dokkum speelde dat blijkbaar geen rol, zelfs niet met kinderen in het geding. GeertGeel heeft inmiddels het bewijs gevonden dat de prins der duisternis, George Soros ook hier een vinger in de pap heeft.

WACHTEN OP WILD GERAAS


21 nov. 2017

ZWARTE PIET: JUSTITIE ONDERZOEKT 'SLAG BIJ DOKKUM' 


Zaterdag kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet (onder andere) aan in Dokkum. Wie had kunnen denken dat Nederlands cultuurpatrimonium als eerste effectief verdedigd zou worden door de Friezen? Nou ja, zo Nederlands is Sinterklaas niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat in tegenstelling tot wat de autoriteiten beweren, het fenomeen Sinterklaas (of Sint Nicolaas, of Santaclaus) en zijn zwarte hulpjes, hun wortels hebben in de diepste krochten van het voor-christelijke, indoeuropees cultuurgebied, van Iran in het oosten tot de Britse eilanden in het westen. Inmiddels is de kwestie Zwarte Piet als afstammeling van Moorse slaven uit de veel recentere tijd van de transatlantische slavenhandel, onderwerp geworden van justitieel onderzoek door het OM. Anticiperend op eventuele boetes heeft crowdsourcing inmiddels het indrukwekkende bedrag van 35 duizend euro opgeleverd. De overwinning van de Pietisten op de postmoderne beeldenstormers met in hun kielzog de sterke arm der wet, is begonnen bij Dokkum.


(...) Met een ludieke actie, Project P gedoopt, die uiteindelijk uitmondde in fel burgerprotest, zette bouwonderneemster Jenny Douwes (39) uit Drachten de bezwaren van een groot deel van de Friese bevolking op de agenda. In een video riep zij medeburgers op om de komst van de bussen te vertragen door ervoor te gaan rijden. Opdat de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) niet op tijd in Dokkum zou aankomen. „Een debat over Zwarte Piet is prima, maar we willen geen schreeuwers tussen onze kinderen”, zei Douwes tegen de Telegraaf. „Daar worden zij bang van.” (Meer

Anti-Piet-activisten gingen zaterdagmorgen per bus naar Dokkum. Ze kwamen er niet aan. Een verslag vanuit de bus. Over een achtervolging, een wegblokkade, en een escorte weg van Dokkum. (Meer)

De demonstratie werd afgeblazen omdat voor de veiligheid werd gevreesd (meer). Er was sprake van vuurwerk, maar bij welke partij wordt uit de berichten niet duidelijk.

Gerelateerd