vrijdag 20 oktober 2017

RIP HVV: ODE AAN EEN UNIEKE WAARHEIDSZOEKER

Nederland is een uniek mens verloren. Er is weinig aandacht voor geweest. Want grote geesten vragen niet om schijnwerpers. Ze krijgen die pas op zich gericht als de rest van de wereld het belang van hun bijdragen is gaan begrijpen. 


Erik Driessens a.k.a. Clark Kent, a.k.a. Erik de Boorman @HVV_com (1967-2017). 

Ik leerde Erik persoonlijk kennen op 11 mei 2014 bij de lezing van Yaron Brook in Amsterdam over de moraliteit van het kapitalisme. Hij dronk een biertje aan de bar van het CREA en we babbelden na over het belang van objectivisme voor de cultuur in het algemeen en de lezing van Yaron in het bijzonder.

In 2013 was PomoNieuws pril en we konden wel wat origineel werk gebruiken.  Erik gaf ons de vrije hand te grasduinen in zijn werk dat eerder verschenen was op de site van Het Vrije Volk. Ik voelde me als een kind dat net een schatkist had ontdekt; hij was tot de rand gevuld met scherpzinnige analyses en diepgravende observaties.

Erik begreep Ayn Rand. Uniek in Nederland, waar zelfs de zelfbenoemde autoriteiten  op het gebied van objectivistische filosofie, erop los zitten te raaskallen. Als je een stuk van Erik postte, kon je erop vertrouwen dat de analyse klopte en hoogstens in de marge wat toelichting nodig had.

Denkers als Erik zijn in dit land op de vingers van een hand te tellen. Het wegvallen van deze zachtmoedige strijder en weergaloze waarheidszoeker is een zware slag voor de cultuuroorlog in Nederland. We zullen zijn naam bijschrijven in de eeuwige annalen der gevallen helden.

Zelfs Eriks laatste tweet is geen willekeurig niemendalletje. Het is een aanklacht tegen de staats-corporatistische gezondheidszorg in ons land. Het is een RT van Yaron Brook waarin hij ons vraagt niet de markt de schuld te geven van de falende zorg, waaraan uiteindelijk Erik zelf is opgeofferd:


Geen toeval natuurlijk!


Clark Kent op PomoNieuws.nl


Gerelateerd