maandag 8 mei 2017

(LONGREAD) DEFS TALKING POINTS: RECHTS VOOR BEGINNERS

PomoNieuws presenteert een nieuwe serie artikelen van onze redacteur Def. 


Heel wat kogelpunten uit Defs brein.

Rechts zijn in Nederland is verwarrend wegens een gebrek aan fundament. Daarom hierbij drie legitieme stromingen, één niet legitieme stroming en een conclusie.

Legitieme stromingen:

Minarchisme
 • Objectivisme (politieke pilaar)
 • Amerikaans Libertarisch/Constitutioneel Conservatisme (Rand Paul, Mark Levin, Alex Jones)
 • Klassiek Liberalisme (revalidatieoord voor 'liberals')


Rechtspopulisme/nationalisme
 • Trumpisme (ernstig onderschat door lineaire denkers)
 • Post-Fortuynisme (PVV, FVD, VNL, TON, Artikel 50)

Conservatisme
 • Amerikaans Non-RINO Conservatisme (a la Limbaugh)
 • Nieuw Nederlands Conservatisme (wordt momenteel ontwikkeld door PomoNieuws redactie)

Niet legitieme stromingen:

Establishment Rechts (RINO's in de VS, CDA/VVD in NL)


Conclusie:
 • Het rechtse denken in Nederland (en breder genomen in Europa, met lichte uitzondering van het Verenigd Koninkrijk) is crimineel onderontwikkeld. De redenen daarvoor zijn talrijk (filosofisch en historisch) en een studie op zich.
 • We hebben sociaal-liberalisme en christen-democratie. Rechtspopulistische partijen hebben door dat deze stromingen niks kunnen bieden en  zijn volledig ingekapseld door de globalistische NWO elite. Voor de korte termijn zijn de post-Fortuynistische partijen een redelijk alternatief.
 • Voor de lange termijn is het van belang dat er een fundamenteel juiste conservatieve beweging wordt opgezet. Het probleem is dat het conservatisme alleen werkt als je iets probeert te behouden dat waardevol is. Het oorspronkelijke politieke en culturele systeem van de VS is waardevol; daarom werkt het conservatisme daar goed. De meeste landen hebben een geschiedenis waar weinig nuttigs uit te halen valt. In Nederland is dit niet het geval, maar hier heerst een ander probleem.
 • Nederland kent een handvol enigszins bekende conservatieven die weliswaar een hoop boeken gelezen hebben, maar er maar niet in slagen uit de heersende mentale bubbel te komen; er niet in slagen om die elementen uit de Nederlandse cultuur en geschiedenis aan te wijzen die het waard zijn te bewaken.

Het beste advies voor Nederlanders op dit moment:
 1. Stem voorlopig op een post-Fortuynistische partij.

 2. Verdiep je in een systeem dat zowel over vrijheid als moraliteit leert. De enige legitieme stromingen op dit moment zijn Amerikaans: het objectivisme en het Amerikaanse conservatisme.

 3. Gooi je TV uit het raam, boycot alle ANP sites en journalisten en luister een jaar of 10 naar Amerikaanse talk radio (Limbaugh, Savage, Levin, Jones, Hannity, Yaron Brook). Beperk je niet tot een station, maar luister naar meerdere hosts om je breed te ontwikkelen, af en toe een linkserd mag ook. De reden voor Amerikaanse hosts is simpel (maar niemand hier zal het je ooit vertellen): het rechtse denken is aan de andere kant van de oceaan veel dieper ontwikkeld. Op YouTube zijn ook interessante dingen te vinden van kleinere spelers.

 4. Blijf PomoNieuws/PomoNews volgen, waar we binnenkort een legitieme Nederlandse conservatieve stroming zullen onthullen.

 5. Spread the word. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Vrijheidsfilosofie verspreiden voor een beter politiek model en uiteindelijk een beter leven.

Last but not least een slotwoord over het objectivisme, gezien het karakter van deze site objectivistisch is:

Een legitieme vraag is: als dit een objectivistische site is, waarom dan niet simpelweg verwijzen naar de werken van Ayn Rand? Waarom die hele omweg zoals hierboven beschreven? PomoNieuws is ooit opgericht om rechts Nederland meer diepte te geven. De ervaring in de loop der jaren heeft geleerd dat het weinig nut heeft in Nederland om maar even te roepen: lees Atlas Shrugged en wat non-fictie werken van Ayn Rand, en dan komt het goed. Er zijn hier een aantal redenen voor:
 • Het objectivisme wortelt zelden tot nooit in een Nederlands hoofd vanwege de enorme hoeveelheid subtiele indoctrinatie binnen de Nederlandse kaasstolp. Je hebt een culturele en politieke bodem nodig die bijna niet te vinden is in Nederland.
 • Het objectivisme als ding op zichzelf wordt vaak niet goed gebruikt. Het objectivisme is een filosofische set tools om zelf tot conclusies te komen. Oplezen wat er in een werk van Rand staat en dat dogmatisch overnemen zonder exact te snappen waarom, is niet de bedoeling. Sterker nog, indien je zelf via de objectivistische tools tot een andere conclusie zou komen, dien je je eigen gevonden waarheid aan te houden in plaats van dat wat Rand of een andere objectivist, te melden heeft. Deze onafhankelijke houding is hoe de redactie van PomoNieuws altijd te werk is gegaan en daarom zal je hier ook met grote regelmaat artikelen vinden die niet goed lijken te passen in de standaard objectivistische denkwijze. 
 • Om dit goed te kunnen doen moet je een brede context aan informatie tot je nemen. Dat kan allerlei vormen aannemen, maar een gemakkelijke manier daarvoor is het luisteren naar Amerikaanse (conservatieve) talk radio. Boeken, artikelen, websites etc. zijn ook goed, maar probeer minimaal 50 procent Amerikaanse materie tot je te nemen.
 • De context van de huidige wereld is enorm veranderd. We leven in een totaal andere tijd dan 20-30 jaar geleden. Daarnaast is purisme in de politiek in deze tijd volstrekt kansloos (wat niet betekent dat je je niet moet  blijven uitspreken voor consequente en radicale standpunten!).
 • We leven in een enorme en bijna ongekende flux waarin alles vloeibaar lijkt te zijn, en er constant nieuwe stromingen voorbij lijken te komen. Van religieus fundamentalisme en alt-rechts tot Trumpisme. We staan daarnaast ook aan de vooravond van grote (bio)technologische en sprirituele ontwikkelingen die de hele aard van het menszijn kunnen veranderen. Dit alles vergt enige mentale flexibiliteit, en dat is in geen enkel -isme te vangen.


Gerelateerd