zondag 12 maart 2017

VERKIEZINGSSTUNT RUTTE BACKFIRES

Vier dagen voor de verkiezingen besloot PM Rutte een daad te stellen nadat de regering en Turkije het niet eens konden worden over de voorwaarden waaronder de Turkse autoriteiten hier campagne konden voeren voor een nieuwe machtsgreep van president Erdogan. Nadat Erdogan onze regering ' Nazi restanten' had genoemd, was bij Rutte de maat vol.

Turkije heeft gisteren een oorlogsdaad tegen ons land gepleegd. Rutte zegt dat hij een principieel besluit heeft genomen toen hij de Turkse MinBuZa landingsrechten weigerde. Maar verder dan dat wil hij vandaag niet gaan. De anders zo pragmatische Rutte heeft onder de streep nul komma nul bereikt. In plaats van doorpakken, bindt Rutte in. Als braafste jongetje in de klas der grootglobalisten, is hij nu al op de de-escalatietoer. Er is geen verschil tussen Job Cohens theekransje en Ruttes bord gourmet met de Erdolfs ambassadeur.

Wat heeft Rutte bereikt met zijn pseudo principiele daad? De Turken zitten in de gordijnen, Erdogan heeft zijn land achter zich geschaard, en Nederlanders zitten met de gebakken peren. Als Rutte enig wezenlijk resultaat had bereikt, dan waren de kiezers ook hier achter hem gaan staan. In plaats daarvan stemmen ze waarschijnlijk  aanstaande woensdag massaal PVV, want weer is gebleken dat je niets hebt aan Rutte als het puntje bij het paaltje komt.

Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Erdogan denkt er ook zo over. Haaretz schrijft vandaag:
"If you can sacrifice Turkish-Dutch relations for an election on Wednesday, you will pay the price," Turkish President Recep Tayyip Erdogan said in a speech at an awards ceremony in Istanbul. "I thought Nazism was dead, but I was wrong. Nazism is still widespread in the West," Erdogan said. "The West has shown its true face." (bron)
Als er al sprake was van enige Europese coordinatie, dan braken de Fransen de blokkade. Haaretz:
Speaking to reporters before a public appearance in the northeastern French city of Metz, Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu said Turkey would continue to act against the Netherlands until it apologises. In a statement issued early on Sunday, Turkish Prime Minister Binali Yildirim said Turkey would retaliate in the "harshest ways".  
German Chancellor Angela Merkel has said she will do all she can to prevent Turkey's domestic tensions spreading onto German territory. Austria and Switzerland have also cancelled Turkish rallies due to the escalating dispute. A senior member of her conservative bloc in parliament, Hans Michelbach, demanded on Sunday that the EU stop aid to Turkey and ruled out any hopes that it would join the EU. (Bron)
Rutte vroeg zich vanmorgen in een gesprek met Nieman bij WNL af (terugkijken), of het vergrendelen van de Nederlandse ambassades en consulaten in Turkije moet worden opgevat als bescherming, of als een agressieve daad. Hier is het antwoord.


Het ergste van de hele episode was de actie van de Turken om de Turkse minister voor familiezaken van Duitsland naar Nederland te sturen in weerwil van het Nederlandse besluit. Dat was een directe oorlogsdaad tegen Nederland. Een minister die stiekem en met voorbedachten rade ons land binnenkomt noemen we een invasie.


In deze tweet verwart ze individuele mensenrechten van burgers met haar status als Turkse autoriteit. Moslims hebben een hele andere opvatting over de aard van mensenrechten: voor hen zijn het collectieve rechten van de islam.


Noemenswaard zijn ook de media. De NPO en de lokale omroepen worden met miljarden belastinggeld gesubsidieerd. Maar als er werkelijk nieuws is zijn ze afwezig en als ze er zijn, berichten ze tendentieus en selectief.

Rutte heeft geen enkel bezwaar tegen DENK. Van hem mag Erdogans vijfde colonne hier best een politieke partij runnen. Deze liberale drogreden is waarom het binnenkort afgelopen is met de oudste politieke filosofie: ze zijn blind voor hun eigen vijanden.


Aboutaleb zegt dat de consul heeft gelogen over de plannen van de Turkse MinBuZa


Wat is de boodschap van Erdogan aan Nederland? Dat hij door massamigratie in staat is met een knip van de vingers rellen te veroorzaken in het buitenland. Turksisme is geen nationaliteit. Het is een identiteit. Je kunt Turken hun paspoort of staatsburgerschap ontnemen, maar daarmee verhoedt je niet dat de regering ze als Turken beschouwd die toevallig over de grens wonen. Of dat ze zichzelf als Turk identificeren. Voor Marokkanen ligt dat niet anders.

Wat nu?Een sfeerbeeld van Rotterdam gisterenavond.


Als dit een campagnestunt was van PM Rutte om de kiezers achter zich te verenigen -- Erdogan stijl, zeg maar -- dan komt hij een paar centimeter tekort. Hij heeft niets bereikt, behalve dat de kiezers aanstaande woensdag zich massaal achter Wilders zullen opstellen.Mar 11, 2017 Geert Wilders heeft een boodschap voor de Turken.


Gerelateerd