dinsdag 7 februari 2017

(UPDATED) STEMADVIES: PVV, FVD OF VNL?

Brexit en de verkiezing van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten hebben een aantal weeffouten blootgelegd die breken met het traditionele politieke paradigma. Het is even wennen, maar het biedt ongekende mogelijkheden en oplossingen voor het huidige systeem dat volledig is vastgelopen. Infographic: 100 zetels voor PVV, FvD, VNL. 

1. Ideologisch links is veel kleiner (maximaal 25%) dan door MSM verkondigd wordt.

2. De arbeidersklasse is door linkse arbeiderspartijen in de steek gelaten.

3. VNL moet zich focussen op het leegeten VVD/CDA, niet op de PVV.

4. Het grootste deel van klassieke linkse achterban is helemaal niet links. Het zijn egoïsten (niks mis mee) die denken dat hun belangen bij links beter behartigd worden. Dit is een denkfout die nu wereldwijd wordt blootgelegd door Wilders en Trump.

5. Middenstanders klampen zich vast aan CDA en VVD omdat ze denken dat de EU (globalisme) stabiliteit biedt en dat nieuwe partijen, hoewel fiscaal voordeliger, instabiliteit brengen. Dit is een denkfout. Zie de stabiele aandelenmarkten in het VK na Brexit en VS na de verkiezing van Trump, ondanks de doomsday scenario's van de linkse elite.

6. Bleeding heart linkserds en linkse intellectuelen zijn niet over te halen. Maar dat hoeft ook niet. Ze kunnen plaats nemen in de oppositiebanken.

7. Via dit model kiest Nederland voor het nieuwrechtse Angelsaksische Trumpisme/Farage model in plaats van de Brusselse afgrond. Economische groei, veiligheid en nationalisme in plaats van EU, islamisatie, globalisme.

8. We hebben Forum voor Democratie (FvD) toegevoegd aan de vrijheidscoalitie die Nederland weer groots moet maken. FvD is opgericht door Thierry Baudet. Baudet is breed ingelezen en probeert vaak tot unieke standpunten te komen. Dat valt te prijzen. Toch maakt hij ook vaak filosofische denkfouten.

Baudet legt de nadruk vaak op een Europese vorm van conservatisme die anders van aard is dan de Angelsaksische variant die wij bij Pomonieuws hanteren. Wij zullen hier op een later moment dieper op ingaan. In het partijprogramma van FvD zijn daarnaast elementen van de PVV, D66 en VNL terug te vinden.

De sterke punten van VNL zijn lage belastingen, afnemen regulatiedruk, anti-islam, beperking van immigratie, anti-EU en anti-partijkartel. De punten die wij wat minder waarderen, zijn memes gerelateerd aan D66 en de invloed van euroconservatisme zoals groene politiek en staatsonderwijs.

Rutger van den Noort in een artikel op Opiniez (bron) maakt duidelijk dat dit in de praktijk neerkomt op een positie, die economisch overeenkomsten heeft met VNL, en met de PVV als het gaat om herstel van de nationale democratie. FvD heeft daarnaast een capabel en intellectueel sterk team achter zich. 

De redactie heeft FvD toegevoegd aan de partijen die wij endorsen: PVV, VNL en nu ook FvD. Wij adviseren deze drie partijen vooral om niet tegen elkaar te strijden, maar om de strijd aan te gaan met de kartelpartijen zoals aangegeven in bovenstaande infographic.

Updated van 26 nov. 2016


Gerelateerd