zaterdag 18 maart 2017

WILDERS WINT BINNEN OF BUITEN DE COALITIE

Woensdag 15 maart stond Nederland voor een historische keuze. Gaan we door met het machtskartel dat de volksdemocratie heeft verkwanseld voor het valse geluid van het wereldglobalisme van de elite, of gaan we het zelfbestuur teruggeven aan het Nederlandse volk? De kiezers lijken vastberaden te zullen vechten voor hun zwaarbevochten democratische rechten. 

Bron: AD

UPDATE: Na de monsterzege van Donald Trump in de VS waren de verwachtingen ook in Nederland hoog gespannen. Jarenlang hebben de peilingen die verwachting bevestigd. Na de verkiezing bleek de PVV met 33% te zijn gegroeid naar de tweede partij in ons land, terwijl de regeringscoalitie gedecimeerd is. Het is een ongeschreven regel dat de grootste partij het voortouw neemt bij de regeringsvorming en de premier levert. Maar vanzelfsprekend is dat helemaal niet. Of de PVV wordt uitgesloten van regeringsbeleid is eigenlijk niet boeiend. Rutte III zal rekening moeten houden met de nieuwe machtsverhoudingen, of ze dat willen of niet. Doen ze dat niet, dan zal de PVV binnen de kortste tijd uitgroeien tot dezelfde monstervote die Donald Trump in de VS de zege heeft gebracht. De bevestiging van deze analyse komt uit onverdachte hoek: journalist Rutger Bregman op Decorrespondent.nl. "Maar laten we eerlijk zijn: Geert Wilders heeft deze verkiezingen wel degelijk gewonnen. Hij is de meest invloedrijke politicus van de afgelopen 15 jaar."
"Politiek gaat niet over zeteltjes en poppetjes, maar over ideeën. Met welke ideeën regeer je een land? (...) Als je dan uitzoomt en bekijkt welke ideeën de afgelopen vijftien jaar in opmars zijn, dan zijn het allemaal ideeën uit rechts-populistische hoek." Bregman wijst de liberale VVD van premier Mark Rutte en het christendemocratische CDA met de vinger. "Zij bedrijven tegenwoordig een politiek die 15 jaar geleden ondenkbaar zou zijn geweest en doen uitspraken die ik niet bepaald liberaal of christendemocratisch zou noemen." "Stel je voor dat iemand uit de jaren tachtig in een tijdmachine was gestapt en de afgelopen campagne had gevolgd. Stel je voor hoe groot de verbazing - of beter gezegd: ontzetting - zou zijn geweest. Mark Rutte die bijvoorbeeld zegt dat hij het begrip multiculturele samenleving haat... We weten allemaal waar ze die taal hebben geleerd." (Meer


15 maart 2017


(ECHT NIEUWS) RUTTE BIEDT TURKIJE EXCUUS AAN


PomoNieuws voorspelde dat Mark Rutte zijn excuses direct na de verkiezingen zou aanbieden. Maar Rutte slaat ons cynisme. Hij deed het al voor de verkiezingen.
Volgens Mark Rutte zal hij never nooit niet zijn excuses aanbieden aan de Turkse regering. Vreemd, want volgens Ankara is dat precies wat hij gedaan heeft — over de telefoon weliswaar, maar toch. Toen Mark Rutte opeens liet zien wel degelijk over een ruggengraat te beschikken vond ik dat — net als iedere andere weldenkende Nederlander — gewoonweg schokkend. Ja, de Nederlandse regering had de Turkse minister inderdaad gezegd dat hij niet welkom was, maar om de rug daadwerkelijk recht te houden? Dat is iets wat we nog nooit gezien hebben van Rutte. Waarom nu dan wel? En, evenzeer belangrijk, zou dat na de verkiezingen veranderen? Volgens de Turkse krant Daily Sabah wel. Die aan Erdogan-gelieerde krant bericht namelijk dat de Turkse premier Binali Yildirim gisteren gezegd heeft dat Mark Rutte hem zijn excuses al heeft aangeboden. (Bron)(BEWIJS) STUNT MET TURKIJE WAS VORIGE WEEK AL BEKEND

14 maart 2017


(LIVE STREAM) NOS SLOTDEBAT
13 maart 2017  Livestream NOS Nederland Kiest: Slot Debat.

Kuzu pleegt een gotspe en zegt af! Thierry is te klein voor het slotdebat.(BEVESTIGD) TURKSE REL IS VERKIEZINGSSTUNT RUTTE


Het is bevestigd: de zogenaamd principiële houding van Mark Rutte is niets meer of minder dan een theaterstukje voor de bühne. Gisteravond berichtten wij dat de Duitse krant Bild beweert dat de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel een belangrijke boodschap had doorgegeven aan zijn Turkse ambtsgenoot: stel het bezoek aan Nederland uit tot na de verkiezingen. Als dat klopt is dat natuurlijk bijzonder schokkend. Het betekent namelijk dat Rutte’s zogenaamde principiële houding niets meer of minder dan een theaterstukje pur sang is. Het verslag in Bild wordt nu bevestigd door Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken. Op campagne in het zuiden van Turkije zei hij gisteravond namelijk dat de regering Rutte II hem inderdaad gevraagd had om niet nú, maar een week of wat later langs te komen. De reden was simpel: als hij voor de verkiezingen langskwam zou dat Geert Wilders in de kaart spelen. (Meer)
TURKEN WILLEN EU-VLUCHTELINGENDEAL OPZEGGEN


Gisteren kwam naar buiten dat Merkel en Rutte een geheime deal hadden gesloten als onderdeel van de vluchtingenovereenkomst met Turkije (scroll neder). Het AD bericht vandaag dat de Turken de hele deal op de helling willen zetten. Daar kon je natuurlijk op wachten. Het lijkt erop dat onze parmantige premier daar niet mee gerekend heeft toen hij besloot zijn verkiezingsstunt met Erdogan te spelen. Door de geheime afspraak zijn we gehouden JAARLIJKS een deel van die 150-250.000 migranten te absorberen. Dat Turkije de hele deal nu wil opblazen, zou je als een geluk bij een ongeluk kunnen opvatten. De Turken zeggen bovendien dat de EU maar een deel heeft betaald van de 6 miljard die ze zouden overmaken voor het onderhoud van de vluchtelingen in Turkije. Intussen blijven de Turken beledigingen roep aan ons adres. Vandaag zijn we 'de slagers van Srebrenica!'

Turkse minister wil migrantendeal 'heronderzoeken' De Turkse minister van Europese Zaken Ömer Celik wil het vluchtelingenakkoord tussen Turkije en de Europese Unie 'heronderzoeken'. Dat zei hij tegen het Turkse persbureau Anadolu nadat Turkije het de afgelopen dagen en weken aan de stok kreeg met diverse Europese landen. (Meer)


13 maart 2017


(ONTHULLING) DE GEHEIME DEAL VAN MARK RUTTE
13 maart 2017 Live Stream: Mark Rutte versus Geert Wilders. Het EenVandaag Verkiezingsdebat start op 2:04:20.

In het debat van vanmiddag ramde Mark Rutte zich op de borst dat hij de vluchtelingencrisis toch maar mooi heeft opgelost! Dat 'oplossen' blijkt hij een jaar geleden illegaal te hebben gedaan, samen met Frau Merkel en de Turkse PM Davutoglu, aan de vooravond van de migrantentop in Brussel tijdens een onderonsje op het Turkse consulaat. Vandaag publiceerde Die Welt over de geheime overeenkomst (bron). De nacht voor de vluchtelingentop in Brussel kwamen de drie samenzweerders overeen, jaarlijks 150.00-250.000 vluchtelingen te zullen opnemen. De andere EU-lidstaten werd daarover niets verteld; maar later dat jaar werd ze het mes op de keel gezet om quota's te accepteren. Nu weten we waarom dat zo belangrijk was door Merkel (en naar nu blijkt, ook voor Mark Rutte, destijds EU voorzitter). Voor zover we kunnen nagaan is er niets terecht gekomen van die quota's, maar Duitsland en Nederland hebben zich dus in het geheim verbonden om 150-250.000 migranten te absorberen. De details van de deal waren als volgt. (Archief Migrantencrisis)

Een jaar geleden kondigden EU-leiders en Turkije aan een principeakkoord te hebben gesloten over de migratiecrisis. Turkije zou alle migranten die illegaal de oversteek maken naar Europa terugnemen. De EU zou in ruil door de VN erkende vluchtelingen uit Turkse vluchtelingenkampen (waarvan veel Syriërs) opnemen. Illegale Syriërs zouden daardoor minder kans hebben om toegelaten te worden. Het doel van het plan was het verdienmodel van de mensensmokkelaars kapot te maken en migranten te ontmoedigen. Legale migratie zou de enige manier zijn om naar Europa te komen. De Turken eisten 6 miljard euro aan steun voor de opvang van vluchtelingen in Turkije. Van de Turkse eis voor versneld visumvrij reizen naar Europa is niets terecht gekomen. (Bron)

13 maart 2017

NEDERLANDSE DIPLO'S ONWELKOM IN TURKIJE


Rutte verdedigde met zijn verkiezingsstunt tegen Turkije geen enkel principe. Hij werd nijdig omdat de Turken zijn regering met Hitler vergeleken, iets wat conservatieven ervaren op een dagelijkse basis. In de VS zouden ze gezegd hebben dat een politicus met dergelijk temperament niet te vertrouwen is met zijn vinger aan de nucleaire knop. Mark Rutte heeft met deze stunt alleen maar zijn eigen ongeschiktheid als PM bewezen. Na deze korte eruptie van stoerheid is het de-escaleren geblazen in Nederland. Hoe anders is dat in Turkije! De Telegraaf:

Nederland domineert maandagochtend de voorpagina’s van de Turkse kranten. Een beeld komt overal terug: de demonstrant die in Rotterdam op straat ligt en gebeten wordt door een politiehond. ’Racistische honden’ kopt de krant Yeni Safak. De krant Aksam heeft het over Nazi-honden en plaatst daar zelfs een hakenkruis bij. Op de voorpagina van een lokale krant in Istanbul, Sözcü staat ’wat een barbarij’. „Nederland zet de Turkse minister het land uit, onze expats protesteerden.” En: „De crisis is een verkiezingskans voor de racistische leider Wilders.” De kritische krant Cumhuriyet gebruikt minder krachttermen en schrijft dat Turkse demonstranten in Rotterdam ruw zijn behandeld. „Turkse en Nederlandse politici zijn geconfronteerd met verstoorde interstatelijke relaties.” (Meer)

— De Telegraaf (@telegraaf) March 13, 2017
12 maart 2017

VERKIEZINGSSTUNT RUTTE BACKFIRES


Vier dagen voor de verkiezingen besloot PM Rutte een principiele daad te stellen nadat de regering en Turkije het niet eens konden worden over de voorwaarden waaronder de Turkse autoriteiten hier campagne konden voeren voor een nieuwe machtsgreep van president Erdogan. Nadat Erdogan onze regering ' Nazi restanten' had genoemd, was bij Rutte de maat vol. 


Turkije heeft gisteren een oorlogsdaad tegen ons land gepleegd. Rutte zegt dat hij een principieel besluit heeft genomen toen hij de Turkse MinBuZa landingsrechten weigerde. Maar verder dan dat wil hij vandaag niet gaan. De anders zo pragmatische Rutte heeft onder de streep nul komma nul bereikt. In plaats van doorpakken, bindt Rutte in. Als braafste jongetje in de klas der grootglobalisten, is hij nu al op de de-escalatietoer. Er is geen verschil tussen Job Cohens theekransje en Ruttes bord gourmet met de Erdolfs ambassadeur. (Meer)
Feb. 18, 2017


AFTRAP VERKIEZINGEN 2017: PVV IN SPIJKENISSE


Demografische groepen zijn hulpmiddelen van politicologen. Het is onzinnig om te denken in algemeenheden als: PVV'ers zijn allemaal laagopgeleide arbeiders. Daar komen de tegenstanders van de PVV ook achter nadat ze in de VS giga op hun ghat gingen. Uit de VK:
Een interessant statistisch feit: 45 procent van alle universitair geschoolde Amerikanen stemde op 9 november jongstleden op Donald Trump. Van de witte hoogopgeleiden stemden er méér op Trump dan op Hillary Clinton. Dat was anders in flink wat peilingen en onderzoeken vooraf. Daaruit kon je de indruk krijgen dat het Trump-electoraat in grote meerderheid bestond uit laaggeschoolden en werkloze arbeiders. Opiniepeilers constateerden achteraf dat er kiezers 'onder hun radar' zaten. (...) 
Er maakten nog meer kiezers deel uit van de verborgen ' monster vote', maar hoe dat zit zullen we pas na de verkiezingen verklappen. (Meer)


26 aug. 2016


GEERT WILDERS: RADICAAL CONCEPT-PROGRAMMA


Gisteren presenteerde Geert Wilders zijn concept-programma voor de algemene verkiezingen van 2017. Het zijn 11 punten en een 0-begroting, die net op een A4-tje passen. De punten zijn terecht niet juridisch uitgewerkt. Vrijheid is een morele kwestie, geen wettelijke. De wet hoort rechten te beschermen. Niet andersom. 

Het concept-verkiezingsprogramma van Geert Wilders is zowel kort, als krachtig, als radicaal. In plaats van water bij de wijn en zoeken naar verwaterd compromis, gaat Geert de confrontatie met de gevestigde orde niet uit de weg. De elite heeft zich losgezongen van de bron van hun gezag, de kiezers. Ze behartigen de belangen, of zelfs de veiligheid van het volk niet meer. Ze hebben zich irrelevant gemaakt. Brexit was het eerste schot voor de boeg voor nationale onafhankelijkheid. Als de VS zich losmaakt van de ketenen van de Clintons en de Democrats, dan wordt dat een krachtige impuls voor nationale soevereiniteit. Driemaal scheepsrecht als Geert Wilders de algemene verkiezingen van 2017 wint. Het schip van Nederland moet weer te water en met volle kracht vooruit! 
English edition. Gerelateerd