zaterdag 19 november 2016

OBJECTIVISME 101: YERNAZ OVER POSTMODERNISME

Yernaz Ramautarsing heeft het druk met het verspreiden van vrijheid. Als objectivist onderschrijft hij een aantal principes, waaronder kapitalisme als economische afgeleide van de vrije mens. Politiek is geen doel op zich. Het ligt stroomafwaarts van cultuur, dat gemaakt wordt door de optelsom van de natie.

UPDATE:
10 nov. 2016

YERNAZ OVER TRUMP BIJ PAUW


9 juni 2016


WEG MET DE VERZORGINGSSTAAT
Jun 7, 2016 Cafe Weltschmerz: Esther van Fenema & Yernaz Ramautarsing. Weg met de verzorgingsstaat! (Bron)

Objectivisme staat voor een gelimiteerde overheid die alleen zorgdraagt voor rechtspraak, politie en defensie. Zoals we een scheiding kennen tussen kerk en staat, kent objectivisme ook een scheiding tussen staat en economie, staat en onderwijs, en staat en wetenschap. Een staat waarin de mens geheel vrij is en de staat een belangrijke rol vervult als hoeder van natuurlijke rechten en veiligheid.
Jun 7, 2016 Cafe Weltschmerz: Sid Lukkassen interviewt Yernaz Ramautarsing. (Bron)

Yernaz Ramautarsing verklaart: “Ik was bereid om te vechten voor radicale idealen en ik was atheïst. Toen las ik de werken van Ayn Rand.” Inmiddels stelt hij dat er “niets aan links is dat niet hypocriet is: Karl Marx heeft nog geen dag in zijn leven gewerkt.” Yernaz is een Nederlander met Surinaamse wortels en het is zijn doel om een verdediging van het kapitalisme te geven als moreel systeem.Gerelateerd