dinsdag 5 juli 2016

(SCENARIO 2) SPANJE ROOMT JE PENSIOEN AF

Een meerderheid van de volksvertegenwoordiging heeft op 29 juni een motie van het CDA weggestemd om de EU-richtlijn voor pensioenen (IORP-II) te verwerpen. De richtlijn maakt het mogelijk dat Nederlandse pensioenbeheerders zich in andere lidstaten kunnen vestigen, met medename van 1400 miljard euro aan Nederlandse pensioengelden. 

UPDATE: In de toptweet een leuk stukkie van de GS-redactie met een lange neus naar de PvdA. Rutger vd Noort, een oud-conservatief/libertarische rekenmeester is voor ons door de Orwelliaanse documenten gegaan. Hier zijn de bevindingen. Update 7 juli.
4 juli 2016

(SCENARIO) JE PENSIOENFONDS INVESTEERT IN GRIEKENLAND


Daags nadat de EU-pensioenherziening door de Tweede Kamer was gejast, hadden onze incompetente volksvertegenwoordigers het bestaan vragen te gaan stellen over de zaak. Woorden schieten tekort om hier een kwalificatie voor te bedenken. Bart Nijman op GS heeft de hele gang van zaken nog maar eens opgeschreven. Er is een scenario denkbaar waarin je zuurverdiende uitgestelde loon zomaar kan verdampen als sneeuw voor de zon. Laten we onze wilde fantasie eens de vrije loop laten en zeggen dat je pensioenfonds verzekeringen gaat verkopen aan Grieken of gaat investeren in Grieks waardepapier. Er dreigen wat Griekse banken om te vallen. De Duitse taxcollector "Specter" Schaeuble schiet te hulp met een bail-in: voorwaarde is dat jouw pensioenfonds naar de kapper gaat voor een haircut. Doei! Zeg maar dag met je handje naar je pensioenregeling. Momenteel dreigen er een stel Italiaanse banken om te vallen. De eurocraten kunnen zich ingraven tot ze er dood bij neervallen, de situatie in euroland is zo instabiel, dat je er letterlijk alles van kan verwachten. Het achteloos en geniepig vergokken van 1400 miljard van onze bruidsschat vanwege het eurofiele dogma kon wel eens de doodsteek betekenen voor Nederland in het EU-project. De fanboys zien de bui al hangen. Je kunt er vergif op innemen, dat Nexit hoofdinzet wordt van de volgende verkiezingen. Geert, mien jong, kom er maar in...

Macro-economische effecten 

Er is nog een macro-economisch aspect aan het internationaliseren van de pensioenfondsen en het onttrekken van kapitaal. Nederland heeft een enorm hoge hypotheekschuld. Maar daar staat de gigantische pensioenpot tegenover. Als dat geld uit Nederland verdwijnt wordt de BVNL niet alleen armer. Als het vertrouwen in deze investeerders afneemt, gaan de ratings omlaag en moet de staat meer rente gaan betalen over geleend kapitaal. En omdat de staat geen bezittingen heeft, vindt jij dat terug in hogere belastingaanslagen en/of bezuinigingen en het stijgen van de pensioengerechtigde leeftijd. Als dat erg ver gaat, valt een economische crisis niet uit te sluiten. Het verdampen van de pensioenpot heeft in Argentinie geleid tot een nationale crash. Het gerommel van de regentenklasse met geld zorgt ervoor dat het vertrouwen in het systeem steeds verder afneemt. Zo snijden ze de tak af waar ze zelf op zitten.
29 juni 2016


NEERLANDS TROTS VERPATST AAN BRUSSEL


Er is geen enkele morele cover te bedenken voor de staatsroof bij klaarlichte daglicht die er zojuist heeft plaatsgevonden in de Tweede Kamer. Geen enkele! De pensioengelden zijn afgeperst van werkgevers en werknemers. Het was een van de peilers van de sociaal-democratie. Maar dat de politiek deze spaarzin verplicht heeft opgelegd, laat onverlet dat het geld eigendom is van burgers. Parlement en regering vinden dat ze er vrij over mogen beschikken, dat ze de 1400 miljard euro best mogen storten in het zwarte gat van Brussel. De gedachte dat eurocraten het fortuin niet zullen gaan rondpompen, is naief. Waar halen ze het recht vandaan om over ons eigendom te beschikken? Het typeert de postmoderne globalist. Hij baseert dit recht op de stelling dat hij beter is dan het domvolk. Ze zijn nu echt van God los! 

De zogenaamde IORP-richtlijn, ook wel bekend als de nieuwe EU-pensioenwetgeving is een typisch geval van globalisme. Of zoals de socialisten zeggen, neo-liberalisme. Een verkapt overheidsorgaan, in dit geval de beheerders van onze pensioenen, wordt losgeweekt van de staat en behandeld als een private onderneming. Wij zijn een grote Europese familie in de EU en daarom mogen deze beheerders zich voortaan ook in andere EU-staten vestigen en handel drijven. Maar het zijn natuurlijk helemaal geen private ondernemingen. Hun waarde is niet vrijwillig totstandgekomen. De pragmatische VVD van Mark Rutte heeft patent op dit soort falende privatiseringen. De NS is een schrijnend voorbeeld van dit beleid. 

VVD, PvdA, D66 en GroenLinks hebben zojuist in de Tweede Kamer in meerderheid gestemd tegen een CDA-motie van Omtzigt (ondertekend door een aantal andere partijen, zie boven), die moet voorkomen dat onze pensioenen in andere lidstaten terecht kunnen komen. 53 kamerleden stemden voor de motie, 81 tegen. Dat een en ander het daglicht niet kan verdragen blijkt uit het feit dat de tekst van de akkoorden tot gisteren strikt geheim was, terwijl er vandaag al over gestemd moest worden. Normaal hebben kamerleden een week nodig om een voorstel van de regering te bestuderen. Maar over zoiets belangrijks als de toekomst van de Nederlandse pensioenen kan binnen 12 uur gestemd worden - in het nadeel van de pensioenhouders. De globalisten in Den Haag en Brussel hebben serieus haast met het stelen van ons laatste restje nationale trots en onze wettelijk verplicht bij elkaar gespaarde appels voor de dorst. Voorspelling: de maat is vol! 


Brussel komt Nederland tegemoet, kopt de Rijksoverheid! 


Gerelateerd