dinsdag 6 september 2016

TURKSE ZAAK TEGEN UMAR VERDAAGD TOT 24/11

De rebelse socialite-columniste Ebru Umar blijft tegen moslimse schenen schoppen. Het land van haar ouders is onder Moslim Broeder Erdogan verworden tot een dictatoriaal neo-kalifaat dat belediging van de sultan en de Islam als hoofdzonde ziet. Maar ook in Nederland mankeert het een en ander. 

UPDATE: Columniste Ebru Umar is bereid in Nederland een verklaring af te leggen in haar rechtszaak die dinsdag in de Turkse plaats Kusadasi is begonnen. Umar staat terecht wegens belediging. Ze is echter in Nederland gebleven en liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat. Tijdens de zitting werd besloten dat Umar in Nederland een verklaring mag afleggen; wat zoals zij begrepen heeft, zou moeten gebeuren bij een officier van justitie in Rotterdam. “Natuurlijk wil ik dat doen. Ik zou niet weten waarom niet. Ik hoop dat de zaak, die nu tot 24 november is uitgesteld, daarmee snel in mijn voordeel wordt beslist.” Umar wordt verdacht van belediging omdat ze de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Mustafa Kemal Atatürk, de grondlegger van het huidige Turkije, in april dictators had genoemd. Umar zat toen vast in Turkije. De columniste is “prettig verrast” door het verloop van het proces tot nu toe. “Er was geen gedoe dat ik er niet was en het is meegaand dat ik hier een verklaring mag afleggen.” Het is niet de enige zaak die tegen haar loopt in Turkije. (Meer)




29 juli 2016


FRONTGROEP VAN DE TURKSE STAAT WIL VERVOLGING VAN UMAR


De aangifte tegen Umar door de Stichting Turks-Islamitische Culturele Federatie met tentakels naar de Diyanet (Turks ministerie van religie) en "22 Turken die in Nederland wonen", maken twee dingen duidelijk. De ontluikende Turkse theocratie heeft in Nederland institutioneel wortel geschoten en heeft de fundamenten gelegd om een staat binnen onze staat te worden, die actief de individuele rechten van Turkse Nederlanders schendt. Met goedvinden van onze politici. Onze onvolwassen grondwet biedt houvast aan de islamitische redenatie dat belediging niet mag, en heeft dat zelfs in de wet vastgelegd. Belediging is min of meer vervlochten geraakt met discriminatie, ook een juridisch en staatkundig monster. We zakken steeds verder weg in het moeras van de achterlijkheid.

De aangifte is gedaan bij het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LEDC) van het Openbaar Ministerie, aldus de advocaat. Hij heeft de Amsterdamse officier van justitie Paul Velleman verzocht Umar te vervolgen. In de aangifte wordt gesteld dat Umar zich opzettelijk beledigend heeft uitgelaten in haar column in dagblad Metro. Ze schrijft over ‘Nederturken’, de groep mensen van Turkse komaf woonachtig in Nederland. Ze vergelijkt deze mensen, zo stelt de advocaat, met NSB’ers. Ook gebruikt Umar het woord 'geitenneukers' en 'feliciteert' ze de groep met hun 'totaal mislukte Nederlanderschap'. Umar zegt op Twitter over de aangifte: ,,Dus je feliciteert mensen met hun mislukte Nederlanderschap en als bewijs doen ze aangifte wegens beledigen. Briljant.''



27 juni 2016

"MINDER, MINDER, MINDER K*TMOCROS"


De rebelse socialite-columniste Ebru Umar blijft tegen moslimse schenen schoppen. Na zich eerst te hebben bezondigd aan gevoelige Turkse neo-kalief Erdogan met de lange tenen, wil ze na de diefstal van haar iPhone minder, minder, minder k*tmarokkanen.

Umar zou tijdens het inladen van wat spullen in Amsterdam beroofd zijn van haar iPhone. Reden genoeg om daarom los te gaan tegen alle Marokkanen en Turken in Nederland. 'K*TMOCROS IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE IK HAAT JULLIE EN IK HAAT JULLIE MOSLIMBROEDERS EN ZUSTERS OOK> FUCK YOU ALL', schreef Umar na de vermeende beroving. Hiervan zou ze aangifte gedaan hebben. Vervolgens schrijft ze een Tweet waar ze nog eens last van zou kunnen krijgen. 'Nog een keer: mocros will be mocros. MINDER MINDER MINDER. Zeg maar nul', schrijft de Turkse in duidelijke Wilders-retoriek. Voor deze uitspraken is Wilders aangeklaagd en zal hij vervolgd worden. 'Wacht ff: we trekken het breder. Tyfushekel aan "moslims". Vooral de "vrome" soort', schrijft ze in een andere Tweet. Op Facebook en andere sociale netwerken proberen veel Marokkanen en Turken nu te achterhalen of aangifte doen wegens discriminatie, haatzaaien en opruiing zin heeft. Anderen hebben al duidelijk aangegeven aangifte te zullen doen.





10 juni 2016

TURKIJE VERVOLGT UMAR; WAT GAAT RUTTE DOEN?


Aan de vooravond van de 101e herdenking van de Armeense genocide (meer) vierde moslimbroeder Erdogan zijn neosultanaat met het oppakken van columniste Ebru Umar. De Nederlandse socialite is een bedreiging voor het kleine Turkse pikkie. We moeten dit zien in het kader van Erdo's crack down on kritiek dwars over nationale grenzen heen. (Meer)

Ebru Umar kan zich opmaken voor een nieuw reisje naar Turkije. De journaliste moet zich namelijk op 6 september melden bij de Turkse rechtbank wegens belediging van de profeet Mohammed en president Erdogan. Een politiek proces dus… Het zal nog een hele uitdaging worden voor Rutte c.s. om dit varkentje te wassen.




24 mei 2016


VVD EN PVDA GEEN MENING OVER #FreeEbru


In het debat van 18 mei vond de pragmatisch-nihilistische premier van de BVNL kritiek maar "gelul". Vandaag heeft de regering helemaal geen mening meer over de vervolging door Turkije van Ebru Umar. En in navolging van het grote voorbeeld -- Angela Merkel --  verwijzen regeringspartijen VVD en PvdA de vraag of een president een kritische burger mag vervolgen, naar de rechter. Hoe kan een kiezer nog enig respetc opbrengen voor deze morele lafaards die buigen voor eurocraten en Turkse tirannen?



18 mei 2016


PREMIER VINDT KRITIEK OVER TURKIJE GELUL!




May 18, 2016 Fritsvlog: Debat Ebru Umar gaat over klein bier, jammer. (Bron)

Herstel! Er was toch een CDA'er die in staat was verband te leggen tussen Ebru en de neo Ottomaanse dictatuur van Moslim Broeder Erdogan. De premier wist wel raad met zo'n diepgravende vraag!

DEBAT 2E KAMER: GEFELICITEERD MET ONS!

Frits Wester heeft gelijk. Onze ijdele, incompetente regenten willen zichzelf graag feliciteren met de goede afloop. Maar er is nog een ander probleem, dat te maken heeft met mentale zelfsabotage. Namelijk het onvermogen om uit een aantal specifieken, de overeenkomsten, of verbanden te zien. Het debat zou moeten gaan over de persvrijheid in Turkije. Of breder nog, de almaar voortschrijdende dictatuur van Erdogan. Of nog breder, de EU die claimt een 'waardengemeenschap' te zijn, maar die waarden te grabbel gooit als Turkije geapaisseerd moet worden. Of nog breder: moet een staat waar de Moslim Broederschap regeert, niet gewoon geboycot worden, in plaats van beloond te worden met visumvrij reizen?



14 mei 2016


(INTERVIEW) EBRU UMAR BIJ PAUW




May 12, 2016 Ebru Umar weer terug in Nederland na landarrest in Turkije.




12 mei 2016

(SPECIAL) EBRU TERUG IN NEDERLAND



Wierd Duk sprak met Ebru na aankomst in Nederland.
En nu? Terug naar haar huis in Amsterdam-West is voor Ebru Umar (46) geen optie. Te gevaarlijk, na alle bedreigingen en na de intimiderende inbraak tijdens het 'landarrest' van de Turks-Nederlandse columniste in Turkije. Bij die inbraak, waarbij haar woning overhoop werd gehaald, werd een laptop gestolen. De vermoedelijke daders lieten een boodschap achter: 'Hoer' stond op de muur geklad. Bijna drie weken lang mocht Ebru Umar Turkije niet uit, op beschuldiging de Turkse president Erdogan op twitter te hebben beledigd. 'Fuck Erdogan', schreef ze. Nu zit Umar in een 'safe house' ergens in Nederland, geregeld door haar opdrachtgever Telegraaf Media Groep (TMG). Ze heeft wegens alle bedreigingen aan haar adres beveiliging, ook georganiseerd door TMG. ,,Je regelt eerst zelf iets, dan je werkgever, dan de overheid," legt Umar uit. ,,Zo is de volgorde." Openbare optredens meldt ze, volgens afspraak, bij de instanties. De aanklacht in Turkije is nog niet ingetrokken en de onzekerheid niet weggenomen. (Meer)

Columniste Ebru Umar vertrekt naar een geheim adres en is in gesprek over beveiliging. Ze heeft daarover overleg gehad met het OM in Amsterdam en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid, zegt ze in een interview in De Telegraaf. Umar, die Turkije ruim twee weken niet mocht verlaten, keerde dinsdagavond terug in Nederland. Ze ging niet naar haar huis in Amsterdam, waar onlangs werd ingebroken, maar kwam uiteindelijk terecht in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, vertelt ze. Van daaruit gaat ze naar een geheim adres. "Bottom line is dat mensen mij zullen blijven herkennen, blijven uitschelden en blijven bedreigen." Umar zegt ook dat ze heeft afgesproken openbare optredens te melden bij de instanties. "En hoe ik dan verder beveiligd word en de mate waarin is nog niet vastgesteld. Ik wil vooral gewoon mijn leven terug." (Meer)




11 mei 2016


EBRU TERUG IN NEDERLAND




May 11, 2016 Ebru Umar heeft Turkije verlaten en is weer op Nederlandse bodem.

Ebru is terug, zonder huis en haar leven bedreigd door de Turkse dicktator en zijn vijfde colonne van Nederturken. Ze mag het proces hier afwachten, zonder dat de regenten van Rutte of de eurocraten op durven treden tegen de neo-pasha. Hij gaat gewoon door met het onderdrukken van de pers- en meningsvrijheid en de democide tegen zijn eigen volk. Want zonder hem wordt Europa onder de voet gelopen door zogenaamde vluchtelingen. Tot we het vluchtelingenverdrag uit 1951 opzeggen staan de grenzen wagenwijd open en is het aan ons om te bewijzen dat ze geen recht hebben om hier te zijn. Erdogan runt een schurkenstaat die niet zal stoppen, als je hem niet laat stoppen! Dat is de aard van schurken.
Umar zat twee weken in 'landarrest' nadat ze op haar vakantieadres in Kusadasi was aangehouden wegens kritische tweets over de Turkse president Erdogan. De gerechtelijke procedure die tegen haar loopt, mag ze in Nederland afwachten. Het gaat nu goed met haar. ''Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor alle steun. Daar ben ik erg van onder de indruk geraakt.'' Turkse nationaliteit Umar gaat in Nederland proberen om van haar Turkse nationaliteit af te komen. Ze liet eerder aan NU.nl weten dat ze daar al langer over heeft nagedacht, maar dat haar ouders dat niet wilden. "Maar nu zijn ze het volledig met mijn keuze eens." Ze weet alleen nog niet wat ze hiervoor moet doen. Tegen Metro zegt de columniste dat het "een heel gedoe is. Niemand kan me precies uitleggen hoe dat moet en wat de gevolgen zijn." (Bron




10 mei 2016


EBRU ONDERWEG NAAR NEDERLAND


Pritt breekt goed nieuws! Ebru is onderweg naar Nederland om hier het proces af te wachten. Fijn geregeld door de losers! Ze kan nooit meer terug naar Turkije en hier is ze nooit meer veilig!
Ebru Umar mag Turkije verlaten en is inmiddels onderweg naar Nederland. Dat heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken dinsdag bekendgemaakt. Turkije heeft dinsdag het uitreisverbod ingetrokken. Umar mag de gerechtelijke procedure in ons land afwachten. "Het is uitstekend nieuws dat zij terug naar Nederland kan. Er is achter de schermen veel gedaan aan haar zaak en het is goed dat Ebru Umar nu naar huis kan", aldus de minister. De columniste werd op 23 april op haar vakantieadres in Turkije aangehouden wegens kritische tweets over de Turkse president .



3 mei 2016

LINKSFASCISTEN BEPERKEN MENINGSVRIJHEID

De kwestie Umar biedt regressief links een goede gelegenheid om te laten zien hoe fascistisch ze zijn. Moraliteit is iets anders dan de wet. Het verwarren van de twee is gebruikelijk bij liefhebbers van onderdrukking. Volgens de ridder van de "beperkte vrijheid" Chris Klomp, kun je een moreel principe, vrijheid, beperken door de wet. Dit is filosofisch een verloren zaak. Vrijheid is absoluut, of het bestaat niet (net zo min als een beetje zwanger). Je kunt wel een wet maken (zoals dicktator Erdogan) om de vrijheid te beperken, maar dat maakt het nog geen moreel doel. Slavernij was legaal, de holocaust was legaal, net als apartheid en segregatie. De argumenten van Chris Klomp gaan rechtsstreeks een doodlopende steeg in waar ze zich te pletter rennen tegen de muur van de logica. Regressief links laat een kans voorbij gaan om aan de goede kans van de geschiedenis te gaan staan. In plaats van vrijheid kiezen ze voor onderdrukking, Turks fascisme en neo Ottomaans imperialisme.




27 april 2016


LAFFE VVDPVDA BLOKKEREN DEBAT 



Jan Roos deed een rondje Binnenhof om te vragen wanneer onze lieve vriendin vrijkomt. (Bron)

De oppositie vroeg om een debat over de kwestie #FreeEbru, maar dat wordt geblokkeerd door VVD en PvdA. De lafheid van de partijen in dit regime begint zo langzamerhand legendarisch te worden.




26 april 2016


#FreeEbru SYMBOOL VOOR SHOWDOWN MET TURKIJE



Ebru is onderweg de cause célèbre te worden die de showdown met Turkije symboliseert.

Ebru: De status: ik ben opgepakt in Turkije, ik mag het land niet uit en volgens mijn advocaat wordt er een zaak tegen mij voorbereid met als onderwerp belediging van het staatshoofd. Ik heb zeven dagen om het uitreisverbod op te heffen. Daar wordt aan gewerkt maar laten we eerlijk zijn: dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Nog voordat die zeven dagen voorbij zijn, zal ik weer opgepakt worden, deze keer met een andere oorzaak. Weet ik, weet de advocaat, weet elke Turk (én Nederlander) maar mijn ouders zitten in de ontkenningsfase. (...) Voordat ik het laatste zeg wat ik nog absoluut kwijt wil, eerst het volgende: WAANZINNIG BEDANKT familie, vrienden en collega’s, WAANZINNIG BEDANKT. Ondanks dat ik jullie zonder uitzondering wegdruk zetten jullie je met man en macht in om mij thuis te krijgen. Ik kan wel janken van dankbaarheid – en doe ik ook hoor, no worries. WAANZINNIG BEDANKT. Maar dan tot slot het volgende: gefeliciteerd nageboorte van een mislukte gastarbeidersgeneratie. GEFELICITEERD. Ik denk dat jullie ouders, die huis en haard verlaten hebben om jullie een thuis in vrijheid en veiligheid te bieden, trots zijn op jullie. Jullie ouders die jarenlang hun familie gemist hebben, onder erbarmelijke omstandigheden geleefd en gewerkt hebben zodat jullie, hun kinderen het beter zouden krijgen in het leven dan zij. GEFELICITEERD met jullie totaal mislukte Nederlanderschap. GEFELICITEERD met jullie loyaliteit aan een stel berggeiten uit Turkije, geitenneukers zo je wilt, die jullie volgen zodra ze oproepen tot NSB-gedrag. Enig idee wat een NSB’er was? O wacht nee, die lessen over de Tweede Wereldoorlog zijn geschrapt he? Ja, dank voor het weg met ons. Ik feliciteer jullie Nederturken met je NSB-gedrag. Jullie zijn de reden dat ik vastzit in Turkije. Jullie zijn de reden waarom mijn huis in Amsterdam nu verzegeld is. Jullie zijn de reden waarom ik dagelijks Mark Rutte, Lodewijk Asscher en Bert Koenders aan de lijn heb. Jullie zijn de reden waarom alle hoofdredacteuren voor wie ik werk overuren draaien om mij naar Nederland te krijgen. Zij werken, zodat jullie Nederland kunnen beroven van alle vrijheden waar ook jullie ouders een leven aan gewijd hebben. GEFELICITEERD.
 Groeten uit zonnig Turkije trouwens.



25 april 2016


BERECHTIGING EBRU UMAR KAN EEN JAAR DUREN



EenVandaag bevestigt het bericht dat Ebru mede wordt verdacht van het blasphemie en dat de berechtiging wel eens een jaar kan gaan duren. <O @asifonly1 @GodsThorn

EenVandaag aan de metajournalistiek: de aanhouding van Ebru Umar heeft het internationale nieuws gehaald. Engelse, Spaanse maar ook Israelische kranten berichten over de Nederlandse columniste. Russia Today wijdt een uitgebreid item aan haar. (Kijk hier)




Apr 24, 2016 Ebru Umar vertelt over haar arrestatie in Turkije en de huidige stand van zaken.






HUIS EBRU UMAR INGEBROKEN, LAPTOP WEG


De Turkse 5e colonne op zoek naar bewijsmateriaal?
De woning in Amsterdam van de dit weekend in Turkije opgepakte columniste Ebru Umar is opengebroken. Dat heeft ze laten weten aan de krant Metro. Haar buurman stelde Umar op de hoogte. Haar voordeur is geforceerd en alles zou overhoop zijn gehaald. De Amsterdamse politie doet onderzoek in de woning van Umar. "Ik bevind me momenteel in een draaikolk", heeft Umar telefonisch aan Metro laten weten. "Er gebeurt zoveel, maar ik zit hier vast. Mag niet naar Nederland. Veel dingen gaan langs me heen. Mijn huis is opengebroken. De voordeur is geforceerd en alles is overhoop gehaald. Mijn oude laptop is gestolen. Gelukkig heb ik mijn nieuwe meegenomen naar Turkije." (Bron)



24 april 2016


CHANTEERT ERDO DE REGERING MET DEMMINK?



EBRU UMAR GEVAAR VOOR TURKS PRESTIGE

Onze PM Rutte heeft MinBuZa Koenders opdracht gegeven een advocaat voor Ebru te zoeken. Koenders heeft de boodschap overgebracht aan onze ambassdeur in Ankara. De heeft op zijn beurt de honorair consul in Izmit gevraagd een advocaat te prikken uit het plaatselijke telefoonboek. De honorair consul is een burger, waarschijnlijk de directeur van de plaatselijke Heineken vertegenwoordiging. Rutte aan het land: "We zitten er bovenop!" Ambassades zijn een globalistisch borrelcircuit op kosten van de taxpayer. Die #FreeEbru is alleen maar een lastige onderbreking voor onze overzeese regenten. 



Gerelateerd