donderdag 19 mei 2016

OUD-BURGEMEESTER LONDEN SLOOPT PC

Critici in binnen- en buitenland zijn het doelwit van het Turkse regime van crypto moslimbroeder Erdogan. Böhmermann is door Merkel onder de bus gegooid. Rutte c.s. bieden vooralsnog weerstand voor de pers- en meningsvrijheid. Maar de Turken hebben de troef van de migrantenstroom in handen.

UPDATE: Het is onbegrijpelijk dat fatsoensridders op links en op rechts niet vatten hoe je Turkse potentaten en politieke correctheid moet aanpakken. Allergie voor controlfreaks is niet overerfelijk. Maar je zou haast gaan denken dat je met wild haar geboren moet worden: Wilders, Trump, Boris Johnson...het lijkt haast geen toeval meer. LOL 
17 mei 2016


RECHTBANK VERBIEDT DELEN SATIRE BOEHMERMANN


De satiricus Jan Böhmermann mag grote delen van zijn gedicht 'Schmähkritik' niet herhalen. Dat heeft de rechtbank in Hamburg geoordeeld. Het gedicht is weliswaar satire oordeelt de rechter, maar toch zijn grote delen ontoelaatbaar. Bij herhaling dreigt een boete tot 250.000 euro of een gevangenisstraf tot 6 maanden. Deze zaak staat los van de strafzaak tegen Böhmermann op verdenking van het beledigen van een buitenlands staatshoofd. De zaak waarover de rechtbank in Hamburg zich nu heeft uitgesproken betreft de aanklacht die de Turkse president Erdogan indiende tegen Böhmermann vanwege het gedicht. Böhmermann droeg dat eind maart voor in de wekelijkse satirische talkshow ‘Neo Magazin Royal’ op ZDFneo.

10 mei 2016


ERDOGAN BEDREIGT PERSVRIJHEID IN DE EU


De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn advocaat opgedragen om Mathias Döpfner juridisch aan te pakken. Döpfner is de bestuursvoorzitter van het machtige mediaconcern ‘Axel Springer’ en de uitgever van de in Duitsland erg populaire tabloidkrant BILD. De Turkse leider is boos omdat de Duitse uitgever openlijk partij had gekozen voor de satiricus Jan Böhmermann. Die heeft al een klacht aan zijn broek voor de belediging van een buitenlands staatshoofd, nadat hij eind maart een gedicht had voorgelezen op de Duitse openbare zender ZDF, waarin hij Erdogan ridiculiseerde.
De rechtbank heeft de klacht van Erdogan al afgewezen. Onze eurofundamentalist, Guy Verhofstadt reageert eens goed voor een keer: hij roept EU-burgers op Erdogan te beledigen.


26 april 2016


MARK RUTTE GAAT TURKIJE BEVRIJDEN


De NRC heeft een punt. Er is iets aan de hand. In Duitsland hebben we Merkel die buigt als een strohalm in de storm voor de Turkse druk. Anderzijds hebben we Rutte, voorzitter en dagelijkse zaakwaarnemer in EUNL16 die diplomatiek zijn tanden laat zien. Hoe moeten we dit uitleggen? De visumliberalisatie moet van de zomer al ingaan. Daarvoor moet Turkije aan een schier onmogelijke waslijst aan voorwaarden voldoen, waaronder het respecteren van de vrijheid van meningsuiting en van de pers.
Een „kernwaarde”, aldus Rutte, waar „geen afbreuk” aan kan woren gedaan. de échte kwestie is de interpretatie van het begrip vrijheid van meningsuiting die de Turkse autoriteiten er op nahouden. Hier botsen Turkije en de EU sowieso.
Tijd dus voor een showdown over dit onderwerp. Laten we hopen dat Rutte een ruggengraat van staal heeft, maar objectivisme kent een regel die bijna altijd opgaat: de partij die het meest consistent is, wint. De VVD heeft zijn verantwoordelijkheid als hoeder van het liberalisme verkwanseld; laten we hopen dat Mark Rutte meer karakter toont ten aanzien van de Europese vrijheid van meningsuiting. Het lijkt dat Ebru Umar een cause célèbre gaat worden die de showdown tussen Turkije en de EU symboliseert.
25 april 2016


MARK RUTTE, RIDDER VAN HET VRIJE WOORD! 


Mark Rutte wil aantonen dat er wel degelijk waarden zijn die hij wil verdedigen. Hij reageert helaas iets te fel om door te kunnen gaan voor een simpele verdediging. Hij wil de twee zaken scheiden: de zaak tegen Umar enerzijds en de migratiecrisis anderzijds. Maar die zaken scheiden kan alleen in zijn hoofd. In de echte wereld zullen de Turken deze troef uitspelen wanneer ze denken dat hun belangen daarmee gediend zijn.

MIGRANTENSTROOM TROEF IN TURKSE HANDENArtikel van AD-journalist Hans van Soest. 

De vrijheid van meningsuiting is niet onderhandelbaar. Dat zegt premier Mark Rutte op een minitop in Hannover tegen BNR. Ook zegt hij dat hij een effectief gesprek heeft gevoerd met de Turkse premier. Premier Rutte sprak in Hannover voor het eerst over de kwestie rond de arrestatie van journalist Ebru Umar. (...) "Fundamentele waarden van vrijheid van meningsuiting en persvrijheid laat je nooit marchanderen doordat je over andere zaken met een land afspraken maakt." De suggestie dat de regering zich met het oog op de vluchtelingendeal met Turkije op de vlakte houdt over de ontvoering van Umar werpt Rutte verre van zich. (...) (Bron, incl. audio)2 april 2016


EBRU UMAR MAG TURKIJE NIET VERLATEN

Aan de vooravond van de 101e herdenking van de Armeense genocide (meer) viert moslimbroeder Erdogan zijn neosultanaat met het oppakken van columniste Ebru Umar (meer). De Nederlandse socialite is een bedreiging voor het kleine Turkse pikkie. We moeten dit zien in het kader van Erdo's crack down on kritiek dwars over nationale grenzen heen. 22 april 2016


TURKEN OPENEN AANVAL OP ONZE VRIJHEID


Een adviseur van de Turkse president Erdogan helpt Nederlandse Turken online bij aangifte doen tegen Hans Teeuwen. De Rotterdamse advocaat Ejder Köse stelt dat de cabaratier kan worden vervolgd om zijn beledigende woorden. (Bron) „De rechter kan maximaal vier maanden cel opleggen”, zegt de raadsman. Köse liep deze week voorop in de discussie over het bestrijden van alle beschimpingen van de president. Zijn eis aan Duitsland om een presentator te vervolgen maakte hem mikpunt van spot en hoon. 

Het Turks consulaat in Nederland verzamelt hier nu voorbeelden van dit soort belediging, ogenschijnlijk om aangifte te doen, bleek tenminste aanvankelijk uit een mail aan Turkse organisaties. Dit leidde donderdag tot een golf van boosheid aan het Binnenhof. Premier Rutte roept de Turkse ambassadeur hierover op het matje. In de Kamer wordt geschokt gereageerd en een debat over de kwestie is al aangevraagd. (...)  Na een dag ophef zei het Turkse consulaat plots dat de ophef berust op een misverstand. (...) (Bron)

Het Nederlandse kabinet heeft vrijdag protest aangetekend bij de Turkse regering tegen de brief die door het Turkse consulaat in Rotterdam is verzonden. Daarin werd opgeroepen beledigingen aan het adres van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te melden. (...) Koenders meldde donderdag al dat de Nederlandse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara de Turken om opheldering zou gaan vragen. Verscheidene partijen in de Tweede Kamer riepen het kabinet donderdag op om de ambassadeur van Turkije op het matje te roepen. (...)  (Bron)21 april 2016

Na de Duitse satiricus Jan Böhmermann kan 3 jaar gevangenisstraf tegemoet zien wegens het beledigen van de Turkse president Erdogan. Westerse leiders hebben de taak onze fundamentele vrijheden met hand en tand te verdedigen. De Turken hebben de aanval nu uitgebreid naar ons land. 


MERKEL GEEERD VOOR "MOREEL LEIDERSCHAP"


Het spionnagenwetwerk van Erdogan heeft opgeroepen om beledigingen van Turken, Turkije en de Turkse president Erdogan te melden bij het consulaat. Inmiddels krijgt de verrader van onze rechten in Middelburg de Four Freedoms award uitgereikt door Rutte voor haar *proest* "moreel leiderschap"! (Bron) Orwell is springlevend! Nou zijn die Four Freedoms al een corruptie. Vrijheid van handelen is iets anders dan anderen via de staat dwingen iets voor jou te doen! Met mensen als de Roosevelts is de globalistische afbraak begonnen!
20 april 2016


BELEDIG-ERDOGAN-WEDSTRIJD VAN START


Het Britse magazine, The Spectator heeft een prijs uitgeloofd van 1000 pond voor de auteur van het meest beledigende gedicht op Erdogan. Merkel zou wel eens de geschiedenis in kunnen gaan als de verrader die de basisrechten van haar volk heeft verkocht aan een Turkse potentaat en zijn horden trollen. Check ook de anti-Turkse Armeense website http://www.gagrule.net/
15 april 2016


MERKEL CAPITULEERT VOOR TURKSE POTENTAAT


Angela Merkel heeft gecapituleerd voor de potentaat Erdogan en heeft de vrijheid van meningsuiting verraden. Dit een probleem dat niet meer goedkomt. Een vrijheid is een basisrecht dat de mens van nature heeft. Het is niet aan dictators om te verlenen of in te trekken. Ze kunnen Boehmermann of Wilders beboeten of in de knast gooien, het doet niets af aan hun recht.14 april 2016


ZDF'ERS EISEN ERDOGAN-GEDICHT TERUG ONLINE


Medewerkers van het tweede Duitse televisiekanaal ZDF protesteren tegen het verwijderen van het Erdogan-gedicht uit het archief. De redactiecommissie van de ZDF heeft via interne post een brief rondgestuurd naar alle kantoren van de ZDF-studio’s aan de Lerchenberg in Mainz. We zouden het toejuichen wanneer het fragment ‘uit het gifkastje’ weer in het online archief wordt gezet, als ‘historisch document’, schrijft de commissie. “Niet alleen bij Böhmermann, ook in programma’s als de Heute show, Anstalt en het satirische onderzoeksjournalistiekprogramma Tol worden politici stelselmatig hard aangepakt dat ze zich beledigd zouden kunnen voelen. Een uitzending die staatshoofden niet onberoerd laat hebben hun doel bereikt, zo staat in de brief geschreven.13 april 2016


VERVOLGEN DUITSE HUMORIST BOEMERANGT


De actie van Erdogan en de Duitse autoriteiten tegen de humorist Jan Boehmermann is monumentaal aan het terugvuren. De social media lopen op de overheid vooruit met censuur, zoals we inmiddels van deze boys gewend zijn. Facebook zuigt, maar Zuigkberg zuigt nog meer! Vrijheidsstrijders krijgen steun uit onverwachte hoek, van EU-tsaar J.C. Juncker, zij het om de verkeerde redenen. Turken in Duitsland doen hun reputatie eer aan. Berlijn zelf twijfelt nu ook aan een strafprocedure tegen Boehmermann. Plus een paar kekke staaltjes huisfotosoep.

12 april 2016


DUITSE HUMORIST TEST MERKELS AUTORITEIT


Jan Böhmermann kan wel 3 jaar knast tegemoet zien wegens een gedicht in zijn wekelijkse, satirische tv-show, Neo Magazin Royale. Voordat hij op 31 maart een gedicht voordroeg, noemde Böhmermann het een goed voorbeeld van een mening die Duitsland niet zou tolereren. Hij kreeg gelijk. Mogelijk staat zijn mening op gespannen voet met het wetboek van strafrecht sectie 103, belediging van organen of vertegenwoordigers van een buitenlandse mogendheid. De aanklager in de stad Mainz overlegt met het federaal ministerie van Justitie of er onderzoek moet worden gedaan namens de Turkse staat of namens Erdogan zelf. 

Veel Europese landen begrijpen het concept vrijheid niet. Een vrijheid is als zwangerschap -- je hebt het recht, of je hebt het niet. Het is absoluut. Uitingsvrijheid is in de Amerikaanse grondwet niet voor niets het Eerste Amendement. De vrijheid om te onderzoeken, te kritiseren en becommentarieren is zo fundamenteel voor de Westerse verlichting, dat wetenschap zonder die vrijheid zelfs niet mogelijk is. Hier zijn revoluties en oorlogen om gevochten. Met de kerk, maar ook met vorsten die zichzelf boven de realiteit wilden plaatsen. 

De eerste taak van een overheid, is de veiligheid van de burgers. De tweede taak is het verdedigen van de rechten van burgers. De Westerse regeringen van vandaag doen geen van beide. Integendeel. Dit betekent, dat ze hun rechtvaaridiging om over ons te regering, hebben verloren. Dit geeft burgers het recht een regering te kiezen die wel bereid is deze taken op zich te nemen. Deze ontwikkelingen zijn slecht, maar het wordt nog veel sinisterder. De overheid verzaakt niet alleen in haar kerntaken, ze pleegt zelfs verraad.

Majoor Stephen Coughlin is een vooraanstaande, Amerikaanse analist en expert op het gebied van de verbanden tussen de Islamitische wet, terrorisme en jihadisme. Coughlin legt in deze video uit, dat onze leiders eigenlijk VN Resolutie 16/18 handhaven, ofwel het 10 jaren-programma van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC). Coughlins inzichten werpen nieuw licht op een aantal vraagstukken, zoals:
  • Waarom de overheid politieke correctheid tegen ons gebruikt.
  • Waarom Westerse regeringen de vrijheid van meningsuiting onderdrukken en waarom autoriteiten hun eigen burgers aanklagen (bijvoorbeeld Elizabeth Sabaditsch-Wolff in Oostenrijk (source) en in eigen land Geert Wilders, nu zelfs voor de tweede keer (bron). 
  • Waarom belediging opeens een legitieme grond is geworden om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken (hetgeen nog eens in de hand wordt gewerkt door de postmoderne opvatting, 'woorden zijn wapens'.
  • Waarom islamitische landen en seculiere regeringen verschillende definities hanteren voor terrorisme.
Hillary Clinton heeft duidelijk gemaakt dat als nationale wetgeving tekort schiet, Westerse leiders gebruik moeten maken van politieke correctheid om het verbod op belediging van islam en moslims af te dwingen. (Meer) Duitsland blijkt wel over de nodige wetgeving te beschikken. Onder het Duitse wetboek van strafrecht is het beledigen van "organen of vertegenwoordigers van een buitenlandse mogendheid" strafbaar. 

Tijdens zijn wekelijkse show, Neo Magazin Royale op 31 maart droeg Boehmermann een gedicht voor waarin hij stelde dat Erdogan "minderheden onderdrukt, Koerden schopt en christenen slaat". In het gedicht zei hij dat Erdogan ook "seks heeft met geiten en schapen", "naar kinderprono kijkt" en dat hij "gemaskerd jonge meisjes slaat."

De uitzending volgde op een soortgelijke controverse over een satirisch liedje, "Erdowie, Erdowo, Erdogan", dat op 17 maart werd uitgezonden door de NDR, een andere staatsomroep die niet gelieerd is aan Boehmermann. In het liedje leeft Erdogan "in een duister paleis, het spreekt van "zijn geloofsbroeders van ISIS" en dat hij "journalisten opsluit voor dingen die hij niet leuk vindt". (Kijken)

Het Turkse regime heeft de Duitse ambassadeur op het matje geroepen en hem gesommeerd de video van de website en de social media van de NDR te laten verwijderen.

De vrijdag na de show heeft de programmadirecteur gezegd dat "de grenzen van ironie en satire duidelijk zijn overschreden". Hij heeft de video van het gedicht van de ZDF-website laten verwijderen.

Op zondag sprak Merkel telefonisch met de Turkse PM Ahmet Davutoglu. 's Maandags zei een spox van Merkel dat beide leiders het erover eens waren dat het gedicht "opzettelijk beledigend" was. Volgens de Berlijnse Tagesspiegel hebben regeringsbronnen gezegd dat de Turken tevreden waren gesteld. 

Gedurende de controverse over "Erdowie, Erdowo, Erdogan" heeft een spoxvrouw van het MinBuZa gezegd dat voor Duitsland, de rechtstaat, de onafhankelijke rechtspraak en de bescherming van fundamentele rechten, waaronder de vrijheid van meningsuiting, waarden zijn die verdedigd moeten worden". 

De controverse toont aan dat Erdogan niet bekritiseerd mag worden omdat hij wegens de migratiecrisis te belangrijk is voor Duitsland en voor Europa. 

Het Turkse regime heeft in maart de oppositiekrant, Zaman, onder bewindvoering gesteld. Tientallen kritische journalisten zitten gevangen. In reactie heeft de Duitse MinBiZa, Thomas de Maiziere gezegd dat Duitsland "niet de scheidsrechter van de hele wereld" kan zijn. 

Boehmermann heeft over de backlash gezegd dat hij de scheidslijn tussen humor en belediging probeert te vinden. Hij zegt dat hij "samen met de ZDF, feilloos heeft aangetoond waar de grens ligt in Duitsland. Eindelijk!"

(Source)Gerelateerd