vrijdag 1 januari 2016

ARCHIEF EU-OEKRAINE REFERENDUM: 27 sep. 2015 - 3 april 2016

Het raadgevend referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne op initiatief van GeenPeil.nl en het Forum voor Democratie werd op 6 april gehouden. Het verdrag werd met 64% van de stemmen verworpen. De vraag is, wat nu? 
3 april 2016

WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET #REFERENDUMTijd voor even wat huishoudelijke informatie voor de Grote Dag. Heb je je oproep al binnen? Hoe stem je bij volmacht? En hoe moet je stemmen? Er zijn een paar instinkers gesignaleerd.

PROPAGANDA OP DEN DAM Globalisten waren zondagmiddag 3 april verenigd op den Dam #Maidam voor geomachtspolitiek van de #EU ten koste van zefbeschikking en de belastingbetalers. De VVD -- tegenwoordig een echte machtspartij -- was bij dit gesubsidieerde regentenfeestje prominent aanwezig. Vrijheid en democratie hebben geen enkele betekenis meer voor postmoderne liberalen. Ze durven zelfs nog met het argument aan te komen, dat het om vrijhandel zou gaan. Het doet denken aan De Grote Leugen uit de vorige eeuw waarmee ze ons tientallen jaren zoet hebben gehouden: dat Europees federalisme gaat om vrijhandel LOL. Nu weten we wel beter! Bilaterale handelsverdragen mogen niet meer, maar er zijn tal van landen waarmee de EU nooit een verdrag heeft agesloten: drijven we dan geen handel met deze landen? Wat een kul argument!


De manifestatie is zo niksig dat MinBuZa Koenders moest worden opgetrommeld als de key note speaker. Als machtshebbers de protestmiddelen van het volk gaan overnemen voor propaganda-doeleinden, dan weet je wel hoe laat het is! Zijn argument: we moeten het zien als een principiele kwestie in ons belang vanwege handel en veiligheid, de rest is bullshit. Maar dit zijn nou juist de twee argumenten die geen hout snijden! Terras, bier, en en dik vet NEEN op woensdag!


28 maart 2016


2 BELANGRIJKE ARGUMENTEN TEGEN OEKRAINE
Mar 21, 2016 Interview van Thierry Baudet met Clingendael expert Peter van Ham.


Eindelijk komen er een aantal argumenten die hout snijden, waaronder een die wij zelf als belangrijkste reden hebben aangevoerd om voor het associatieverdrag te stemmen. Van Ham framet het als "Poetin een bloedneus slaan". Maar buiten het effect op Poetin, heeft Oekraine gewoon het recht op zelfbeschikking. Maar Van Ham schiet dat argument aan flarden. Natuurlijk heeft Oekraine dat, maar dat hoeft niet per se met de hulp van de wankele EU. Dit is niet het moment in de wereldgeschiedenis om instabiliteit te bevorderen. Een belangrijk argument tegen is de corruptie. Zoals Baudet in de volgende video uitlegt, moeten we dat begrijpen in de zin van kleptocratie: een bovenlaag die het land leegsteelt. Het lijkt wel wat op de EU! Het verdrag is in die zin, de Europese elite die de Oekrainse elite helpt de bevolking te beroven. Alle reden dus om op 6 april NEEN te stemmen. (Bron) <O @Transvuilwijk
Mar 24, 2016


OEKRAINSE SOKPOPPEN VOOR HET REFERENDUM


Enige tijd terug tweette een Oekrainse sokpop bovenstaand stukje popfolklore bij wijze van argument om te stemmen voor het zogenaamde vrijhandelsassociatieverdrag. Maar zeg nou zelf, wat heeft die eurovisionrock nou met het referendum te maken? De logica schijnt te zijn, kijk ons er eens modern Westers bijhoren! Ik zei nog zo:
Maar nee, hoor. Bijdehand gaan doen!
Dan moet de rest van het land ook maar weten wat voor gekkies die Oekrainse PR-machine in dienst heeft!

Nog een Oekrainse astroturfert:
21 maart 2016


MORGEN KORT GEDING TEGEN DE STAAT


Vrij Nederland heeft heel naief een Twitter-onderzoek laten uitvoeren over claims dat de organisators van het referendum agenten van Poetin zouden zijn. Dit komt uit de koker van de Duitse geheime dienst, die het naar verluid hebben doorgekregen van de collega's van de CIA. Een paar opmerkingen hierover. Links bedient zich standaard van dit soort propganda. Blijkbaar weet Vrij Nederland dat niet. In ieder geval nemen ze het verhaal serieus! Stunning! Ten tweede, zouden stooges van het Kremlin zo dom zijn om te communiceren over de social media? Anyways, morgenochtend dient het kort geding van GeenPeil tegen de staat.
14 maart 2016


WILLEN WE MEER OF MINDER EUROCRATIE?


Als we het referendum ontdoen van alle kritiek, vraagstukken en geopolitieke implicaties, dan blijft er een kernvraag over: willen we dat de EU groeit, of willen we een begin maken met de ontrafeling van de globalistische agenda? Het stoppen van de oprukkende deconstructie van welvarende democratieen ten behoeve van internationalistische machtsblokken die geregeerd worden door oligarchen? Het is een aanval op autonomie en op verlichtingswaarden die nu gestopt moet worden willen de burgers deze strijd winnen. Dus alle overwegingen ten spijt, endorsen de redacteurs van Pomonieuws.nl het referendum: zeg op 6 april een dik vet NEEN tegen het euroglobalisten!25 feb. 2016


BAUDET STELT PLASTERK ULTIMATUM


De mannen van het Oekraine-referendum blijven energie en kapitaal in een zwart gat storten. Ze tonen ermee aan dat Oekraine een corrupt land is, en dat de regering en de regentenklasse ordinaire machtspolitici zijn, maar hee, dat dat is toch niks nieuws? Intussen hadden we het debat kunnen voeren over hoe we onze soevereiniteit terugkrijgen.
Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie dreigen minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) te dagvaarden vanwege een tekort aan stemhokjes voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne op 6 april. Baudet wil dat Plasterk vrijdag voor 16.00 uur reageert en maatregelen treft. Dat blijkt uit een brief van advocatenkantoor Kennedy van der Laan aan Plasterk in bezit van ThePostOnline. Gemeenten klaagden vorig jaar bij Plasterk dat zij moeite hebben het referendum te financieren. Naast de gereserveerde 20 miljoen trok de minister toen tien miljoen euro extra uit.
NEP OEKRAINE-REFERENDUM IS EEN VERGISSING


Het frame is verkeerd: de vraag moet zijn hoe we onze onafhankelijkheid terugkrijgen van de EU; niet of Oekraine moet toetreden tot de EU. 

Na de Britten voelen ook veel Nederlanders wel wat voor een referendum over de Europese Unie. Volgens een peiling van Hond op 21 feb. jl. is 53% van de ondervraagden voor een referendum, maar van hen zou 44% nu tegen onafhankelijkheid stemmen. Het raadgevend referendum op initiatief van GeenPeil, Burgercomité-EU en het Forum voor Democratie dat op 6 april 2016 wordt gehouden, moet gezien worden als een proefballon voor directe democratie. Het thema, het EU-associatieverdrag met Oekraïne was min of meer toeval, omdat het de eerste de beste mogelijkheid was. Het zal op meerderde manieren een vergissing blijken te zijn. De organisators hebben geen strategie ontwikkeld hoe het project tot een goed einde gebracht kan worden (eerst winnen, en daarna zien we wel!), laat staan dat ze hebben gedefinieerd wanneer het project een succes is. 

Het thema heeft verstrekkende geopolitieke gevolgen. Er spelen zoveel krachten op in, dat zelfs de beste schakers (bijvoorbeeld de Russen!) de uitkomst niet zouden kunnen voorspellen (ware het niet dat ze de uitkomst deels zelf bepalen). En het thema wordt oneigenlijk gebruikt, omdat onafhankelijkheid van de EU de oorspronkelijke doelstelling was. Wellicht was het beter geweest het verloop van het Brexit referendum even af te wachten. Een goed voorbeeld, doet goed volgen. En moed is aanstekelijk! Wellicht is de kans op een referendum over onafhankelijkheid van de EU nu verkeken, omdat alle momentum en energie verdwijnt in het zwarte gat dat moet aantonen hoe slecht de associatie met Oekraine is voor de EU, een unie waarmee de organisators juist mee willen breken! It makes no sense whatsoever!De hele peiling van Maurice de Hond op 21 feb. 2016 (PDF).
19 feb. 2016


HET OEKRAINE-REFERENDUM EN DE INFO-OORLOG


De strijd om het referendum heeft alle potentie van een FUBAR op wereldschaal. Met Oekraine als tegenstander en Rusland als belanghebbende bevinden we ons in the Champions League van de informatie-oorlog. Wie hierop niet bedacht is, wordt een speelding en kop-van-Jut voor de geharste ridders van de dis- en misinformatie. Het spel is blijkbaar al begonnen. Een ander gevaar is, dat de paranoia van Der Spiegel en Grunberg c.s. leidt tot de logica dat Poetin ongevaarlijk is. Of dat de Russische rol in het Midden-Oosten er niet toe doet, als zijn werkelijke doel Europa is. Als het Midden-Oosten beheerst wordt door Iran en Rusland, is iedere kans op meer vrijheid en democratie daar verkeken en wordt de wereld een citroen voor chantage met energiebronnen. Er zijn niet zoveel good guys in deze arena. Overigens was McCarthy geen inbeelding. De gevolgen zien we in de VS tot op de dag van vandaag. Hans Acker vraagt zich af waarom de organisaties in zijn lijst de aansluiting van Oekraine bij de Westen steunen. Het zijn stuk voor stuk internationalistische instituten: ze steunen de 'one world order'.  Er moet daarbij opgemerkt worden dat het Westen zijn waarden verloochent, maar ze die in ieder geval nog met de mond belijden. Hetgeen we niet kunnen zeggen van het autocratische, Russische staatsdenken. Welkom in de realiteit!

18 feb. 2016


REGERINGSSTRATEGIE UITGELEKT
Feb 18, 2016 Fritsvlog: Zo wil het kabinet zorgen dat we 'ja' stemmen bij Oekraïne-referendum 


Twee nieuwsfeiten over de overeenkomst met Oekraine, een "handelsakkoord" volgens de regering, een associatieverdrag volgens Brussel. De regeringsstrategie is uitgelekt. RTL heeft de details. Het is altijd koddig om te horen hoe men de kiezers voor totale idioten verslijt. Voorts een bijzonder informatief artikel over de politieke situatie in Oekraine uit onverdachte bron. Foreign Policy is een magazine specifiek voor diplomaten en andere internationalisten. Volgens het blad is Kiev onder de ferme controle van de oligarchische elite.

Hoe probeert het kabinet ervoor te zorgen dat Nederland op 6 april vóór het handelsverdrag stemt tussen Oekraïne en de EU? Politiek verslaggever Roel Geeraedts heeft de uitgebreide communicatiestrategie rond het referendum in handen. "Een fraai staaltje overheidspropaganda." Het referendum gaat écht niet over ruzie met Rusland en Vladimir Poetin. En waag het niet om het referendum aan te grijpen om je onvrede te uiten over de EU of het falende kabinetsbeleid. Daar is dit referendum niet voor bedoeld. Nee: Het associatieverdrag is vooral goed voor de Nederlandse handel en voor 'de gewone Oekraïners'. Dat is de strekking van de uitgelekte communicatiestrategie van het kabinet over het aanstaande Oekraïne-referendum. (...) Het is altijd leuk om een kijkje te nemen in de keuken van overheidsvoorlichters. Alle ministers krijgen binnenkort een uitgebreide communicatiestrategie. Morgen wordt die strategie besproken in de ministerraad. Het doel ervan is dat we straks 'Ja' zeggen bij het referendum over het associatieakkoord met Oekraïne. (bron)6 feb. 2016


OEKRAINE-VERDRAG IS ANSCHLUSS


Leon de Winter heeft het verdrag doorgespit en toont ons de passages die wijzen op Anschluss in plaats van vrijhandelsverdrag. Dat komt bekend voor. Dat is de kudtsmoes waarmee we allemaal het Europese project zijn ingeluisd!


29 jan. 2016


NAZIONALISTISCHE AGIT-PROP VOOR OEKRAINE-REFERENDUM
Jan 28, 2016 http://www.peoplesproject.com | [Увімкніть СУБТИТРИ!] Deze video werd door Oekraїense activisten geproduceerd naar aanleiding van het aankomende referendum.

Sodeju, wat slaat de beeldvormingsmanipulatieafdeling van het SoroS-kamp de plank mis met dit onvervalste beroep op Nazionalistisch Onderbuikgejank. Ten noorden van de Balkan leeft het etnisch wakkerzijn misschien nog, maar bij Ons Volk is ieder gevoel van etnische samenhang al lang opgegaan in een hogere orde. Je gaat er bijna van stuiteren! Als folklorisme de grond is waarop het ja-kamp de strijd moet winnen, dan wensen we ze veel succes. Na de Akte van Verlatinghe, Gouden-Eeuws mercantilisme en De Bataafse Grondwet zal het ons aan den kont roesten of we halve Duitsers genoemd worden. Maar het tribalistische agit-propfilmpje van SoroS geeft wel een aardige inkijk in de belevingswereld van de voorstanders: in plaats van een prachtig continent met vergezichten van vrijheid voor iedereen ongeacht aangeboren of aangeleerde shit, komen ze anno 2016 aan met een beroep op lang gestorven tribalisme met daaronder een opzwepende Derde-Rijk-Uitvoering van het *kuch* EUSSR Volkslied. Good luck with that! <O GeenStijl.nl
26 jan. 2016


SFEERVERSLAG UIT OEKRAINE


Sfeerverslag van Wierd Duk uit Oekraine. Overigens is er een verschil tussen patriotten en nationalisten. De laatsten dichten de natie een animistische mystiek toe. (Bron) De natie is de etnische en culturele belichaming van het volk, met een eigen geest en wil. Patriotten daarentegen zijn verdedigers van de vrijheidsfilosofie. Dat kan al dan niet gepaard gaan met nationale symbolen. De filosofie van de vrijheid staat los van etnische aspecten; iedereen die het ideaal onderschrijft en verdedigt, is een patriot. Uit het verslag van Wierd Duk blijkt, dat we in Oekraine te maken hebben met nationalisten.25 jan. 2016


NEPCONSERVO LIVESTRO IS EEN JUDAS


Samme! Die neprechtse conservo schaamt zich er niet voor 200K zilverlingen van SoroS te hebben aangenomen! DDS, Jalta en de Ja-campagne bevinden zich nu in het goede gezelschap van Media Matters, Black Lives Matter, Occupy Wall Street, Arab Spring en andere hoax opstanden. Livestro is vanaf nu toxic wegens geheul met de vijand!
STEUN SOROS BEWIJST NOODZAAKRené Cuperus heeft een verrassend objectieve column op VK over het referendum. Hij concludeert:

Controversieel is het referendum vooral ook omdat het over de rug van Oekraïne wordt gehouden. Oekraïne lijkt een tamelijk willekeurig slachtoffer van meer algemene kritiek op de EU en de gevestigde orde. Voor mij persoonlijk is dat de reden om ditmaal (anders dan bij het grondwetsreferendum in 2005) ja te stemmen. Oekraïne - ik heb er laatst studenten nog 'democratie-colleges' gegeven -, is vanuit West-Europees oogpunt een ramp van een land. Het is een corrupt oligarchenparadijs. Maar een extreem kwetsbaar land dat in (burger)oorlog is, val je niet met een referendum in de rug aan. Een land dat half bezet wordt door een niet bepaald post-communistisch Rusland, onder leiding van een oud-KGB-spion die nooit schuldbewust neergeknield is bij monumenten in Praag, Boedapest of Riga; zo'n land exploiteer je niet om je meer diffuse anti-Brussel-woede op bot te vieren. Daarom zou ik nu dus voor het associatieakkoord hebben gestemd.
 Omdat ik veel sterker anti-Poetin ben, dan eurokritisch. En toen kwam dat geflikflooi met George Soros. Dat brengt me toch weer aan het twijfelen. Anti-Rusland geld inzetten voor een referendum van Nederlandse burgers? Zo'n buitenlandse inmenging bevestigt precies het argument van GeenPeil, dat, als het erop aankomt, geopolitiek over nationale democratie heen dendert. De EU expandeert ongeacht de gevolgen voor de lidstaten. Zo gezien, belooft het Oekraïne-referendum nu toch al een zeer leerzame les over Europa te worden. Over hoe de EU reilt en zeilt. Het zal even pijnlijk als instructief zijn straks te ervaren dat een nationaal referendum er in het grote Europa eigenlijk helemaal niet meer toe doet. Op 6 april vallen ons de schellen van de ogen.23 jan. 2016


SOROS STEUNT JA-KAMP IN OEKRAINE-REFERENDUM


Bij Mr SPECTRE himself, George SoroS staat de moeder van Bambie op het avondmenu met een karafje bloed van pasgeboren babies. Maar alle gekheid op een stokje, deze kwaadaardige, omhooggevallen internationalist (bron) steunt met zijn miljarden alle anti Westerse opstanden die we de laatste jaren hebben gezien, van het copycat Occupy Wall Street en het racistische Black Lives Matter tot de ontwrichtende Arab Spring die het Midden Oosten in vlam heeft gezet, en de mislukte regenboogrevoluties in Oost Europa. (Hier een inzichtelijke lezing van Adam Garfinkle: The Middle East Before the Arab SpringHet is niet voor niets dat zijn stichting, Open Society (misschien beter bekend als werkgever van Mabel Wisse Smit), in Rusland een verboden organisatie is. En nu steunt hij de Nederlandse anti-referendumpartij, die inmiddels geleid wordt door de neprechtse uitgever, Joshua Livestro. (Bron) We mogen toch wel spreken van een heuse revolutie. Alles waar we voor staan zal opnieuw moeten worden geevalueerd. We moeten ophouden partijen te steunen. In plaats daarvan zal iedere ontwikkeling op zijn eigen waarde moeten worden bekeken. Als je niet oplet, zit je voor je het weet in een kamp, of met de euvele George Soros,  of met de autocraat Poetin!
19 jan. 2016


DE VLIEGER: KORT GEDING OVER REFERENDUM


Het is tijd om iets terug te doen, vindt Erik de Vlieger. Daarom dreigt hij, samen met Thierry Baudet van het Forum voor Democratie, de Nederlandse Staat met een kort geding als Rutte zich als huidige voorzitter van de Europese Unie niet sterker opstelt en uitspreekt tegen de overtreding van de Nederlandse referendumwet en de democratische schade die Brussel daarmee in de hand werkt. "Het is misschien een tikje megalomaan", zegt De Vlieger tegen GeenStijl, "Maar dat is de Brusselse overrompelingstactiek ook. Je moet ze met gelijke wapens bestrijden. Ik heb advocaat Huibert-Jan van Roest van Langerak/van Roest Advocaten paraat staan om de Staat te dagvaarden als Mark Rutte weigert om de Nederlandse wet uit te voeren en zich daar openlijk over uit te spreken." (Bron)
2 jan. 2016


WAT IS HET DOEL VAN HET REFERENDUM? 


Zoals we bij de TTIP-kwestie al zagen (bron), zijn vrijhandelsverdragen ingewikkelde zaken. Het is het terrein van internationalisten (bron), maar dat doet niets af aan het feit dat het slechten van handelsbarrieres vanuit het uitgangspunt van vrijheid, altijd verkiesbaar is. Anderzijds misbruiken internationalisten  vrijhandelsverdragen om regulering en corporatisme af te dwingen. De EU blijkt een project voor een superimperium, historisch verpakt en verkocht als vrijhandelszone. Vanuit geopolitiek oogpunt is daarom veel voor te zeggen, om het referendum tegen het verdrag te steunen. Uitbreiding van het EU-imperium is geen goede zaak, tot je beseft wat het alternatief is. Inlijving van Oekraine in de Euraziatische Unie. Die Unie is een post-Sovjet prestigeproject onder leiding van de autocraat Poetin en omvat landen als Armenie, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan en Rusland, en heeft tot doel om de invloedssfeer in de Russische 'achtertuin' te herstellen. In het licht van deze enorme, geopolitieke grootheden is het betrekken van Oekraine bij het Westen een goed idee. 


De redactie is niet van mening dat Rusland "recht" heeft op bufferstaten. Zo werkt de wereld niet, en het principe van een vrije wereld al helemaal niet. Het argument dat de EU (of NATO, of de VS) dan ook geen recht heeft op invloedssferen, gaat uit van hetzelfde politieke machtsdenken als de internationalisten. Vrije soevereine staten, kiezen hun eigen lotssbestemming. Meer vrijheid is beter dan meer dictatuur. 

Dit overwegende wordt het streven om onze nationale autonomie te herstellen over de weg van het referendum tegen het verdrag van de EU met Oekraine steeds oneigenlijker. Het doet onrecht aan beide kwesties, die beide op zich te ingewikkeld zijn om aan elkaar te koppelen. 

Voeg daarbij, dat een van de initiatiefnemers van het referendum vandaag op Twitter zegt, volstrekt geen plan of strategie te hebben -- of zelfs te willen hebben -- en het wordt duidelijk dat we hier te maken hebben met een organisatie die geen idee heeft waar ze mee bezig is.

Er is geen strategie, alleen een short term tactiek: een referendum om een referendum. En daarmee willen ze de Nederlandse staat en de EU verslaan. Zonder strategie laat je het lot de afloop bepalen, wat in de praktijk betekent dat de tegenstander de uitkomst bepaalt. Good luck with that!Overigens is de EU al een autocratische staat met eigen soevereiniteit:


Tweets: 4 dec. 2015


GEENPEIL EIST OHDIR-WAARNEMERS BIJ REFERENDUM
3 dec. 2015

TWEEDE KAMER STEMT TEGEN BUDGET VOOR REFERENDUM


Kamerleden Koser Kaya (D66) en Van Raak (SP) hebben bij stemmingen over de begroting een amendement ingediend om het budget voor het referendum te verhogen van 20 naar 42 miljoen euro, zodat gemeenten genoeg geld hebben om voldoende stemhokjes neer te zetten. Nadat Plasterk het amendement al had afgeraden, stemden PvdA, VVD, CDA, SGP en CU tegen. De volgende partijen stemden vóór het amendement: PVV, Klein, Kuzu/Ozturk, 50PLUS, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en de SP. Dat is niet voldoende voor een meerderheid.2 dec. 2015


WISSELEND BEELD BIJ REFERENDUM EU-OEKRAINE
1 dec. 2015


STAAT SABOTEERT REFERENDUM OEKRAINE


Inperking van het aantal stembureaus onder de dekmantel van "bezuinigen" is maar een voorbeeld van een simpele maatregel die de staat bij machte is te gebruiken om het referendum te saboteren. Je kan dan ook meteen denken aan beperking van de openingsuren wegens gebrek aan bemensing. Normaal zijn dat vertegenwoordigers van politieke partijen, maar wie gaat nu de lokalen bemensen? Mogelijk gemeenteambtenaren. Omroep West meldt hier de stand van zaken binnen een aantal kieskringen in Zuid-Holland. De situatie zal in iedere regio verschillend zijn. Geinteresseerden doen er goed aan de vinger aan de pols te houden op regionaal en plaatselijk niveau.
27 sep. 2015

REFERENDUM NEGEREN HEEFT HOGE POLITIEKE PRIJS


Het comité GeenPeil heeft de benodigde 300.000 handtekeningen binnengehaald voor een referendum over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie. Volgens het comité gaat dat verdrag de Nederlandse belastingbetaler miljarden euro's extra kosten. Volgens de teller op de website GeenStijl zijn er zondagavond rond 19 uur ruim 443.000 handtekeningen gezet. (...) De afgelopen weken hebben de initiatiefnemers met hulp van vrijwilligers campagne gevoerd om handtekeningen te verzamelen. (..) (Bron)


English Edition

Links

Gerelateerd