woensdag 10 februari 2016

(VIDEO) VERSLAG PEGIDA DEMO 020 OP 6 FEB.

Het protest van Pegida in Amsterdam op zaterdag 6 feb. tegen de open grenzen is uitgelopen op een mislukking. Door een-tweetje van de stadsregenten met extreem links is voorkomen dat Pegida haar boodschap kon uitdragen. Dit is een val die met voorbedachten rade is gepland.Feb 9, 2016 De moord op het vrije woord door Burgemeester en politie met behulp van de zelfbenoemde antifascisten en de leugenpers. (Bron: @DGNeree)

UPDATE: Pegida beschuldigt Van der Laan te liegen over de gang van zaken afgelopen zaterdag.7 feb. 2016AT5: "PEGIDA IS WOEDEND"
PEGIDA is woedend: "Politie kan niet zorgen voor veiligheid".

Pegida-woordvoerder Edwin Utrecht is woedend op burgemeester Van der Laan, omdat Pegida volgens Utrecht niet de gelegenheid heeft gekregen om te demonstreren. Zo moeten de demonstranten van de politie een uur eerder vertrekken dan vooraf afgesproken was en stonden ze door een verdacht pakketje niet op de afgesproken plek, maar ingesloten door politie-agenten op de Blauwbrug. Daar mochten ze van politie en gemeente wel demonstreren, maar de Pegida-aanhangers vonden het geen geschikte plek om de demonstratie te starten. 'De politie kan niet zorgen voor veiligheid, terwijl wij wel netjes de andere demonstratie hebben door laten gaan zonder dat er rellen waren', aldus de Pegida-voorman. (...) (bron)
PEGIDA DEMONSTRANTEN DOEN AANGIFTE


Dit is een goed voorbeeld van (drie keer!) framen, en wat het belang is dat te voorkomen. De media brachten het protest van Pegida als "een demo tegen vluchtelingen". Dit had Pegida voor kunnen zijn door vooraf een persbericht te maken met een duidelijke boodschap en doelstelling: het gaat niet tegen mensen, maar tegen beleid van de regering. Ten tweede werd het protest zelf (en de boodschap!) onmogelijk gemaakt door het geweld van de tegendemonstranten. Dit had de boodschap moeten zijn:

Als je erop terugkijkt is het precies de bedoeling geweest van de politieke coordinatie met die beroeps linksactivist, Frank van der Linde, om Pegida de kans te ontnemen haar onwelgevallige boodschap uit te dragen.

Door de nasleep van de mislukking, die uitgebreid onderwerp is in de blogs en de social media, komt ook nu weer de boodschap niet naar voren: het gaat alleen nog maar om het geweld van links en de verradelijke rol van de stadsregenten.

Overigens is het uitstekend dat er mensen aangifte gaan doen. Pegida zou ook daarover een persbericht moeten laten uitgaan. Als je niet communiceert gaan mensen zelfstandig speculeren over het doel en er zelf betekenis aan geven.

Links heeft een voorsprong van bijna 200 jaar waar het gaat om agiteren, provoceren, framen, hijacken, het nut van geweld en hoe je het toedekt, en hoe je de publieke opinie kunt beinvloeden.

We bevinden ons op dit moment in het heetst van de strijd van een ware cultuuroorlog. Er is geen tijd voor een lange stagetijd om uit te vinden hoe het werkt. Rechts moet zich deze truckendoos snel eigenmaken.
6 feb. 2016

VAN DER LAAN DIKKE MATEN MET LINKSACTIVIST


Het anti-vluchtelingenprotest wordt georganiseerd door Pegida en start officieel om 15.00 uur. In de stad is veel politie aanwezig. De politie heeft maatregelen genomen omdat er bij de gemeente signalen zijn dat groepen demonstranten de confrontatie met elkaar willen aangaan.

Aardig inkijkje in de broederlijke interne emails van het Amsterdamse links-politieke old boys network. Onderlinge regie blijkt de normaalste zaak van de wereld. Uit de email blijkt dat er bijzonder weinig afstand is tussen de burgemeester en Frank van der Linde, iemand die je rustig een beroepsactivist voor hyperlinkse causes zou mogen noemen. Dit is zijn website. Twit: @frankvdlinde  Iedereen vindt dat vast prima in de hoofdstedelijke gemeenteraad, anders zou je zeggen, stel er eens een paar vragen over. Een burgemeester hoort boven de partijen te staan.
6 feb. 2016 3:02PM


PEGIDA DEMO EN ANTIFA TEGENDEMO IN 020Feb 6, 2016  Pegida demo en antifa tegendemo  Amsterdam. (Bron)


Update: De volgende protesten zijn in ieder geval op 27 feb. in Almere en op 18 maart bij de Gerechtsgebouw op Schiphol tijdens de eerste zitting van het tweede Wilders proces.  Mogelijk worden er nog tussentijdse protesten ingelast. Check de site van Pegida voor details: PegidaNederland.com, @PegidaNederland

  • Het tegenprotest, waarvan NH vooral verslag doet, wordt georganiseerd door SP, GroenLinks en de PvdA. De demonstratie wordt gehouden onder het motto 'vluchtelingen welkom, racisme niet'. (Bron)
  • We wachten op hun protesten tegen de massa-aanrandingen van vrouwen en kinderen.
  • Ondanks de ruime financiering van de locale omroep met gemeenschapsgeld, heeft NH het niet nodig gevonden een werkende livefeed te verschaffen
  • De demo van Pegida is versplaatst naar het Spinozaplein achter het stadhuis, omdat er voor de oorspronkelijke locatie een bommelding is binnengekomen. Dat is zeer toepasselijk. Spinoza is een Founding Father van de Verlichting. Maar de leiding van het protest heeft de locatie afgewezen. Er wordt nu gedemonstreerd op de Blauwe Brug. 
  • Het protest mag maximaal duren tot 16:00 uur. Maar de demo was aangemeld bij de gemeente tot 17:00 uur. De woordvoerder heeft de demo om 15:55 afgesloten. 
  • Een woordvoerder van Pegida heeft gezegd, dat de protesten in Amsterdam zullen doorgaan. Hij heeft erop gewezen dat gemeente en tegendemonstranten Pegida de facto de kans ontnemen om te demonstreren. Dat is een 'recht' in Nederland. 
  • De politie heeft zover 10-15 arrestaties verricht -- allen tegendemonstranten. 

Tweets:


Gerelateerd