vrijdag 12 februari 2016

REVOLUTION! "DE STRIJD GAAT DOOR!"

De klassenstrijd van de regentenklasse tegen "de mensen in het land" heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Landelijke politici hebben een open brief geschreven aan de ongewassenen, waarin ze stelling nemen tegen "de verharding". Onze leiders zijn buiten de orde. Ze beseffen het niet eens. The Beatles: Revolution.

UPDATE:(UPDATE) OPEN BRIEF POLITICI OVER GEWELD IS SMOREN VAN KRITIEKStevige kritiek op beleid dat de fundamentele veiligheid van burgers schaadt, is een plicht in een democratisch land. 

@DuxMerda attendeert op een aantal artikelen waarin vooraanstaande Duitse juristen het beleid van Merkel inconstitutioneel noemen. Het kan ook haast niet anders: beleid van de overheid dat burgers in gevaar brengt staat haaks op de kerntaak van een overheid!

  • Breitbart: ANOTHER German Judge Decrees Merkel’s Migrant Policies Unconstitutional The retired president of a German state court has accused chancellor Merkel of acting unconstitutionally, and of moving to build her own personal power at the expense of German democracy.
  • Deutsche Welle: Opinion: Constitutional experts demand reversal on refugees, say Merkel has no mandate Leading experts on constitutional law are calling for a turnaround in the German government's refugee policy. Merkel should listen to them, says DW's Christoph Hasselbach.OPEN BRIEF POLITICI OVER GEWELD IS SMOREN VAN KRITIEK


De doodsbedreigingen, irrationele haatpraat, fysiek geweld, censuur en spreekverboden, huisbezoek van de Twitter Squad en het vervolgen van onwelgevallige praat (bron) heeft schrikbarende vormen aangenomen. Het doel is duidelijk: het manipuleren van de beeldvorming in de publieke opinie, het crisismanagen van kritiek en het muilkorven van tegenstanders. Afgelopen zaterdag 6 feb. zagen we coordinatie tussen lokale regenten en linkse activisten om de demo van Pegida te saboteren. De critici krijgen de joker toegespeeld want volgens de linkse ideologie is het gebruik van geweld per definitie typisch "extreem rechts" (bron). Moreel geweld kwam deze week van de top van de PvdA in de persoon van voorzitter Spektrui (bron). Hij geeft lokale voormannen in plaatsen als Katwijk het goede voorbeeld. 

Je zou dus blij moeten zijn met het initiatief van GL-voorman, Jesse Klaver: 
In reactie op het toenemend aantal bedreigingen tegen politici hebben de fractievoorzitters gezamenlijk een open brief geschreven. Daarin wordt afstand genomen van de verharding van het asieldebat. 'Onze oproep aan iedereen die zijn stem wil laten horen: verwar dreigementen en beledigingen niet met argumenten,' schrijven de fractievoorzitters van GroenLinks, VVD, PVV, PvdA, SP, CDA, D66, SGP, ChristenUnie, PvdD en 50Plus in de brief die werd gepubliceerd in de Volkskrant. 'Laat elkaar aan het woord, ook al ben je het verschrikkelijk met de ander oneens.' De politiek leiders geven toe dat ze het vaak niet met elkaar eens zijn, ook niet wat betreft de asielopvang, maar dat één ding duidelijk moet zijn: 'Blijf af van onze volksvertegenwoordigers die zich dag in, dag uit inzetten voor het belang van hun gemeente.' De brief is een initiatief van GroenLinks-leider Jesse Klaver. Zijn collega Harold Halewijn, fractievoorzitter voor GroenLinks in Wormerland, zag maandag twee van zijn auto's in vlammen opgaan. Vermoedelijk had de brandstichting te maken met zijn standpunten over de opvang van asielzoekers.
Auto's van regenten die in brand opgaan en fysieke bedreigingen gaan natuurlijk veel te ver. In een democratie mag verzet nooit leiden tot lichamelijk geweld, hoe frustrerend de tegenstander ook mag zijn.

Maar we zien dat de straat, het azc en de social media allang niet meer het enige toneel zijn waarop de oorlog tegen burgers gevoerd wordt: het enge sfeertje van demonisering en taboeverklaring van woorden als islam, illegale migratie en cultuuroorlog rijkt tot in 's lands vergaderzaal, de plaats waar juist gezond verstand en oplossingen vandaan moeten komen.

Tijdens de inbreng van Wilders bij het asieldebat gisteren zagen we een paar rijpe voorbeelden dat de polarisering en de verharding van het debat in zijn geheel voor rekening van de regentenklasse komt (bron). In een gezonde democratie is oppositie en kritiek op regeringsbeleid de normaalste zaak van de wereld!

Wat de regenten niet begrijpen, is dat ze dit verzet zelf uitlokken met hun immorele beleid. Het komt niet eens in hun hoofd op om vraagtekens te zetten bij de koers die ze uitzetten, die direct ingaat tegen de belangen van de bevolking op meer dan een enkel terrein. De aanslagen op de burgers zijn zowel economisch, sociaal als cultureel.

Maar het is vooral een aanslag op de fundamentele veiligheid van mensen, met name vrouwen en kinderen! De liberaal-democratische staatsopvatting betekent dat een regering mag acteren binnen een bepaalde bandbreedte. Ze hebben geen absolute macht om te doen wat ze willen, of wat ze als een morele opdracht beschouwen.

Moraliteit is niet aan hen om te bepalen. Dat is aan burgers zelf. Regeringsbeleid moet praktisch zijn, en moet de belangen van de bevoking dienen. Dat is hun enige opdracht! Een overheid die de belangen van vreemden dient, pleegt verraad aan de eigen kiezers.

De rechten en veiligheid van de burgers in gevaar brengen door de grenzen open te zetten voor honderdduizenden migranten met een ons vijandige mentaliteit, valt ver buiten de bandbreedte van hun mandaat.

We worden dus helemaal niet blij van het initiatief van Jesse Klaver waarin de gezamenlijke politici zich uitspreken tegen de "verharding". De opstand van de kiezers is het legitieme antwoord op hun verraad! Dat is niet niks. Dit gaat tot in het hart van de relatie tussen vrije mensen en de liberaal-democratische staatsopvatting.

Het is de zoveelste poging van de regentenklasse om de oppositie de mond te snoeren. Want als de sfeer van bedreigingen en geweld hen zo'n doorn in het oog was, dan hadden de linkse partijen -- met name de PvdA -- hun achterban opgeroepen om het fysieke en morele geweld tegen critici te staken. .

Ze zouden eens stil moeten staan bij hun reflex om iedere tegenstander te demoniseren als "extreem rechts", een de facto signaal dat het gebruik van geweld gerechtvaardigd. Helaas is het afstoten van onwelgevallige informatie het hele doel van de exercitie. Lees erover in deze analyse van Percolator:

Gerelateerd