dinsdag 15 december 2015

TERREUR ALERT: ZWEEDSE BRIEF, BEKEER JE OF DE DOOD!

ISIS heeft brieven gestuurd aan Zweedse burgers waarin ze gezegd wordt, dat ze 3 dagen de tijd hebben om zich te bekeren tot de islam of ze worden onthoofd in hun eigen huizen. Sharia geeft ongelovigen van het boek (joden en christenen) de keuze: bekeren, jizya beschermgeld betalen, of de dood. 


De brief gepost op Facebook, met de zwarte vlag van IS. 

Bloeddorstige jihadisten van IS hebben aan  willekeurige burgers in uiteenlopende plaatsen in Zweden, brieven in de brievenbus gedaan, waarin ze dreigen ongelovigen te vermoorden. Het land is stilgelegd, nadat de brieven ontdekt werden. Inlichtingendiensten hebben bevestigd dat ze de afschuwelijke bedreigenen, die getekend zijn met ISIS, onderzoeken. De brieven die gesteld zijn in het Zweeds, geven mensen de keuze zich te bekeren, dhimmi belasting (jizya) te betalen met de waarschuwing dat de politie "niet kan voorkomen dat je wordt gedood".

In de brief staat:
"In de naam van Allah, de de meest barmhartige, de meest genadevolle, jullie ongelovigen zullen worden onthoofd binnen drie dagen in jullie eigen huizen. We zullen jullie rottende lijken daarna opblazen. Jullie mogen kiezen 1. bekeer je tot de islam. 2. Betaal de jizya (de dhimmi belasting). 3. Anders wordt je onthoofd. De politie zal dit niet kunnen voorkomen dat je zal worden verdood. (De dood komt voor jullie allemaal.)"
Een afbeelding van de brief werd op Facebook gezet door een van de ontvangers. De Zweedse politie zegt dat de brieven eerder deze week bij burgers in de brievenbus zijn gedaan in een aantal plaatsen, waaronder Ronneby, Sigtuna, Västerås en in de hoofdstad Stockholm. 

Plaatselijke media zeggen dat ook twee moslimvluchtelingen van Iraakse oorsprong de wrede brieven hebben ontvangen. De politie in Sigtuna zegt dat ze niet weten of de bedreigingen echt zijn of een hoax, maar ze nemen de zaak serieus. Een woordvoerder voegde eraan toe dat de Zweeds inlichtingen dienst Säpo de zaak onderzoekt. 

De spanningen lopen op in Zweden door het open asielbeleid. Er zijn dit jaar al 200.000 migranten uit het Midden Oosten verspreid over de dunbevolkte delen van het Scandinavische land. Er zijn botsingen tussen vluchtelingen en dorpelingen (source), terwijl een aantal azc's melding maken van brandstichting door 'extreem rechtse' actiticisten.

Vorige maand viel de politie binnen bij een asielverblijf en arresterde de 22-jarige Mutar Muthanna Majid op verdenkinging van een IS terreuraanslag. (Source)Gerelateerd