vrijdag 23 september 2016

RUTTE LEGT ZICH NEER BIJ REFERENDUM EU-OEKRAINE

Het raadgevend referendum van 6 april over het EU-associatieverdrag met Oekraïne op initiatief van GeenPeil en het Forum voor Democratie is een oefening voor Nexit. Het verdrag werd met 64% van de stemmen verworpen. Baudet van FvD heeft een bodemprocedure aangespannen.

UPDATE: Rutte heeft gisteren laten weten het Oekraine-EU Associatieverdrag niet te zullen ratificeren. De wet was al aangenomen voor het referendum. Daarom zal de wet moeten worden ingetrokken. Ook zijn onderdelen van het verdrag gewoon in werking gezet zonder rechtsgeldigheid. Maar globalisten staan boven de wet. De positie van Oekraine geeft precies aan waarom dit land niet toe is aan associate met een democratische waardengemeenschap als de EU, ook al schendt de EU zelf die waarden bij voortduring. In een Oekrainse nieuwsoutlet lezen we de reactie van (let op de titel!) vice PM voor Europese en Euro-Atlantische Integratie, Ivanka Klympush-Tsintsadze:
(...) it is regrettable to hear the position of the prime minister of the Netherlands (...) regarding the fact that the Dutch government is not ready to take responsibility for its previous decision when the procedure on the Association Agreement has been completed (...) we do not accept such position of the Netherlands and we believe that we need to get ratification of the Netherlands, possibly with a separate position with respect to the fact that bilateral rules concerning exclusively individual member states may not be applied in the Netherlands.” 
De Oekraine accepteert het besluit van het Nederlandse volk niet en legt zich er ook niet neer bij neer. Oekraine heeft zich afgekeerd van Rusland, maar de reflexen in het land ademen nog altijd de mentaliteit van de Sovjetunie. Helaas passen die goed bij de huidige attitude in de EU. We moeten nu goed opletten hoe de globalisten deze zaak nu gaan afhandelen. We zullen er veel van kunnen leren.15 sep. 2016

RUTTE STAAT BOVEN DE WET


Het gaat er niet meer van komen. CEO van de BVNL, Mark Rutte laat eindelijk iets op zijn beloop omdat hij de oplossing niet weet. Intussen heeft hij aangetoond dat de rechtstaat (die de overheid wettelijk beperkt in haar handelen), burger- en mensenrechten en een democratische ordening niet mogelijk zijn buiten de organisatie van de territoriale, nationale staat. Daarvoor moeten we hem eeuwig dankbaar zijn. Inmiddels dendert de globalistische stoomwals door en weten we dat deze allerlei narigheid zal voortbrengen en een oligarchie van wetteloze regenten die mijlenver afstaat van de bron van hun gezag, de burger in de nationale staat.31 aug. 2016

RUTTE ZWIJGT AL 141 DAGEN


Ons Mark Rutte doet wel voorkomen of hij de ijzeren eindmanager van de BVNL is, maar er blijkt toch een grens te zitten aan zijn geniaal pragmatisme. Al 141 dagen heeft hij geen antwoord kunnen vinden op de puzzel, hoe-hou-ik-zowel-de-schijn-van-democratie-als-de-agenda-van-het-globalisme-in-stand? De twee sluiten elkaar namelijk uit. Dat je het weet de volgende keer als Pechie weer morele superioriteit claimt voor zijn huisfilooje.
Een antwoord op de referendumuitslag laat al [zie teller] dagen op zich wachten, maar een volledige evaluatie van het voor de regering desastreus verlopen referendum van 6 april is er al wel. Zelfs dat soort ambtelijke nababbelbureaucratie kan dus vlotter opgediend worden dan een hete aardappel die voor 61% uit NEE bestaat. Het is een behoorlijk pak papier (hier alle documenten), maar we hebben ons door de meest relevante geworsteld om tot een liefhebberstopic te komen. Met allemaal leuke weetjes! Zo hebben er bijvoorbeeld toch nog bijna 12.000 burgers per brief gestemd vanuit het buitenland, en gaf de Rijksoverheid een kwart miljoen uit aan media-inzet. Verder is er geen fraude met stemmenronselen ontdekt, maar kwam de subsidiecommissie er wel (te) laat achter dat GeenPeil het Leger des Peils gewiekst aan de geldboom liet schudden. Samenvatting met highlights na de breek.27 juni 2016


VOOR NEDERLAND: "VOOR OF TEGEN NEXIT?"


VNL heeft de Raad van State in maart om advies gevraagd over een Nexit referendum. Die heeft niet alleen de vraagstelling afgeraden, maar de hele volksraadpleging. Alleen gaat de RvS daar niet over.
"We hebben het voorstel aangepast waar nodig", zegt initiatiefnemer Van Klaveren. "De vraag is specifieker gemaakt: bent u voor of tegen het uittreden van Nederland uit de Europese Unie? Ook loopt de Raad van State in algemeenheid niet warm voor raadgevende referendum, maar het is mogelijk." In 2005 is er een referendum gehouden over de Europese grondwet en er is nu een referendum-wet. "Wij willen Nederland terug en dat debat moeten we voeren. Er komt een dag waarop de Tweede Kamer zich moet uitspreken over een EU-referendum. Dat is al winst. Er zit een groot gat: de gevestigde partijen willen het niet, terwijl uit allerlei peilingen blijkt dat 40 tot 50 procent van de bevolking wel een referendum wil." 
Er is ook nog een online petitie voor een referendum op initiatief van Tanja Meijer. Deze wordt op 28 juni afgeleverd in Den Haag. Onbekend wie deze actie coordineert. Zonder gedegen opvolging moeten we er niet veel van verwachten.

Democraten66, de partij opgericht door Hans "HAFMO" van Mierlo voor de democratisering van Nederland, heeft aangegeven NOOIT, maar dan ook NOOIT akkoord te gaan met een Nexit referendum. HAFMO draait zich ongetwijfeld nog maar eens om in zijn graf.

10 juni 2016


 BUZA WIL ONDERHANDELEN OVER REFERENDUM


Kennelijk waren we gisteren niet duidelijk genoeg, want het ministerie van Buitenlandse Zaken wil nu ineens in gesprek met de organisatoren van het referendum. Vandaag ging de telefoon bij Jan Roos en Thierry Baudet. Het was ene Thijs van der Plas, directeur-generaal Europese Samenwerking bij BuZa (toe maar), die namens MinBuZa Koenders mocht bellen met een invitatie om te komen praten over Oekraïne. (Meerr)

14 mei 2016


HET BLIJFT TOBBEN


Het blijft modderen en tobben met de organisatie van het referendum. BurgerComiteEU hadden we al geschrapt wegens irrelevant; nu blijkt ook Baudet -- een soort universiteitsdocent rechten --  de verkeerde rechtszaak te hebben aangespannen. We kennen zijn overwegingen niet, want communiceren is ook een kunst. Maar in plaats van een kort geding, heeft hij om "tactische redenen" een bodemprocedure aangespannen waarmee de regering tot 22 juni -- een dag oor het Britse referendum -- de tijd heeft te reageren als mosterd na de maaltijd. (Meer)

21 april, 2016


CROWDFUNDING TEGEN WETTELOZE REGENTEN
Naast medefinancieren van het kort geding tegen de staat via Baudets crowdfunding, hier is nog een suggestie hoe je de strijd kunt aangaan met de wetteloze regentenkliek van Rutte. 
Alfred Kok, een gewone burger als u en ik, keek nog eens goed naar de wet en zag toen dat er sprake is geweest van een misdrijf door deze Kamerleden. De woede is terecht. Aan wetsonduiking mogen wij niet doen, en Kamerleden evenmin. Kok besloot dus om aangifte te doen. Hij deed dit bij de politie. Daar wist men eerst niet wat er met die aangifte gedaan moest worden, maar het werd wel genoteerd in het systeem. Vervolgens raadde de politie Alfred Kok aan om ook aangifte te doen bij de officier van justitie. Hierna kan dan de officier van justitie bepalen of er alsnog aangifte bij de politie gedaan kan worden. Ja, we leven in een bureaucratie of niet. Maar de politie liet ook weten dat er bij meerdere aangiften instructies komen over het doen van aangiften. Voor de duidelijkheid: dit is iets anders dan de procedure die Wilders volgt. Die klaagt het kabinet aan wegens nalatigheid. Wat u nu doen kunt doen, is heel simpel. Copy/paste onderstaande aangifte, zet uw naam eronder, en dien hem in bij de politie. Instructies)20 april 2016


CROWDFUNDING TEGEN WETTELOZE REGERING


De denktank van Thierry Baudet, Forum voor de Democratie, legt zich niet neer bij de wetteloosheid van het kabinet. De VVD'er Han ten Broeke denkt dat de raadgevende aard van het referendum een vrijbrief is voor de regering om te doen waar ze zin in heeft. 
Dwing de politiek om zich aan de wet te houden! Tot onze ontzetting heeft de Tweede Kamer op 19 april met 75 stemmen (VVD + PvdA) versus 71 stemmen besloten om zich niet aan de wet te houden. Een fundamentele ontsporing van onze democratie en onze rechtsstaat. De Wet raadgevend referendum is glashelder over wat er moet gebeuren na het Referendum van 6 april: (...)  Met andere woorden: de politiek dient kleur te bekennen: de goedkeuringswet voor het associatieverdrag ófwel intrekken, óf alsnog goedkeuren. Er valt dus ook helemaal niets te 'onderhandelen'. Er dreigt nu weer hetzelfde te gebeuren als na het referendum van 2005 (...) Forum voor Democratie gaat alles op alles zetten om de uitkomst van 2005 nu te voorkomen. Daarom spannen wij een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Hiervoor hebben we specialisten van het prominente Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan ingeschakeld. Dit kost veel geld! Wij doen dit voor de Nederlandse democratie en voor u. Al onze activiteiten zijn onbezoldigd. Om de kosten van deze procedure te financieren zijn we deze crowdfunding gestart. (Bron)


19 april 2016


KAMER VERWERPT MOTIE VAN BOMMEL


Wetteloosheid regeert in de zogenaamde 'rechtstaat' waar de regenten zo de mond van vol hebben. De motie van Van Bommel (SP) om de wet na te leven werd vandaag verworpen door PvdA en VVD, met 71 stemmen voor en 75 tegen. Het kabinet hoeft het verdrag over EU-verdrag met Oekraïne niet in te trekken. Het kabinet heeft nu de tijd tot na het stemmen van de Britten in Brexit op 23 juni en de laatste dag van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie op 30 juni. We leven nu in een land met een regime dat boven de wet staat en nu officieel zijn morele legitimiteit heeft verloren. Wilders, kom er maar in met je aanklacht (zie 15 april).15 april 2016


WILDERS WIL RUTTE VOOR DE RECHTERWilders wil Rutte voor de rechter wegens een ambtsmisdrijf. 

Geert Wilders heeft bij Kamervoorzitter Arib een klacht ingediend tegen premier Rutte. Volgens de PVV-leider houdt de minister-president zich niet aan de wet, door te weigeren om onmiddellijk gevolg te geven aan de ’nee’- stem bij het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Rutte pleegt daarmee volgens Wilders een ambtsmisdrijf. Hij heeft onder meer de wet op de ministeriële verantwoordelijkheid erop nageslagen en ziet via de klacht de mogelijkheid om Rutte te laten vervolgen. Samen met vier PVV-collega’s vraagt hij de Kamervoorzitter zijn klacht te te laten onderzoeken. Telegraaf TV sprak Wilders over dit zeer ongebruikelijke middel. (Bron)


Keihandige klikbare alsook keiharde #NEEisNEE compilatie. Ze zeiden het al-le-maal woensdagavond. Alle oppositiepartijen. Inclusief alle voorstanders van het verdrag. Allemaal hoorden ze de NEE van Nederland, en herhaalden zij die NEE tijdens het GeenPeil-debat in de plenaire zaal. BEHALVE hullie van de Partij van de Achtzetels, die vooraf talloze malen NEE is NEE hadden gezegd & herhaald, maar toen het er op aan kwam was twee keer NEE toch weer JA, bij de windvanen van de PvdA. Waarmee de coalitiegenoot van de VVD ruim baan gaf aan de MinPres om burger & democratie een dikke vette middelvinger te geven. Opdat wij niet vergeten. Dinsdag stemming over de motie-Van Bommel. Is er nog ergens, iemand in die soon to be gedecimeerde PvdA-fractie met een democratisch geweten? Dan is dat hét moment om te spreken - of er voor altijd het gemarginaliseerde zwijgen toe te doen. (Bron, inclusied motie HarryvandeSP)
14 april 2016


BAUDET: ER VALT NIET TE PRATEN OVER NEEisNEE 


Rutte zit met een hete aardappel. Het is tekenend voor de arrogantie van de regenten dat er zelfs niet in het verdrag is voorzien wat de regels zijn, als een lidstaat het verwerpt. Of Rutte doet of hij het niet weet. In ieder geval moet hij lief gaan vragen in Brussels of Nederland een soort opt-out kan krijgen. Hij raadt daarom de Kamer aan hun eisen bescheiden te houden. Intussen is er nog een bananenschil geidentificeerd: 
De kans dat het kabinet tegen haar zin gedwongen zal worden om haar handtekening onder het associatieverdrag met Oekraïne weg te halen, is vanavond flink groter geworden. In de Tweede Kamer, waar Rutte vanavond over de uitslag moest komen praten, redde hij het nog met een uitleg over uitstel van de beslissing tot juni. Maar in de Eerste Kamer, waar hij hierna naartoe moet, gelden andere meerderheden. Daar zullen ook alle partijen behalve VVD en PvdA pleiten vóór intrekking, en daar zijn ze met genoeg. (Bron)
Geen momentum voor Brexit!

Het kabinet is niet van plan om op korte termijn de goedkeuringswet voor het associatieverdrag met Oekraïne in te trekken. Dat zei minister-president Mark Rutte woensdagavond tijdens het debat over de uitslag van het referendum. Rutte wil eerst in Brussel onderhandelen. “Als we nu intrekken zijn we het entreeticket naar die gesprekken kwijt. (-) Nee is nee leidt er toe dat Nederland buiten spel staat. De andere optie is ‘Nee en met dat nee moet iets gebeuren’.” Ook wil hij het Britse referendum in juni over de Brexit afwachten. “Geef ons die kans”, vroeg hij de Tweede Kamer. Coalitiegenoot PvdA was de enige bereid hem die kans te bieden. (Bron)


13 april 2016


CAPO SCHULTZ: "ONTSNAPPEN" AAN DE EU


Tijdens het vragenuur afgelopens dinsdag waren vragen nog taboe. Om 19:00 uur is het debat in de Tweede Kamer van start gegaan. Vooruitlopend op de afloop blikken we terug op het debat in het Europees Parlement (tweet boven). Off topic, maar in een onmiskenbare illustratie van de mindset van de ware eurocraat: voorzitter Schultz sprak gisteren het commentaar uit over het Britse referendum, dat dit wel eens de deur open kon zetten naar meer landen die willen "ontsnappen". Inderdaad, zo vatten wij het ook op!11 april 2016


EUROCRATEN: 2,5 MILJOEN KIEZERS ZIJN IRRELEVANT


Het stond reeds geschreven wat het verloop van het referendum zou zijn. Iedereen weet het, kiezers weten het, parlementariers weten het, de regenten in het kabinet Rutte weten het, de eurocraten weten het. Globalisten die zich de regisseurs wanen van de wereldgeschiedenis laten heus het verloop niet bepalen door 2,5 miljoen lastige Nederlanders. Zij zijn de staatslieden, de zonen en dochters van de feodale Contra Verlichting. Ze volgen niet de filosofen van de Verlichting, maar Machiavelli, Hegel, en Kant. Een individu bestaat voor hen alleen als pion in hun wereldhistorische spel om de macht. Als je staakt, dan ben je niet langer bruikbaar. Ze denken in termen van naties en collectieven. 
Nog deze maand komt de Europese Commissie met een voorstel om Oekraïners vrij te laten reizen in Europa. Ze zouden dan geen visum meer nodig hebben. Het voorstel komt na het Nederlandse 'nee' in het referendum. De president van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, gaat deze maand een voorstel indienen (...) Juncker had Oekraïne vorige maand beloofd het voorstel snel af te ronden. (...) Het gaat daarbij om een bevestiging van afspraken die in eerdere verdragen werden gemaakt. "Het lijkt misschien alsof we de uitslag van het referendum in Nederland negeren, maar dat is niet het geval", zegt de bron tegen Reuters. "We houden onze belofte aan Oekraïne, omdat dat land aan de voorwaarden heeft voldaan." (Bron


In the phone conversation with @MinPres Mark Rûtte discussed the next steps for the entry into force of the Association Agreement 

10 april 2016


TERUGBLIK REFERENDUM VERDRAG EU-OEKRAINEVolgens veel politici moet de uitslag gerespecteerd moet worden. Lange versie op GeenStijl.NL

De vraag na het referendum is, wat gaat de regering ermee doen? Gaan ze laten zien dat de democratie nog leeft, of gaan ze ons bewijzen dat de burger de vijand is van de regerende elite? Voorts is de vraag, wat willen de initiatiefnemers nu? Is er een volgend doel, en zo ja, welk en wat is de strategie? Er zijn tekenen die erop wijzen dat voor een aantal van hen directe democratie het doel is. Dat is een misrekening. De stembusgang is een middel, niet het uiteindelijke doel. Het doel is een soevereine, welvarende rechtstaat waarin politici de dienaars zijn van het volk. Niet omgekeerd. De EU kan niet meer hervormd worden in die richting. Het was en is een machtsforum voor autocraten. Ook in Nederland zien we tekenen in die richting. Als we middels referenda een staatkundige en mentale verandering kunnen bewerkstelligen, dan is dat een goed streven. Maar als Baudet, Roos en andere activisten denken dat directe democratie op zich het land kan redden, dan zitten ze er goed naast.6 april 2016


NEDERLAND VERWERPT OEKRAINE VERDRAG


Opkomst 32%, tegen 64%. Het is gelukt! Nu zal het erom spannen wat de regenten gaan doen. Ze hebben werkelijk een dik probleem.

5 april 2016


POLITIE SLINGERT NEEN-CAMPAGNEBUS OP DE BON


Met het beboeten van een symbool van het democratisch verzet tegen de regentendictatuur, bevestigt de Haagsche politie wat iedere tegenstemmer al weet: dat de boven ons gestelden het kiezersvolk in het gunstigste geval zien als een lastige belemmering en in het ongunstigste geval, als de vijand zelf. De politie heeft het verzet hiermee een enorme dienst bewezen die met geen geld te betalen is. 
Voorts parst de redactie van GeenStijl vandaag een column van Bert Wagendorp. De reactie van de regenten en hun cheerleaders in de media tot dusver, bewijst hoe noodzakelijk deze democratische correctie is. De redactie noemt een aantal goede argumenten voor het referendum, maar ziet de belangrijkste reden over het hoofd: namelijk het stoppen en terugdraaien van de sloop van de nationale zelfbeschikking! Het is mooi als ons referendum de Britten helpt met Brexit, maar ons uiteindelijke doel is natuurlijk Nexit. De vraag na het referendum van morgen is, wat gaan de regenten ermee doen? Gezien de geschiedenis ligt voor de hand dat ze het zullen negeren. De belangrijke tekortkoming van de initiatiefnemers is, dat er niet gedacht is aan een strategie, laat staan aan een tactiek. Het verdere verloop ligt dus in handen van de vijand.
Han ten Broeke (voorheen liberaal) (VVD) vertrouwt de motivatie van de intiatiefnemers niet en wil een postmortem. Het begint hier met de dag meer op de DDR te lijken!4 april 2016


(LIVESTREAM) REFERENDUM EVENT MET NIGEL FARAGE
Apr 4, 2016 Livestream: vanuit het Hotel Spaander in Volendam begint om 18:30CEST.

Het VNL GeenPeil Event met Jan Roos, Joram van Klaveren en everybody's favorite Member of European Parliament, Nigel Farage!
AANKOMST NIGEL FARAGE IN VOLENDAM
Apr 4, 2016 GeenPeil-VNL Live Event met Nigel Farage Vanavond live vanuit Volendam!

Na het fiasco gisteren op de #Maidam komt het Wikileak van de Panama Papers met daarin prominent de corruptie van de Oekrainse regering, onze nationale propagandisten wel erg slecht uit. Zelfs de NOS kon zijn teleurstelling niet onderdrukken. Maar er spelen meer problemen bij de neutrale nieuwsvoorziening bij de staatsomroep. De corruptie in Oekraine is genoegzaam bekend bij de Nederlandse regering en bij de EU. Niettemin hebben ze het associatieverdrag erdoor gedrukt. Je kunt dus de zaak maken dat ze medeplichtig zijn. Wat we zien is een patroon van zichzelf verrijkende eliten die andere zichzelf verrijkende eliten helpen met zich te verrijken ten koste van de belastingbetalers.
Terwijl Poroshenko in camouflagekleding zijn troepen door de Donbass stond heen te sturen, hergroepeerde hij vooral zijn brievenbusfirma's voor een fiscaal vriendelijke behandeling van de verkoop van Roshen en hem de kans te geven publiekelijk te verklaren dat Roshen verkocht is, terwijl hij achter de schermen nog steeds financier, eigenaar & directeur was. Terwijl hij als president zijn handen ophield voor tientallen miljarden Europese noodhulp, beraamde hij belastingontduiking over de verkoop van zijn bedrijf. (...) Tevens had hij al zijn buitenlandse bezit volgens de wet op zijn minst moeten melden. Dit is hij even vergeten. Zijn drie auto's meldde hij wel. Het was ook een verkiezingsbelofte dat hij geen normale oligarch zou worden. (...) (Bron)


Historisch archief

English Edition


Links

Gerelateerd