dinsdag 24 mei 2016

TURKIJE ZET EUROCRATEN VERDER ONDER DRUK

Laat nooit een crisis ongebruikt voorbij gaan, is het motto van de postmoderne politicus. De EU misbruikt de migrantencrisis voor het doordrukken van steeds verdere federalisering. Als we niet uitkijken neemt een paramilitaire EU-organisatie het gezag over de nationale grenzen over .

UPDATE: Turkije neemt geen vluchtelingen terug als Europa de gemaakte afspraken niet nakomt. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan voert de druk op Europese leiders verder op. Zo moet er visa-vrij reizen voor Turken naar de Schengenzone komen en moet er Europees geld worden overgemaakt voor de opvang van vluchtelingen in Turkije. Dat beloofde geld is er nog steeds niet, klaagt Erdogan. De Duitse bondskanselier Angela Merkel waarschuwde hem gisteren dat het visa-vrij reizen niet zal lukken voor 1 juli, wat in eerste instantie de afspraak was. In ruil voor die toezegging moest Turkije aan 72 voorwaarden voldoen en dat is volgens Merkel nog niet gebeurd. Een van de eisen waar Turkije niet aan wil voldoen is het versoepelen van de strenge anti-terreurwetgeving in het land. Turkije wil dat niet omdat ze in eigen land verwikkeld is in een strijd met de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Onder de huidige wetgeving kan de Turkse overheid ook journalisten oppakken (...)

9 feb. 2016


WESTEN BUIGT VOOR TURKSE AFPERSING

De beste illustratie van het falen van Europa...

Uit Merkel's bliksembezoek aan Turkije van gisteren komt van voren dat Merkel de Europese Commissie de schuld geeft van het open-grenzen debacle, in plaats van de Turkse afpersingsdiplomatie. En dat de politieke exploitatie van de vluchtelingen door de Turken geen schuld draagt, of de Westerse agitatie van de Arab Spring tegen Assad: nee, het zijn de Russische luchtaanvallen die de vluchtelingenstromen veroorzaken, volgens Merkel. Merkel en de EU hebben de grip op de realiteit verloren. Het beste antwoord dat de EU kan bedenken op de oorlog van Erdogan op zijn eigen volk, is Margot Wallstrom die haar "verontrusting" uitspreekt. De Turken hebben Merkel zo gek gekregen dat ze er een NAVO-zaak van gaat maken. De "vluchtelingenstroom" moet gemonitord worde met AWACS en grondpersoneel moet gaan helpen bij de controle van de Syrisch-Turkse grens. De NAVO houdt een top op 10-11 feb. waar een en ander zal worden besproken. (Bron) Intussen levert Wikileakschef Julian Assange zijn eigen bijdrage aan de propagandaoorlog. Maar het is wel iets om over na te denken:
The mass exodus of people from Syria could be part of a strategic plan to weaken the local government by depopulating the country, WikiLeaks founder Julian Assange said. Assange told Greek ThePressProject news site on Monday:
“We have an interesting speculation about the refugee movement. We looked through our cables and so the speculation was this: occasionally opponents of a country would engage in strategic depopulation, which is to decrease the fighting capacity of a government.” 
He added that in the case of Syria, those who fled the country were predominantly citizens belonging to the middle class – engineers, managers, bureaucrats – “precisely, the classes that are needed to keep the government functioning.” (Source)
De realiteit weerlegt dat laatste. Europeanen zitten nog altijd te wachten op de Syische tandartsen en andere professsionals:8 feb. 2016

LEK: TURKIJE'S SCHOKKENDE AFPERSINGSDIPLOMATIE


Geheime documenten in handen van het Griekse mediabedrijf Euro2Day.gr onthullen de schokkende woordenwisselingen tussen raadschef Donald Tusk, commissiepresident Jean-Claude Juncker en de Turkse president Erdogan tijdens de meeting op 16 november jl. Het verslag van de vergadering schetst de mate waarin Turkije bereid is de migratiecrisis uit te buiten voor politiek gewin.

Een geheim verslag van de meeting van 16 nov. met de Turkse president Erdogan onthuld door Euro2day.gr (source) schetst in schokkende details wat zich tijdens het gesprek heeft afgespeeld. (Source)
29 dec. 2015


MERKEL HOOPT MINI-SCHENGEN TE VERMIJDENUPDATE: Nog voor de gebruikelijke eindejaarstop in Brussel zal een besloten vergadering worden gehouden waaraan wordt deelgenomen door Zweden, Griekenland, Frankrijk, Duitsland, de Benelux, Oostenrijk en de commissiepresident Jean-Claude Juncker. Onderwerp van gesprek is de migrantencrisis.
  • Volgens het laatste EU-plan betaalt de Europese burger miljarden hulp aan Turkije in ruil voor Ankara's inspanning om de vluchtelingenstroom te stoppen. 
  • De EU zal een contingent Syrische vluchtelingen toelaten, waarschijnlijk een aantal rond een paar honderdduizend.
  • De situatie zal regelmatig worden geevalueerd. 
  • Per lidstaat zal een quotum worden vastgesteld. 
  • De vluchtelingenorganisatie van de VN, UNHCR selecteert de vluchtelingen die in de hoogste nood verkeren. 
  • Als de regeling met Turkije blijkt te werken, zullen er soortgelijke overeenkomsten worden gesloten met Jordanie en Libanon. 
  • Voorwaarde is, dat Turkije grote inspanningen gaat verrichten om illegalen en smokkel tegen te gaan, en dat het aantal illegale migranten drastisch afneemt. 
Europa probeert wanhopig het herinstellingen van grensbewaking te vermijden, omdat dat wordt gezien als een nederlaag die de voortschrijdende eenwording "terugbrengt tot de situatie van 1980". Hoezo, ideologie? Verschillende lidstaten hebben tijdelijke grensbewaking ingesteld, onder wie Slovenie, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Kandidaten voor een "mini Schengen" zijn Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Belgie en Zweden. Nederland, dat op 1 januari voorzitter is, is erg gebrand op een kleinere versie van het Schengengebied.

In een brief aan het Europarlement vorige week vraagt de Franse PM Manuel Valls om versterking van de buitengrenzen, omdat het essentieel is voor de bescherming van het Schengengebied. Zelfs de Luxemburgse PM MinBuZa Jean Asselborn is bereid opnieuw te kijken naar Schengen. Hoewel het land een fervent voorstander is van open grenzen, schreef de minister in een brief vorige week aan de ministers van BiZa van de lidtstaten, dat er verschillende kleinere varianten mogelijk zijn. Merkel hoopt dit scenario koste wat kost te vermijden. Toch is het slechts een kwestie van tijd.18 dec. 2015


EU PLAN VOOR EEN ONAFHANKELIJKE, GEWAPENDE GRENSWACHT 
Dec 16, 2015 Het plan voor een EU-grenswacht is de laatste couppoging  van de EU, zegt Nigel Farage.

Na het uitrollen van de rode loper voor potentieel miljoenen migranten waarvan de meesten niet uit Syrie komen, bewijst de EU haar totale incompetentie. In plaats van meer soevereiteit terug te geven aan de nationale regeringen, wil de EU die nog verder ondermijnen door 2.500 gewapende grenswachten in EU-uniform te gaan inzetten, tezamen met helicopters, drones en verkenningsschepen van de marine. The Times:
“The EU’s first paramilitary force would have the power to take control of a nation’s borders without the consent of sovereign governments.”
Volgens Dimitris Avramopoulos, de eurocommissaris voor migratie is er "meer Europa" nodig. De nieuwe dienst zou moeten optreden om lidstaten ervan te weerhouden eigen grensbewaking in te stellen. Aldus het plan.

De Poolse minister van BuZa Witold Waszczykowski heeft het plan veroordeeld als "onverenigbaar met de democratie" Hij vroeg zich af aan wie de organisatie verantwoording verschuldigd zal zijn. 

“Ieder plan van de EU faalt en betekent meer centralisatie  en meer Europa", zei UKIP leider Nigel Farage in reactie op het plan. Volgens Diane James, MEP voor UKIP is het plan een frontale aanval op de nationale soevereiniteit.
Alle pretentie is nu afgelegd en de Commissie gaat nu rechtstreeks in tegen de wensen van de lidstaten door de controle van de grenzen over te nemen. Hiermee bewijst de EU dat het een federale staat wil worden. 
De International Business Times stelt dat het plan "leidt tot gewapende EU grenswachten" die een deel van de lidstaat "bezet houden", ook als dat tegen hun wens ingaat. 

De nieuwe grensmacht zal gevestigd worden in Warschau, Polen en de lidstaten moeten €322 miljoen per jaar opbrengen om de organisatie te onderhouden.

De nieuwe macht moet ook de wateren gaan controleren voor de Europese Dienst voor Visserijcontrole en de Europese Maritime Veiligheidsdienst, en kan zelfs worden ingezet buiten de EU. 

Zoals Leo McKinstry stelt, is het nieuwe plan is in lijn met een citaat boven het bezoekerscentrum van het Europarlement:
“National sovereignty is the root cause of the most crying evils of our times,” leading “to tragic disaster and barbarism.” 
Degene die deze postmoderne stelling heeft bedacht is niemand anders dan de Britse diplomaat Lord Lothian, een gepassioneerd aanhanger van de apaisseringspolitiek van Nazi Duitsland in de jaren 40. 


Let op hoe de media dit schokkende plan downplayen en het voorstel brengen als een voldongen feit. Het AD verrdient de hoofdprijs voor het onderstatement van het jaar.


Gerelateerd