dinsdag 20 oktober 2015

ANTI-WILDERS ADVERTENTEERDER IS PVDA-BAAS

Met het uit de hand lopen van de migrantencrisis en een raadgevend referendum dat de regentenklasse met alle macht zal saboteren, is de tijd rijp eens te kijken naar beeldvormingstrucs en *kuch* debattactieken. 


Modderslingeren is een desperate tactiek voor polemisten zonder inhoudelijke argumenten. 

UPDATE: Aap komt uit mouw, h/t @Frenkie4allll De politiek neutrale, bezorgde burger die een maandloon neertelde voor een anti-Wilders ad blijkt een ordaire zetbaas van de PvdA. Is iemand verrast? Sokpoppen zijn een beproefde methode om de massa's te manipuleren. Al sinds Lenin revolutionaire technieken bedacht om de ongewassen klasse voor zijn karretje te spannen. Maar daar blijft het niet bij. Geurts is ook een corporatistische parasiet die er niet voor terugschrikt een aannemersbedrijf te runnen op overheidssubsidies, bedacht door...juist, de PvdA. Deze truc is in feite een witwasoperatie van uw gestolen belastingeuro's! Dit zijn de mensen die Nederland regeren.19 okt. 2015

ANTI WILDERS ADVERTENTIE VOOR MAANDLOON

Op emoties spelen is een erkende tactiek van demagogen. Soms komt het uit onverwachte hoek. Neem die verontruste ondernemer, Rob Geurst die de democratie links laat liggen en een (voor sommigen maandsalaris) neertelt voor een advertentie. Hij maakt er een punt van dat hij niet anoniem wil zijn, dus we zetten zijn naam er graag bij. Alleen een door en door totalitairdenker durft van mensen te eisen dat ze hun oordeel ondergeschikt maken aan een zelfverzonnen consensus. Wie kritiek heeft zorgt voor verdeeldheid. Ja, nogal wiedes. Maar dat is de kern van de democratie. Deze twee tweets verschillen alleen van elkaar is gradatie. (Bron)
18 okt. 2015

CRISIS IS DE COCAINE VAN DE REGENTENKLASSE

De laatste dagen zagen we een paar rijpe voorbeelden als niet de realiteit, maar jouw versie daarvan -- een ideologie --  bepaalt wat waarheid is. We spreken van linksch, maar intussen kunnen we de liberalen van de VVD ook onder die noemer plaatsen. Accurater is te spreken van de regentenpartijen, de gevestigde politieke klasse als geheel. TrefpuntEU heeft geweldige job gedaan met een meer dan gemiddelde analyse op de gebeurtenissen van de afgelopen week.

Roger van UKIP merkt terecht op dat volgens EU-richtlijnen vluchtelingen asiel moeten aanvragen in het eerste veilige land van aankomst. Logisch, anders ben je namelijk geen vluchteling. Het was Merkel zelf die die regel heeft opgeschort toen ze na haar oproep van "kom erbij" geconfronteerd werd met een invasie. Wat we hier zien is een levensgevaarlijke loophole naar staatswillekeur. Dat kan omdat EU-richtlijnen strikt genomen geen wetten zijn. Hier wordt de weg voorbereid naar autocratische machthebbers wiens autoriteit niet geworteld is in de kiezer, maar in zichzelf.

Dat was al enige tijd zo, maar dit is het bewijs. Ze ontlenen de macht aan zichzelf, net als Lodewijk XIV die zei: de wet (of de staat) ben ik (in dispuut). De liberale vrijstaat bestaat erin, dat de overheid aan wetten gebonden is. Hier zien we "nood breekt wet" (dixit Van Aartsen) in uitvoering. De crisis is de cocaine van de postmoderne politicus. Aan de crisis ontleent hij macht die hij onder gewone omstandigheden niet zou durven claimen. Kenmerkend voor de dictatuur zijn geen strenge wetten. Die zijn vervelend, maar je kunt je erop inrichten. Typerend voor de tirannie zijn onvoorspelbare, willekeurige oekazen en dat er precies wat hier gebeurt.

In het vorige log haden we het over beeldvorming. Het demoniseren van Wilders, de PVV en iedereen die zich niet neerlegt bij hun waarheid van de dag, zoals de Hongaarse premier Orban. In een speech voor de parlement blijkt dat de man zich zeker niet opstelt als een rassenhatende neo-nazi, maar als een intelligent mens die zinnig beleid produceert.

Een tweede voorbeeld van beeldmanipulatie vinden we in de demografische samenstelling van de PVV-kiezer. Regenten schetsen graag het beeld van de laagopgeleide tokkie. Wat een gotspe is, aangezien die groep representatief is voor de "zwaksten in de samenleving", namens wie ze zo graag spreken. PVV'ers blijken nauwelijks onder te doen qua opleiding en inkomen voor liberalen.29 sep. 2015


MODDERWORSTELEN MET LINKS IN 8 STAPPEN

Toen anderhalf jaar geleden de kalifaters losgingen in Syrie en Irak hebben velen zich afgevraagd welke positie onze islam-apologeten zouden innemen. Je kon je toch werkelijk niet voorstellen dat ze de massaslachtingen van shiasoldaten, de slavenmarkten van vrouwen en meisjes, het verkrachten en rekruteren van jongens en het kruisigen en verbranden van gijzelaars zouden gaan goedpraten! Inmiddels weten we beter. Sinds Lenin de utopie uitriep in Rusland en Castro en zijn posterboy Che huishielden op Cuba, hebben de progressivo's iedere politieke misdaad goedgepraat die er goed te praten viel. Waarom zouden ze de grens trekken bij ISIS?

Omdat de cultuuroorlog momenteel crescendo gaat, is het wellicht nuttig de tactieken en argumenten eens nader te bekijken. De huidige migrantencrisis biedt daarvoor de nodige stof. Wie de debatten en polemieken volgt, ontdekt al snel een patroon. Die is meestal niet op kennis van zaken of feiten gebaseerd. Dat kan ook niet, want als de realiteit de waarheidsarbiter is, komen ze niet eens uit de startblokken.

Ze moeten het dus hebben van andere tactieken. Een recent stukkie van Breedveld (bron) over het goedpraten van de minderjarige vluchtbruidjes biedt een goede kapstok voor een analyse. Polemieken als deze zijn vrij vervelend lezen. We zullen proberen het je zo gemakkelijk mogelijk te maken.

1. Eerst richt de polemist een bos op in een poging de boom onzichtbaar te maken. Dat zet sommigen op een dwaalspoor wat de essentie van het issue is.

2. Hier wekt Breedveld de indruk dat zijn argument redelijk en rationeel is. De slimme leugen zit verstopt in rationele logica.


3. De persoonlijke aanval wordt geopend op de boodschapper, hier Duk en Karskens. De idee wordt niet aangevallen, maar het karakter van de persoon.

4. Karskens en Duk staan symbool voor allen die het met hen eens zijn. Haat wordt metaphysisch: het is er gewoon ineens, spontaan uit het niets. Wham! 


5. Ook de motieven van de boodschappers worden verdacht gemaakt, of liefst gedelegitimeerd: die bruidjes kan ze geen bal schelen. Het gaat ze alleen om haatpraat. 

6. Soms is het niet genoeg de boodschappers te besmeuren. Ook de slachtoffers zelf gaan eraan. Bovendien, het zijn er weinig, ze zijn niet zo piep, wij deden het ook voor we beschaafd werden en het is cultureel normaal. De aanklagers en de boodschappers zijn nu de zeurpieten. Wat in deze casus mist is de valse vergelijking. Meestal volgt er zoiets als, christenen, wij, het Westen, whatever, doen het ook. 

7. De omstandigheden liggen buiten de schuld van de dader. De suggestie wordt geintroduceerd dat we zelf schuldig zijn. 

8. Als uitsmijter geeft Breedveld iedereen ervan langs. Alles is relatief. En uiteindelijk is het allemaal onze schuld Dus niet zeuren over die paar minderjarige vluchtbruidjes, stelletje racisten/seksisten/fascisten/homofoben/islamofoben. 

Ieder issue en elke polemiek volgt een soortgelijk patroon.

1. Er wordt verhult wat de kern van de zaak is.
2. De polemist bewijst dat hij oprecht en eerlijk is.
3. De persoon van de boodschapper wordt aangevallen.
4. Het karakter van de boodschapper wordt gedemoniseerd.
5. De morele motivatie van de boodschapper wordt verdacht gemaakt.
6. Zo nodig worden de slachtoffers aangevallen en verdacht gemaakt.
7. Irrelevante omgevingsfactoren worden verzacht in de tijd (lang geleden), quantiteit (het zijn er maar een paar), normatief (iedereen doet het), eventueel vergezeld van een valse vergelijking of een equivocatie.
8. Het is allemaal onze schuld (het Westen, het kapitalisme, vrijheid, Amerika, Israel).

Kijk zelf eens of je het patroon kunt herkennen en wat de varianten zijn. Als de realiteit niet de waarheidsreferent is, zijn er niet zo heel veel opties dan het delegitimeren van de aanklagers, de boodschapper, de slachtoffers of de omstandigheden.

Tip: Je kan natuurlijk wel eens zin hebben in een partijtje modderworstelen met de varkens, maar onthou goed: ze zijn er beter in en bovendien vinden ze het lekker :) Behalve het opsteken van de middelvinger of een eerbiedwaardig stilzwijgen heeft nog niemand een afdoende antwoord op deze tactieken kunnen bedenken. Bedenk en probeer zelf eens een techniek, maar voorzichtig dat je je niet snijdt.