zaterdag 9 mei 2015

Militairen achter de helicoptercrash in Pakistan?

De Taliban claimen verantwoordelijkheid voor de helikoptercrash in Pakistan waarbij de Nederlandse ambassadeur Marcel de Vink gewond raakte. Tijd om eens nader naar dit artificiele land te kijken, want niets is wat het lijkt.UPDATE: 
9 mei 2015

Militairen achter de helicoptercrash in Pakistan?

De terreurgroep zegt de helikopter met elf diplomaten uit de lucht te hebben geschoten. Het doelwit zou de Pakistaanse premier Nawaz Sharif zijn geweest, die in een andere helikopter zat. ,,De helikopter is neergeschoten met een antiluchtdoelraket, waardoor de piloten en veel buitenlandse ambassadeurs omkwamen," aldus de Taliban in een verklaring. (Bron)

Volgens kenners van het gebied is het een 'inside job', een coup zo je wil. Het is namelijk zo dat de Taliban en het leger en de geheime dienst samenzweren. Dit is algemeen bekend, maar hoe zit dat? 

Pakistan is een artificieel land dat na de deling met India ontstaan is omdat moslims zich weigerden te voegen bij het grotendeels Hindoestaanse India. De Pakistaanse staat werd gevestigd in gebieden met bestaande bevolkingen, die helemaal niet gediend waren van de nieuwe (islamitische) heersers. Die bevolkingen worden vaak wreed onderdrukt, zoals in Sindh en Balochistan. 

Deze kaart laat de deelstaten goed zien, die momenteel vaak gewapenderhand streven naar autonomie of onafhankelijkheid. Balochistan werd geannexeerd. Maar over deze bezettingen horen we moslims en de SP dan weer niet.

De machthebbers hebben hun wortels doorgaans in de Punjab. Ze proberen het land krampachtig bij elkaar te houden.

De provincie Sindh in berucht geworden door het soort gedwongen bekeringen en vrouwenonderdrukking dat in de regio bekend staat als 'Love Jihad'. (Bron)

De militairen willen af van premier Sharif, die ze te slap vinden. Naar verluidt steunen ze Imran Khan (wiki), de beroemde cricketster met politieke aspiraties. Ze denken dat hij harder zal optreden tegen verzetsgroepen en separatisten in de deelstaten. 

Volgens onze bronnen is het neerhalen van de helicopter met buitenlandse ambassadeurs en autoriteiten dus een verkapte coup tegen de zittende regering van premier Sharif. Het is uiterst merkwaardig dat er geen betere veiligheidsmaatregelen waren getroffen. 

Er vielen zes doden, onder wie de ambassadeur van Noorwegen en de Filipijnen. Ook de vrouwen van de ambassadeurs van Indonesië en Maleisië kwamen om, net als de twee piloten van de helikopter.


Gerelateerd