zondag 10 mei 2015

'Fuck de koning' toont willekeur van de 'rechtstaat'

Een republiek is een land van wetten; niet een land van willekeur en machthebbers. Nederland is dat niet. We leven in een koninkrijk waar onafhankelijke magistraten zelf besluiten welke wetten ze willen uitvoeren en welke niet.

Er zijn soms van die onbewaakte momenten waarin de ware aard van de Nederlandse staat zich laat zien. Een daarvan was toen een woordvoerder van het OM moest rechtbreien waarom 's lands aanklager terugkwam op een achterlijk besluit dat zijn wortels heeft in het ancient regime.
We zullen de woordvoerder op zijn woord geloven. Het zal ze moeite hebben gekost om, gesteld voor de keuze zich voor te doen als rechtvaardige uitvoerders van wetten, ervoor te kiezen de domme, onverlichte gans uit te hangen die liever luistert naar de roep van het ongewassen gepeupel.

Terwijl de stem van de grassroots wordt verworpen als 'populisme', voelen de nationale aanklagers wel degelijk de roep van de straat, als die maar uit de politiek correcte buurt komt. Niet de wet bepaalt wat strafbaar is, maar de willekeurige magistraat.

Met democratie heeft het al zo niets te maken. De rechterlijke macht handelt onafhankelijk van de volksvertegenwoordiging, het zogenaamd hoogste orgaan van deze nepstaat.

En wat is dan de grond waarop het OM Abulkasim Al-Jaberi in eerste instantie had willen vervolgen? Het "verstoren van een kinderfeestje"... Zodra een rechter Zwarte Piet verwerpt als discriminerend, is er geen roep van het volk meer dat hem terug kan roepen. Mark my words.

Dit nu, is de toestand waarin de rechtsstaat verkeert.
Het OM kiest eieren voor zijn geld, na een storm van kritiek. Abulkasim Al-Jaberi hoeft tóch niet voor de rechter te komen voor het roepen van 'fuck de koning'. Officier van justitie Willem Nijkerk erkent dat hij niet voor majesteitschennis vervolgd had hoeven worden. ,,Vervolg je wel, of toch niet?  (...) 
,,We hadden hem inderdaad niet voor majesteitsschennis hoeven vervolgen. Maar mijn collega heeft die keuze wel gemaakt. Hij krijgt een dossier op tafel en moet heel snel beslissen. Vervolg je wel, of toch niet? Zo'n besluit maak je soms in een paar seconden." 
Op 16 november 2014 werd Al-Jaberi in Amsterdam opgepakt nadat hij 'Fuck de koning, fuck de koningin en fuck het koningshuis' scandeerde tijdens de intocht van Sinterklaas. "Door te gaan schelden en de koning te beledigen, heeft Al-Jaberi het feestelijke karakter van dat kinderfeest verstoord. Daar hebben we tegen opgetreden". 
Wat een helden op sokken!

En dan zijn er nog die het dwarszit dat een moslim (of buitenlander) zich laatdunkend uitlaat over ons koningshuis. Luister eens, of je hebt de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandal, of je verschilt in niets van linkse booslims: je tolereert alleen wat je graag wil horen.

De vrijheid van meningsuiting is bedoeld om onwelgevallige uitingen te beschermen. Als iedereen alleen maar riep wat ons uitkomt, hadden we die bescherming niet nodig.



Gerelateerd