maandag 9 november 2015

EUROZONE BEDREIGT GRIEKSE HUISEIGENAARS

De leider van de Griekse neo-communistische partij, Alexis Tsipras ging de confrontatie aan met de transnationale elites over economische hervormingen. Zijn einddoel was om Griekenland binnen de EZ te houden, maar tegen betere voorwaarden. Hij verloor. 

UPDATE: Het gedoe om de Griekse voorwaarden is weer begonnen. Nu wordt precies zichtbaar waar de schoen wringt.
De landen van de eurozone weigeren Griekenland maandagavond het volgende kredietpakket van €2 miljard te geven. De Grieken zijn niet alle afspraken met de eurolanden nagekomen. (...) Struikelblok voor de Grieken vormen onder meer de regels voor wanneer een bank een hypotheeknemer die zijn hypotheek niet meer betaalt uit zijn huis mag zetten. Regeringspartij Syriza wil dat banken eigenaren met een hypotheek van minder dan €300.000 van deze regeling wil uitsluiten. Volgens de kredietverstrekkers ligt die grens veel te hoog. 
De EU is een fascistische club geworden. Dit is niet zomaar een Godwin. De EU behartigt hiermee de belangen van private investeerders en financiele instellingen. In een vrije wereld hadden die zelf moeten boeten voor hun verkeerde zakelijke beslissingen. De bailouts waren een verkeerde beslissing. De overheid dient andere belangen te dienen. Namelijk, de rechten van alle burgers, niet alleen bedrijven. In de serie over het Internationalisme (bron) hebben we moeten vaststellen, dat internationalisten vrij ondernemerschap niet eens kennen! Vanuit hun collectivisme kennen ze twee modussen: fascisme, waarin de staat en bedrijfsleven in een draaideur zitten, of socialisme, waarin bedrijven geen bestaansrecht hebben. Vrijheid, de scheiding van staat en economie heeft het nakijken! Uiteindelijk hebben de Grieken, zowel als alle andere lidstaten maar een optie die ze kan redden: weg met die foute EU!21 april, 2015


Grieks startschot voor de laatste acte in eurodrama


Twee maanden nadat de regering in Athene is aangetreden, werden gisteren de eerste maatregelen aangekondigd die ingrijpen op het vrije verkeer van kapitaal. Gemeentelijke autoriteiten hebben de order gekregen liggende gelden over te boeken naar de staat. Het is 't startschot voor de laatste acte voor Griekenland in de eurozone, en wellicht ook voor de eurozone zelf. Een domino-effect kan niet worden uitgesloten. 
It took the radical leftist one all of 2 months since coming to power. And the punchline is that the use of confiscated proceeds is unclear: the government says it is to pay pensions and wages, but recall that the same government recently confiscated pensions to repay the IMF, so according to the chain of logic, the government first raided pensions, and now municipalities, just to repay the dreaded Troika. The Athens city council and the union of municipalities and communities in Greece will convene tomorrow to debate the order, a press officer of the mayor’s office said. And one everyone realizes what just happened, expect the riot cam and the Greek Pay-Per-Riot channel, which has been on hiatus since the summer of 2012, to be fully reactivated. (Source)

Gerelateerd