woensdag 11 maart 2015

De bakstenen komen van links

Drie gevallen van bekladding en een stoeptegel door de ruiten zijn waarschijnlijk maar het topje van de ijsberg voor wat betreft "aan de PVV-gelinkte" gevallen van antidemocratische intimidatie. We zien een bekend patroon ontstaan dat doet denken aan de aanloop naar de moord op Pim Fortuyn. Mar 9, 2015 Studio PowNed: Tom Staal zat aan de keukentafel van PVV-kandidaat in Etten-Leur Jake Owen Raats, toen er een steen door zijn ruit werd gegooid. Staal en Raats zetten de achtervolging in.

UPDATE: Iedere keer als het 'label' racist, fascist of haatzaaier op een PVV'er wordt geplakt betekent het dat je gewetenloos een baksteen door de ruit mag gooien. Er is niets onschuldigs aan bakstenen, er is niets ludieks aan poeptaarten, er is niets toevalligs aan kogels die van links komen. (Bron)3 maart 2015

Geweld tegen PVV-demonen is gerechtvaardigd


Het gaat niet om deze idioten, maar om hun moraal. Tegen bepaalde groepen is geweld gerechtvaardigd, zo is de gedachte. Ze hebben gelijk: geweld is gerechtvaardigd tegen mensen die je fysiek aanvallen. Verzet is gerechtvaardigd tegen een overheid die rechten schendt. Zelfverdediging is een mensenrecht en voor rechten moet je vechten. Dat hoeft natuurlijk niet altijd met fysiek geweld gepaard te gaan. Maar deze linksgekkies denken daar anders over. Zij bepleiten geweld tegen geweldloze "anti democraten", tegen "racisten", "fascisten" of "haatzaaiers" (whatever), niet alleen in verdedigende zin, maar gewoon offensief. Want die hebben het er zelf naar gemaakt. Het slachtoffer belasteren is een oude linkse traditie. Het heet projectie.1 maart 2015


"Tegen anti-democraten is geweld geoorloofd"


Gekkies hebbie overal, en haathitser Joost Kanen @JKanen1 is misschien wereldberoemd in Tilburg, maar daarbuiten is ie vooral een zero. Snel afvoeren dus als irrelevant. Maar Van de Galien stuit in zijn betoog wel op het nut van het demoniseren: racist! en fascist! zijn niet zomaar scheldpartijen. Ze legitimeren voor de activistische linkschmensch het gebruik wel geweld. Racisten en fascisten zijn moreel zo buiten de kaders, dat alles uit de kast mag om ze te bestrijden. De tweets zijn inmiddels verwijderd, dus Kanen wist blijkbaar dat hij over de schreef ging.


Maar het werkveld van Kanen is natuurlijk breder dan alleen de PVV. Ook Israel en Bibi Netanyahu kunnen rekenen op zijn warme belangstelling. (Bron)28 feb. 2015

Wilders woest om fascistische aanval op democratie

Politici zijn leiders. Ze worden geacht de zaken beter te begrijpen dan de doorsnee burger. Dat ze de overeenkomsten tussen de aanloop naar de moord op Fortuyn en de demonisering van PVV'ers niet zien, is verwijtbaar. Het is ze daarom aan te rekenen dat ze deze acties nog niet in sterke bewoordingen hebben veroordeeld. Uit de systematiek blijkt dat het hier niet om incidenten gaat, maar om een gecoordineerde aanval op PVV-kandidaten. Wilders heeft dus gelijk, als hij het typeert als een aanval op de democratie. Dit soort acties hoort thuis in staten die wankelen op de rand van de dictatuur. En misschien is dat hier ook wel het geval.

Hier en daar wordt de vrijheid van meningsuiting als argument opgebracht om dit vandalisme te rechtvaardigen. Dit is absurdisme. Waarschijnlijk gaat het hier om crypto commies, die mensen zien als slaven zonder eigendomsrecht. Het gaat om fascisme, puur en simpel.
Onbekenden hebben zaterdagochtend de woning van de Friese PVV-kandidate Erna Cohen beklad. Op de ramen en deuren van het huis in Peasens-Moddergat zijn met bloedrode letters teksten als 'PVV fascisten' gekalkt. Ook is het verkapte dreigement 'Oog om oog' op de muur van de woning gespoten. Op de stoep hebben de daders geschreven: 'Hier wonen moslimhaters.' Ook de woningen en auto's van twee andere Friese PVV-ers zijn beklad, meldt partijleider Geert Wilders op Twitter. Hij spreekt van ,,een frontale aanval op de democratie." De politie heeft aangiftes opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld. (...) Eerder deze week ging er al een stoeptegel door de ruit van een PVV-kandidaat in Sluiskil in Zeeland. Wilders vindt het erg dat ,,al die andere politici'' niets zeggen over de bedreigingen aan het adres van PVV-kandidaten. ,,Waar is de minister van justitie, waarom hoor ik Samsom niet, waar is Rutte? (Bron)


Reacties politici

Gerelateerd