dinsdag 10 februari 2015

WESTEN BEGRIJPT NIETS VAN ISLAMITISCHE STAAT

Westerse politici, onder leiding van Barack Obama, hebben een vals beeld van wat islamitische terroristen en IS beweegt. Daarom is de huidige aanpak zinloos. Dit weekend verscheen een belangrijk artikel uit onverdachte bron, waarin de geintegreerde ideologie van IS wordt uitgelegd.Feb 9, 2015 Charles Krauthammer: Obama vindt een strategie om islamitisch terrorisme te bestrijden, overbodig.  

In bovenstaande video legt de Amerikaans conservatieve commentator Charles Krauthammer de vinger op de zere plek. Islam scheiden van de Islamitische Staat heeft gevolgen. Niet alleen pleit het islam vrij van de misdaden die IS pleegt in naam van de religie van de vrede. Het leidt ertoe dat de wortel niet kan worden aangepakt, waardoor het probleem onoplosbaar wordt. Maar daarnaast heeft de fout ook ernstige gevolgen voor de bestrijding. Door de verkeerde identificatie (willekeurige misdaad, in plaats van planmatige oorlog) bestrijden we ad hoc en lukraak incidenten. Het gevolg is dat regeringen beloven achter jihadisten aan te gaan, die dan de draaideur van de strafrechtprocedure ingaan, om tenslotte te worden vrijgesproken, omdat de standaard is ingericht op burgers, niet op oorlogvoering. Deze mensen zijn wandelende tijdbommen. We hebben een GITMO nodig om asymmetrische strijders krijgsgevangen te zetten.


Moslims en linkse denkers delen de opvatting, dat de daden van een mens worden bepaald door krachten buiten zichzelf. Lees hier alles over de interne en de externe Locus of Control. (Bron) Obama denkt dat we met ongerelateerde, incidentele misdaden te doen hebben die wortelen in de Westerse historische schuld aan de islamitische wereld. Die misdaden worden in die beleving vervolgens goedgepraat door een toevallig gekozen ideologie, en dat is dan toevallig islam.

Gelukkig zijn er ook andere geluiden. Dit weekend verscheen een uiterst belangrijk artikel op -- of all places -- het Britse vlaggeschip van links, The Guardian. Het werd geschreven door Hasan Hasan, analist bij het Delma Institute, een thinktank in Abu Dhabi. Hasan is mede-auteur van 'Isis: Inside the Army of Terror', dat later deze maand verschijnt. (Bron: lees de details)

Hasan stelt dat IS een geheel andere opvatting heeft van jihad dan de gebruikelijke. IS heeft een geintegreerde ideologie. Ze gebruiken verhalen uit de vroegste islamitische geschiedenis als ook moderne teksten. Hasan heeft ontdekt dat IS commandanten en strijders zich beroepen op vroege islamitische bronnen als rechtvaardiging voor hun daden. Niet alleen als goedkeuring, maar zelfs aanbevolen door Allah en Mohammed. IS handelt naar de praktische geschiedenis van de islam, ook al zien veel moslims dat als tegen de leer.

De gebruikelijke, theoretische manier waarop jihad wordt onderwezen, maakt het wannabe jihadisten kennelijk moeilijk om de ware betekenis te begrijpen, zeggen de ideologen van IS . IS leert ze tashreed, een woord dat je kunt vertalen als afschrikking. Volgens IS moet geweld constant en escalerend zijn. Willekeurige gewelddaden zijn onvoldoende in deze context.

Dus als het levend verbranden van een piloot wreder is dan voorgaande moorden, dan zoekt IS ongetwijfeld nu al naar methoden die nog wreder zijn.  Het geniale van IS is, dat het de daden van moslims vergelijkt met die van vroege voorbeelden, niet tussen de praktijk en de theoretische opvatting van jihad.

Met deze inzichten ter beschikking kun je niet staande houden dat islam niets te maken heeft met islamitisch terrorisme en de Islamitische Staat. Die fout is levensgevaarlijk, omdat het Westerse politieke leiders op het verkeerde been zet. Deze foute redenering volgend, zijn ze niet in staat hun eerste taak naar behoren uit te voeren, namelijk het beschermen van de bevolking binnen hun jurisdictie.

KRAUTHAMMER: "THIS IS SO TERRIFYING ABOUT THE MAN WHO IS COMMANDER-IN-CHIEF, OVER A NATION, A CIVILIZATION UNDER ATTACK".


Gerelateerd