zondag 8 februari 2015

Wat hebben Michiel de Ruyter en Jezus gemeen?

Ramen en deuren sluiten, en riemen vast voor de postmoderne Jezus: werkloos, hipstersik en leider van een bende ordinaire terroristen. Haathomo Arthur Japin is hoofdredacteur van het eerste en laatste Jezus! magazine dat gemaakt voor 4 christelijke opdrachtgevers.


Een trannie was natuurlijk vet geweest, maar Conchita Wurst wilde niet met Jezus! geassocieerd worden. 

UPDATE: Waarom is er nog iemand verbaasd over de culturele verdwazing in Nederland. Een haathomo schrijft in opdracht van 4 christenen een tijdschrift van 128 pagina's gevuld met postmoderne opvattingen over de stichter van een wereldgodsdienst en krijgt daarvoor alle ruimte bij de evangelisten en andere kerkelijke instituten. Er is niets meer overgebleven van de oorspronkelijke leer. Het is een grote corruptie. Het is maar een voorbeeld hoe deze ideologische criminelen de hele cultuur verrampeneren. Nog een equivocatie: Jezus! wordt gekoppeld aan een werkelijk box-office succes en deelt in die glorie, alsof het zelfs maar gaat over dezelfde categorie!
7 feb. 2015

Jezus..! 

Voor wie is dit magazine over Jezus? Wat een vraag! Voor Japin natuurlijk. (Wiki) Wie zijn de volgelingen? Gekkies die Jezus zien in stukjes toast, in een duivenpoepje of in de aars van een hond. En Jezus was niet de enige die zich uitgaf voor Messias. "Er waren honderden wat wij tegenwoordig terroristische groepjes noemden die de Romeinen lastig vielen". Dat is dan ook de reden dat veel mensen niet geassocieerd willen worden met Jezus. Ook adverteerders niet. Zelfs goede doelen die gratis ruimte kregen wezen dat af". Japin vindt dat "interessant" en reduceert Jezus tot "een onschuldig magazine.'' (Bron)

128 Pagina';s vol met non-essentiele informatie. Zo is er plek voor psychiater Bram Bakker over de heilzaamheid van vergeving. Ben Tiggelaar bespreekt de leiderschapskwaliteiten van Jezus en popproffesor Leo Blokhuis heeft het over de invloed van Jezus in de popmuziek, terwijl fotograaf Hans Aarsman Da Vinci’s Laatste Avondmaal bespreekt. En zeg nou zelf.. waar eerder zag je een modereportage van creeps uit de verhalen van Jezus die eruit zien als ondervoede vampiers?

Japin reisde voor de productie naar de Negev-woestijn in het gehate Israël. "Het was de bedoeling om daar 'verzocht' te worden zoals Jezus, en dat gebeurde ook: Japin kwam midden in een militaire oefening terecht. Japin concludeert: "Dit is dus religie: groepsdwang en geweld", schrijft hij in zijn hoofdartikel. (Bron)

Enfin, de postmoderne evangelisten van de EO zijn er blij mee. Reageren kan op de FB pagina


Gerelateerd