woensdag 11 maart 2015

VVD Gouda maakt megamoskee alsnog mogelijk

Op het altaar van de god der diversiteit biedt het linkse college van Gouda moslims graag een trofee-moskee aan, de grootste van Nederland. Een ludiek protest van de Identitairen leidde tot ophef, waarna collegepartij VVD zich tegen de megamoskee richtte. Totdat..Architectonische mock-up van het El Wahda megacomplex: website - Facebook - Twit.

UPDATE: Het is bekend dat liberalen zich niet meer laten leiden door hun principes. Dan krijg dit gezwalk.
De VVD in Gouda heeft de deur voor een megamoskee op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne wagenwijd open laten staan. De coalitiepartij stemde woensdagavond laat niet mee met een motie van de voltallige oppositie om de megamoskee definitief te blokkeren. De liberalen stemden in november vorig jaar wél mee met exact dezelfde motie die opriep om te kiezen voor een ander plan waarbij het islamitisch centrum plaats moet maken voor seniorenwoningen. De draai van de VVD werd fractievoorzitter Ronald Verkuijl en zijn collega's zwaar aangerekend. (Bron)


8 maart 2015

Ook Goudse CU nu tegen de megamoskee

Mooi! Maar je zou wensen dat deze politici de moraliteit begrepen: islam en vrijheid (een primair mensenrecht) zijn oxymorons.
De komst van een grote moskee in Gouda-Noord lijkt voorlopig van de baan. Eerder deze week sprak de VVD in de Goudse gemeenteraad zich tegen de plannen uit en nu keert ook de ChristenUnie zich ertegen. "Er moet echt een wonder gebeuren, willen wij nog voorstemmen", zegt fractievoorzitter Krins. Bij een 'nee' van de ChristenUnie is er geen meerderheid voor het plan. (Bron)


5 maart 2015

VVD Gouda ziet het licht: megamoskee van de baan

Verstandig dat de Goudse coalitiepartij VVD haar steun voor de megamoskee El Wahda intrekt. Het omstreden prestigeproject rammelt aan alle kanten. In de voormalige Prins Willem-Alexander-kazerne in Gouda zou een 2,5 miljoen euro kostend islamitisch centrum moeten komen met leslokalen, feestzalen, ontmoetingsruimten en een lijkwassingsruimte. Drie bestaande moskeeën zouden in het complex trekken, dat zij delen met een school voor speciaal onderwijs en een medisch kinderdagverblijf. Vervolgens blijkt dat moskeegangers van de drie betrokken gebedshuizen onder druk zijn gezet om geld te betalen voor het project. Ze moeten maar liefst 1.500 euro per gezin afdragen, terwijl de meeste gezinnen het financieel niet breed hebben en al moeite hebben om de ouderbijdrage aan de scholen van hun kinderen te voldoen. Maar wie niet meedoet, kan na zijn dood een religieuze dodenwassing wel vergeten. En wie kritische vragen stelt over deze manier van financieren, krijgt zonder pardon een moskeeverbod van vijf jaar opgelegd. Hoewel woordvoerder Saïd Boukayouh zei dat de moskee door extra activiteiten zoals huiswerkbegeleiding ook radicalisering zou tegengaan, nam hij wel de omstreden salafistische prediker Tarik Ibn Ali in de arm om bij benefieten de rest van het benodigde geld in te zamelen. (...) (Bron)25 feb. 2015

Planschade voor Goudse megamoskee?

Als, als er recht is vergoeding, mag de burger van Gouda de schade betalen die het gevolg is van het beleid van de gemeente.23 februari 2015 Moslim Broeders infiltreren bestaande organisaties 

De tactiek van de Moslim Broederschap is het infiltreren van bestaande organisaties en het direct uitdagen van Westers denken op alle fronten. Broeders gebruiken Westerse woorden en concepten, maar geven daar een heel eigen definitie aan, niet zelden tegenovergesteld. Het doel van de MB is de islamisering van het Westen middels culturele middelen. (Bron)7 feb. 2015


MOSKEELEIDEN GEEFT VEEL BEROERING


UPDATE:


LEEFBAAR LEIDEN: BUURTVERZET TEGEN #MOSKEELEIDEN

Stukje historische achtergrond over de moskee aan de Ter Haarkade in Leije dat een ander licht werpt op de gesneuvelde ramen in de omgeving. H/t @BentUAlDePineutFeb 3, 2014 Bewoners van de Ter Haarkade in Leiden zijn woedend over de komst van een Islamitisch Centrum voor hun deur. BEZETTING #MOSKEELEIDEN: AANSLAG OF HATECRIME?

Marcouch voelt de bui al hangen en is maar vast begonnen met het opbouwen van een juridische case. Rechters gaan tegenwoordig uit van subjectief recht. Het is daarom belangrijk aan te geven dat "de impact groot is." "Ik heb de angst gezien in de ogen van volwassen mannen", aldus de tranentrekkende Marcouch. Wijbenga doet er een schepje op en typeert de kortstondige bezetting als  een aanslag..


MARCOUCH: "ACTIE TEGEN #MOSKEELEIDEN GEEN BALDADIGHEID"

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is bang dat de politie de actie op een moskee in Leiden zal afdoen als een lichte overtreding. Hij wil dinsdag in het vragenuurtje opheldering daarover van minister Ivo Opstelten van Veiligheid. Volgens Marcouch moet er hard worden opgetreden tegen extreme organisaties als Identitair Verzet (...) Marcouch heeft de website van de organisatie bekeken en kwam er veel teksten tegen die oproepen tot haat. 'Het is naïef om ze alleen maar als baldadige jongeren te zien. Dit soort uitingen van geweld zijn de laatste tijd schering en inslag.' (...) Het Kamerlid heeft zaterdag gesproken met moslims in Leiden en maakt daaruit op dat de actie 'grote impact' heeft.
SAMENWERKINGSVERBAND MAROKKAANSE NEDERLANDERS DOET AANGIFTE TEGEN IDENTITAIREN

Fast work! Maar niet snel genoeg voor Monasch, want te laat voor het 8 uur journaal.ISLAM-APOLOGETEN VOOR SPAANSE EN DUITSE BEZETTERS

Het is bizar dat er ghristenen opstaan die zich opstellen als 'beschermers' van de islam onder verwijzing naar Cleveringa (1940 Berufsverboten voor Joden in bezet Nederland) en Leidens Ontzet (1573 Nederlandse Onafhankelijkheidsstrijd tegen de feodale Spanjaarden). De wortel hieruit is vrijheid, maar hoe zit het met de vrijheid van minderheden in het Midden Oosten onder het juk van de islam? Wat zijn hun rechten, behalve bekeren, betalen of de dood? Blijkt hier niet uit dat islam geen rechten toekent aan welke minderheid dan ook? En blijkt hieruit niet het totalitaire en intolerante karakter van de islam? En ligt het niet in de rede dat tolerantie van intolerantie het einde inluidt van tolerantie en vrijheid? Dat het qua argumenten slecht gesteld is met de islam-apologeten blijkt uit een blik op de zoekterm "moskee Leiden" op Twitter. Er wordt veelvuldig verwezen naar het "extreem rechtse gedachtengoed" van de Identitairen, maar wie navraag doet krijgt geen antwoord. Deze islambeschermers zijn tolerant tegen intolerantie en scharen zich daarmee juist aan de kant van de Spaanse en Duitse bezetters.ASSCHER: 'ANGST AANJAGEN KWALIJKE ZAAK'

De afgelopen tien jaar is een op de drie moskeeën doelwit geweest van besmeuring met bloed, varkenskoppen voor de deur en zelfs brandstichtingen. ,,De afgelopen maanden zien we een schrikbarende toename van gewelddadige en discriminatoire daden jegens moskeeën en individuele moslims en moslima's'', aldus de RMMN. In januari schreef de raad al een brandbrief aan premier Mark Rutte. (...)   Vicepremier Lodewijk Asscher noemt het in een reactie ,,een kwalijke zaak dat mensen op zo'n manier angst wordt aangejaagd''. Het kabinet zal dan ook ,,nooit toestaan dat moskeeën, kerken, synagogen of welk gebedshuis dan ook doelwit wordt van bedreiging, bezetting of vernieling. Waar nodig kunnen gebedshuizen rekenen op extra bescherming.''ELFORKANI: 'ACTIE MOSKEE LEIDEN NIEUWE SITUATIE'

De bezettingsactie bij de moskee in aanbouw in Leiden zaterdagochtend toont volgens het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) aan dat er een „nieuwe situatie” is ontstaan wat betreft moslimhaat in Nederland. „Er was sprake van een georganiseerde actie van een groep die ideologisch gedreven is”, aldus Yassin Elforkani van het CMO. Eerdere aanvallen op moskeeën zoals brandstichting of het neerleggen van varkenskoppen waren volgens hem veelal acties van individuen. De bezetting van het dak van de moskee in aanbouw in Leiden daarentegen was de actie van een groep die zich via Facebook had georganiseerd. Op sociale media is ook te zien dat de groep tientallen sympathisanten heeft. Het CMO, dat 380 moskeeën in Nederland vertegenwoordigt, heeft zaterdag meteen spoedoverleg gehad en is in contact met de politie. „We maken ons grote zorgen over escalatie en vragen ons af wat de komende acties zullen zijn”, aldus Elforkani.
RAAD MAROKKAANSE MOSKEEëN GESCHOKT

Volgens de raad groeit onder islamitische burgers de angst voor toename van agressieve aanvallen op moslims en moskeeën. De RMMN herinnert de regering aan de toezegging om werk te maken van de bescherming van moslims en hun instellingen.
LUDIEKE ACTIE VAN IDENTITAIREN LEIDSE MOSKEE

Activisten van het Identitair Verzet zijn zaterdagochtend even op de aanbouw van moskee Al Hijra aan de Ter Haarkade in Leiden geklommen. De politie haalde ze van het dak op het afgesloten bouwterrein. Dat ging volgens een woordvoerder van de politie zonder problemen. Volgens de activisten is de tijd van toekijken en hopen op daden van de politiek voorbij en is Nederland in oorlog met het salafisme en zijn aanhangers. Identitair verzet meldt dat dit de eerste actie is in een serie van verzetsdaden tegen de islamisering van Nederland. De groep roept alle activisten en sympathisanten in Nederland en Vlaanderen op tot verzet tegen de islamisering de komende tijd. (Bron)
6 feb. 2015

De Goudse PvdA-wethouder Rogier Tetteroo is zelfs bereid tegemoet te komen aan de eis van moslims om gevrijwaard te blijven van vrouwelijke verleidingen: een apartheidsmuur. 


Gouda offert verlichtingswaarden aan trofee-moskee


Een muur ja. Zodat moslims geen vrouwen hoeven te zien als ze zich voorbereiden op het islamitisch gebed. Vrouwen zijn immers verderfelijke wezens die alleen maar bepaalde gevoelens opwekken waar je tijdens het gebed nou juist niet aan moet denken als je op de knietjes zit om jouw god te aanbidden. Alexander Bakker van De Telegraaf schrijft vanochtend:
Tetteroo heeft inmiddels het volste vertrouwen dat de drie toekomstige kazernebewoners met elkaar door één deur kunnen. Niet letterlijk, want voor vrouwelijke bezoekers van El Wahda (De Eenheid) komt er een aparte ingang met eigen voorzieningen. Het andere ‘vrouwenprobleem’, waardoor de plannen ‘niet aantrekkelijk’ werden geacht wordt nu aangepakt… 

De PvdA-wethouder is zelf met de oplossing gekomen van een speciale muur. Hij wil heel graag de moslims tegemoet komen, omdat ze anders weleens zouden kunnen worden ‘afgeleid’ door werkende vrouwen bij het kinderdagverblijf en de school. Doodeng inderdaad, werkende vrouwen. Vrouwen moeten natuurlijk de hele dag thuis blijven. Tetteroo:
“Iedereen respecteert nu elkaars eigenaardigheden. Bij het schoolplein komt een muur om voor zo min mogelijk doorkijk te zorgen.” 
Wacht, wat? “Eigenaardigheden”? Ik ben er stil van. Gaan we straks ook een muren om synagogen bouwen zodat radicale moslims niet worden ‘geconfronteerd’ met Joden? Of muren om het Scheveningse strand, met al die halfnaakte vrouwelijke lichamen, zodat moslims gewoon over de boulevard kunnen lopen? Ik dacht dat progressief en linksdraaiend Nederland niks moest hebben van discriminatie van vrouwen. Zit ik er even naast. (Bron)
Gerelateerd