woensdag 18 februari 2015

Aboutaleb: 'Geef terroristen banen!'

Gisteren trok een  golf van verontwaardiging door de Verenigde Staten: een woordvoerdster van het State Department (BuZa) beweerde tijdens een talkshow dat terrorisme een kwestie is van economie. De burgemeester van 010, Ahmed Aboutaleb is het vandaag van harte met haar eens. Een zelfde golf van verontwaardiging in Nederland blijft nochtans uit. 17 feb. 2015 Dom blondje Marie Harf: “Geef terroristen banen!"

UPDATE: Op de eerste dag van Obama's internationale conferentie over het bestrijden van radicaal extremisme (zie tweet hieronder), houdt Marie Harf voet bij stuk. Wij zijn te dom om haar nuances te begrijpen. Het gebrek aan kansen en een vacuum door te weinig overheid zijn de oorzaak van terrorisme, zo houdt ze vol. Dit is de reden waarom Marie krankzinnig klinkt: ze geeft een ongerelateerde, non-essentiele concretie als oorzaak van een symptoom. Het is zoiets als: een loopneus in de oorzaak van koorts. Of, rood fruit is de oorzaak van anorexia. Of, door gele kaarsen bekeren mensen zich tot boeddhisme. Het komt door het postmoderne verbod op inductie. En intussen herhaalt Marie braaf de 25 jaar oude leugen, die er de oorzaak van is dat we nu met IS zitten.  (Bron) Je verzint het niet!

De oorzaak van terrorisme is "gebrek aan kansen" 

State Dept Spox Doubles Down on Jobs for Terrorists Comment: Argument May Be 'Too Nuanced' for Some; Bush Said It Too. (Source)Aboutaleb: 'Geef terroristen banen!'

Onze beschaving ligt van twee kanten onder vuur. Aan de ene kant hebben we de middeleeuwse volgers van Mohammed die een wereldkalifaat willen stichten, en bereid zijn het Midden Oosten in brand te zetten om dat doel te bereiken. Maar wij hebben een nog gevaarlijker vijand: de vijfde colonne, de vijand in eigen gelederen: nihilistische kleuters die zijn ingehuurd om ons te beschermen, maar die intussen hun prietpraat verkopen op de kwelbuis, terwijl mensen een gruwelijke dood sterven.

Postmoderne socialisten en veel moslims delen hetzelfde beeld op de mensheid: de mens is geen rationeel wezen dat bewust zijn waarden kiest, maar wordt bepaald door krachten in zijn sociale omgeving. Een linkse pomo als Marie Harf zoekt het -- naar Marx -- in de economische omstandigheden, terwijl veel molims zich nog niet hebben losgemaakt uit het stamverband.

Hoe het ook zij, beide zijn op hun eigen manier een gevaar voor de vrijheid en het rationele mensbeeld waaruit dat rechtstatelijke systeem is voortgekomen. Postmodernisten zijn nihilisten die waarden vernietigen, terwijl totalitaire moslims hun islamitische utopie willen bouwen op de rokende puinhopen van onze beschaving.


“Een natie kan zotten overleven, en degenen met ambitie. Maar een natie kan verraad van binnenuit niet overleven. Een vijand aan de poorten is minder erg, want je kent hem en zijn vlag. Maar de verrader beweegt zich vrij binnen de poorten; zijn geniepige gefluister klinkt door de stegen en in de zalen van de regering. De verrader herken je niet; hij praat zoals zijn slachtoffers, hij heeft hetzelfde gezicht en gebruikt dezelfde argumenten, en doet een appel op de laagste instincten van de mens. Hij corrumpeert de ziel van de natie, hij werkt in het geheim en zaagt in de nacht aan de steunberen van de stad; hij infecteert het lichaam van het openbaar bestuur zodat het geen afweer meer heeft. Een moordenaar is minder angstaanjagend.” ― Marcus Tullius Cicero.