donderdag 3 september 2015

Rusland mengt zich in de strijd tegen Kalifaat

De door het Westen verzonnen Arabische Lente heeft in alle landen tot chaos geleid, met name in Syrie, waar het Kalifaat gevestigd is. Deze week werd gemeld dat de Russen zich in de strijd hebben gemengd. (Bron) Australie neemt volgende week een besluit over deelname.

UPDATE: Het lijkt erop dat de wereldmachten eindelijk besloten hebben dat ISIS en soortgelijke jihadgroepen moeten worden vernietigd. Op uitnodiging van Obama neemt Australie volgende week een besluit of ze deel gaan nemen aan de coalitie. Australie is volledig aan boord voor wat betreft het bestrijden van IS, dat de PM "erger dan de nazi's" heeft genoemd. "De nazi's waren slecht, maar ze hadden voldoende schaamtegevoel om hun wandaden te verbergen. Deze mensen zijn er trots op".  (Bron)

Overigens is Syrie nu het potentiele epicentrum geworden voor de Derde Wereldoorlog. Veel krachten spelen er op elkaar in. Het Westen versus Rusland, Iran en Assad, sunni's versus sjiieten, Turkije versus Koerden, Iran en Assad, en het Kalifaat versuszo'n beetje iedereen. De buitenlandpolitiek van de Arabische Lente heeft de hele regio gedestabiliseerd en heeft al voor erg veel ellende gezorgd, waaronder een ongekende stroom vluchtelingen.


Nieuwe live blogs

26 nov. 2014


Help de Arab Springers, of ze gaan bij de IS! 


Nederland heeft geen gebrek aan voorvechters van de samenwerking met de Moslim Broederschap. Een aantal kwamen we in het vorige log al tegen: Koert de Beuf, Petra Stienen en Rena Netjes. Maar er zijn er meer. Ze zijn enorme fans van elkaar en moedigen elkaar ook enthousiast aan. Dat is nodig, want echt goed gaat het niet met de samenzwering.In het artikel van Iba Abdo kunnen we bijna letterlijk lezen wat de werkelijke situatie is.

Abdo waarschuwt ervoor dat de burgerbevolking het wachten op Westerse hulp wel eens zat kan worden. Dat zal ze niet aanzetten tot harder vechten tegen Assad, om de door hen zo vurig begeerde staat van vrijheid en democratie te bereiken, zo betoogt ze. Nee, integendeel. Ze zullen daardoor juist radicaliseren. Dus je bent in hart en nieren democraat en vrijheidslievend. Maar als je geen hulp krijgt, word je zo boos dat je uit reactie je gaat aansluiten bij de meest rabiate tegenstander van vrijheid en democratie, de Islamitische Staat of Nusra (Al Qaida in Syrie). Pure waanzin natuurlijk. Tenzij je altijd al die kant uit neigde, natuurlijk.

Dat laatste is evident het geval. Dat was al zo vanaf dag 1 van de opstand. Lees ook Willy van Damme over de niet zo spontane opstand. (Bron)

Net als in Egypte was er nooit sprake van een 'spontane', 'democratische' opstand van het volk tegen de dictators. De kaders zijn jarenlang getraind in de VS door progressieve actiegroepen en denktanks. Hun achterban bestaat maar voor een deel uit seculieren. Niet alleen zijn ze geringer in aantal; ze dienen ook als een soort breekijzer voor de werkelijke rebellen, de ideologisch en organisatorisch veel sterkere, zogenaamd 'gematigde' Moslimbroeders.

Ze worden in het Westen verkocht als een soort islamitische versie van het CDA. Dat is natuurlijk volkomen larie. Ten eerste bestaan er geen 'gematigde' moslims, hooguit non-praktiserende. Bovendien is er niets, maar dan ook niets 'democratisch, vreedzaam of seculiers' aan de MB. Het is altijd een fanatieke, fel anti-Westerse, islam-fundamentalistische beweging geweest. Daartoe is ze zelfs opgericht. Het is een grote farce, en het argeloze publiek in het Westen accepteert deze bullshit.


24 nov. 2014

Arab Springers hebben geen moment spijtEr waren ongetwijdeld goedbedoelende idioten bij, maar buitenlandse politiek is geen speelgoed voor kleuters met scheermessen. Hele naties scheerden langs de rand van de afgrond. Libie (met Mali als dominosteen) is eruit gekomen als gefaalde staat. In Syrie zien we hoe pervers de Westerse fout was om islamisten te steunen in plaats van seculieren: het orkenleger van IS was een bondgenoot in Syrie tegen Assad, maar bleek een levensgevaarlijke vijand toen ze met gierende banden de grens met Irak overtrokken. De miscalculatie van de eeuw! Ondanks het bloed aan hun handen zijn sommigen van de betrokkenen nog steeds bezig hun stommiteit te rechtvaardigen.Gerelateerd