donderdag 23 oktober 2014

Canadese parlementsleden eren 'Sergeant of Arms'

De drie terreuraanslagen in twee dagen in Canada kwamen niet volledig als een schok. Sinds het land zich heeft aangesloten bij de coalitie tegen de Islamitische Staat was er aanzienlijk meer´chatter´. De terroristen hebben een goede dag uitgekozen. Omdat het vandaag Caucus Meeting Day was, waren alle partijen aanwezig in het parlement. Oct 23, 2014 De held van de dag, de Sergeant of Arms, Kevin Vickers wordt geeerd in het parlement. Hij schoot de de jhadist dood. Veel parlementsleden danken hun leven aan zijn optreden. 

UPDATE: Verrassend! De Canadezen blijken niet de doorsnee Westerse policor sissies, maar mannen met karakter.Beelden van gisteren, vlak na de aanslag. 22 okt. 2014


De aanslagen vonden plaats in het centrum van Ottawa, bij trekpleisters als Chateau Laurier, het Rideaukanaal, het kantoor van de premier en het hooggerechtshof.  

Nog niet bekeerd tot de islam, of ze beginnen al met bommen te gooien. Maar " islam heeft er niets mee te maken". IS is nu in staat gebleken zonder moeite slapers te activeren. Dit is het gevolg, als je jihadisten met alle macht hier wilt houden: dan richten ze thuis een bloedbad aan. Je verwacht het niet... Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat we de wortel gaan trekken uit tienduizenden geisoleerde incidenten?


 Aanslagen in Ottawa: twee doden, drie gewonden

  • Bij de aanslag op het parlementsgebouw in Ottawa en het oorlogsmonument is een militair gedood. Ook een van de daders is gedood. 
  • De militair bij het oorlogsmonument is overleden. 
  • Er zijn meldingen van meerdere schutters, een is gedood. 
  • De premier is in veiligheid en bevindt zich niet in de parlementsgebouwen. 
  • Het centrum van Ottawa en de federale regeringsgebouwen zijn afgesloten.

Een Canadese militair en een gardist zijn gewond geraakt woensdag bij een chaotische aanval op de hoofdstad. De politie denkt dat er meer dan een dader is. De aanslagen vonden plaats in het centrum van Ottawa. De video van de schietpartij werd opgenomen in de hal van het parlementsgebouw. Van daar is het zes minuten lopen naar het oorlogsmonument. Drie gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis op 10 minuten afstand van het parlementsgebouw.  (Source)

Afgelopen maandag werd al een militair gedood bij een auto-aanslag waarbij een moslimbekeerling betrokken was. Zijn paspoort werd ingetrokken nadat hij probeerde af te reizen om zich bij IS te voegen. Martin Couture-Rouleau, 25, reed in op twee Canadese militairen, waarbij er een de dood vond. Rechercheurs zeggen dat hij radicaliseerd was en jihadist wilde worden. (Source)


Gerelateerd