zondag 12 oktober 2014

Gaap! Plasterk gaat zaak Van Gogh 'bekijken'

Uit het programma van EénVandaag blijkt, hoezeer gedegen onderzoek naar de moord op allerlei manieren is gefrustreerd. Er wordt gepraat met Theo's uitgevers, Esther Gasseling en Ger van Wulften van Xtra, en over de bedreigingen die Van Gogh kreeg vlak voor zijn dood.Uitzending van EénVandaag over de moord op de held van het Nederlandse nonconformistisch individualisme, Theo van Gogh.

UPDATE:


25 sept. 2014

Moord Theo van Gogh: kamer wil debat

De gehele Tweede Kamer steunt een verzoek van de PVV om een debat te houden over het onderzoek naar de moord op Theo van Gogh, dit jaar precies tien jaar geleden.

Maandag onthulde hoofdofficier van justitie Frits van Straelen in het televisieprogramma Eenvandaag dat Mohammed B. niet alleen handelde bij de moord op Theo van Gogh op 2 november 2004. (...) Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) wees er donderdag in een Kamerbrief op dat de officier van justitie tijdens de behandeling van de zaak destijds al stelde dat B. hulp moet hebben gehad, maar dat het onderzoek hiervoor onvoldoende bewijs leverde.  In de uitzending bleek verder dat de AIVD Mohammed B. wel in het vizier had, als onderdeel van de Hofstadgroep, maar pas na de moord de informatie deelde met het Openbaar Ministerie. Opnames van voor de moord zouden reeds zijn gewist. Oud-onderzoeker van de CTIVD Bé Lutken sprak in de uitzending bovendien zijn verbazing uit over de snelle conclusie van het toenmalige kabinet dat er bij de AIVD geen fouten zijn gemaakt. (Bron)


23 sep. 2014

Moord Theo van Gogh: kamer eist opheldering
Gerelateerd