zondag 14 september 2014

Islam op het kruispunt: oorlog of vrede?

Islam staat op een kruispunt. De Islamitische Staat biedt moslims een unieke gelegenheid om van de islam een vreedzame religie te maken. Het enige wat moslims hoeven doen, is afstand nemen van jihad als legitieme weg naar het wereldkalifaat. De trend echter is niet de lang verwachte reformatie, maar stilzwijgende goedkeuring. Ze hebben geen keus. Sep 2, 2014: Broeder Rachid spreekt tot president Obama over de Islamitische Staat en islam.

Temidden van het bloedvergieten door Al Qaida en aan de Islamitische Staat gelieerde terreurgroepen, hebben moslims de unieke gelegenheid om hun religie voor eens en altijd te bevrijden van alle associaties met geweld en wreedheid. Het enig wat ze hoeven doen, is afstand nemen van de Islamitische Staat en jihad veroordelen en afwijzen als rechtmatig pad naar het wereldkalifaat. De trend gaat echter de andere kant uit. 

Gesteund door de gebruikelijke Westerse apologeten is er een beweging gaande, die erop uit is islam te scheiden van het etiket Islamitisch (als in Islamitische Staat). Als dit lukt, wordt het mogelijk om afstand te nemen van IS, zonder hun doelen of methoden te veroordelen.

Wat we zullen zien, is dat behalve de landen die direct existentieel bedreigd worden door IS, dus Syrie, Irak, Iran en de Golfstaten, geen enkel islamitisch land direct deel zal durven nemen aan de strijd tegen het Kalifaat. We zien die aarzel al bij Turkije, dat geleid wordt door Moslimbroeder Erdogan. Dat komt omdat IS volledig consistent is met de islam en het voorbeeld van Mohammed. Iedere moslim weet dit.

Bovendien is iedere wijziging in de doctrine verboden. Daarom zal er niets veranderen en zal de jihad tegen de Dar el Harb onverminderd voortduren, totdat we inzien dat er geen andere optie is dan het aanpakken van de terreurmeesters.Gerelateerd