zaterdag 27 september 2014

Al Qaida is "blow back", geen bewuste creatie

Volgens de directeur van de Amerikaanse contra-terrorismedienst is de zeer gevaarlijke harde kern van Al Qaida naar Syrie verhuisd om Amerikaanse en Europese paspoorthouders te recruteren voor aanslagen tegen het Westen. Nu blijkt dat de groep een verzonnen naam is voor een groep die eigenlijk niet bestaat. Daar zijn meerdere redenen voor. Sep 18, 2014: Robert Spencer duidt de betekenis van de nieuwe jihadgroep, Khorasan. 

UPDATE: Caviat! Dat de naam Khorasan verzonnen is door Obama's veiligheidsdiensten, wil niet zeggen dat ie niet bestaat! Het is alleen geen groep, apart van Al Qaida. Lees hiervoor aandachtig het stuk hieronder van McCarthy. Om meteen nog een hardnekkige meme weg te nemen: het bewapenen van oppositiegroepen die strijden tegen een onderdrukkende dictatuur was natuurlijk gewoon een goed idee. In 1980. Nu weten we dat de doorsnee moslim niks weet van vrijheid en gewoon de ene dictatuur wil vervangen door een andere. Maar om dan nu te zeggen dat we "Al Qaida zelf hebben geschapen" is het misrepresenteren van de feiten. Achteraf kun je zeggen dat het verkeerde beleidsbeslissingen zijn geweest. Opzet was het zeker niet. En achteraf praten is erg gemakkelijk. Lees ook.

Khorasan is Al Qaida in Syrie

De schimmige 'groep' genaamd Khorasan dient meerdere doelen, schrijft Andrew McCarthy in een stuk op NRO, (Source) McCarthy is terrorisme-expert en voormalig federaal aanklager in de strafzaak tegen de daders van de eerste aanslag op het World Trade Center in New York in 1993. Hier volgen de belangrijkste punten van zijn betoog. Het is voor het eerst dat "terrorisme volgens het linkse eliten" precies geformuleerd wordt. Een ander artikel op de site van Breitbart Big Peace zegt, dat de claims van het Kuwait News Agency (KUNA) dat er “tenminste 400 strijders” in de eerste nacht van de aanvallen door de coalitie gedood zijn, enorm overdreven is. Het gaat waarschijnlijk om moedwillige disinformatie, zegt het Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Meer waarschijnlijk zijn het minder dan 100 doden en 50 gewonden. Dat kwam vooral omdat de aanval kwam als een verrassing. Het ging om trainingskampen, wapenopslag en barakken. (Source)

De Khorasan groep is een verzonnen naam voor Al Qaida in Syrie, zegt Andrew McCarthy. "We worden weer gedonderd", schrijft hij in National Review Online. (Source) De regering Obama verkoopt twee soorten fictie, waardoor het nodig werd een nieuwe naam te verzinnen. 
  • De eerste en belangrijkste leugen is, dat onze vijand niet de islamitische jihad is. 
  • De tweede leugen is, dat Obama Al Qaida vernietigd heeft met het doden van Osama bin Laden; de dreiging komt nu niet meer van een vijand, maar van verschillende groepen.
  • (In een eerder commentaar noemden we een derde reden: om voor de VN de zaak te maken, dat een aanval op het Westen aanstaande is; het handvest van de VN  rechtvaardigt dan een oorlog tegen de Islamitische Staat: redactie.)
McCarthy maakt verscheidene punten, maar dit punt moet in zijn geheel gelezen worden:
De 'Khorosan Group' is Al Qaida. Het is gewoon een factie binnen de Syrische franchise van het mondiale terreurnetwerk, 'Jabhat al-Nusra'. De leider, Mushin al-Fadhli (waarschijnlijk gedood tijdens de eerste aanval), was een vertrouweling van Ayman al-Zawahiri, de emir van Al Qaida, die hem heeft uitgezonden naar Syrie. Maar als je lang genoeg naar de woordvoerders van de regering luistert, ga je denken dat Zawahiri eigenlijk ook geen Al Qaida is. Hij is zoiets wat de regering "de kern van Al Qaida" noemt. De "kern van Al Qaida" is iets anders dan "Jabhat al-Nusra", moet je begrijpen, dat weer iets anders is dan "Al Qaida in Irak" (voorheen "Al Qaida in Mesapotamie", nu de "Islamitische Staat", een spin off van het voormalige "Al Qaida in Irak en Al Sham"of "Al Qaida in Irak en de Levant". Die Al Qaida, die iets anders is dan Al Qaida in het Arabisch Schiereiland... dat natuurlijk niet verward moet worden met "Al Qaida in de Maghreb",  "Boko Haram", "Ansar al-Sharia" of de laatste vinding, "Al Qaida in het Indiase Subcontinent". (Source) (...) er zit een doel achter die zondvloed van namen, van wat in werkelijkheid een mondiaal netwerk is, met meerdere tentakels die af en toe met elkaar overhoop liggen. (...) Obama heeft onze vijanden niet verslagen; hij heeft ze opgedeeld in kleinere groepen. De jihad en het supremacisme van de sharia zijn de brandstof en het plaksel dat ze samenbindt tot een wereldwijde, ideologisch samenhangende beweging, die geworteld is in Islamitische heilige boeken en dat in staat is een macht te vormen, vergelijkbaar met een natie-staat die het Westen wil veroveren. De president wil niet dat we de dreiging zo zien. Als product van radicaal links ziet Obama terrorisme als een jammerlijk, maar begrijpelijk gevolg van Amerikaanse arrogantie. Dat er moslims bij betrokken zijn is een toevallig gevolg van Westers imperialisme in het Midden-Oosten, en niet van de doctrine van een een geloofssysteem, dat zichzelf definieerd als overwinnaar in een intercultureel conflict. 
McCarthy wijst op iets dat obscuur is gemaakt door "de berichtgeving met een smiley" over onze Arabische zogenaamde partners in de oorlog. De Arabische eenheden hebben alleen ISIS in Irak vanuit de lucht aangevallen. Ze lieten Al Qaida in Syrie, a.k.a. de Khorasan groep ongemoeid.
het is gebleken dat onze gematigde islamistische partners geen interesse hebben in het filiaal van Al Qaida in Syrie. Jawel, ze hebben tot op zekere hoogte en nogal aarzelend meegevochten met Amerikaanse eenheden tegen de strijders van de Islamitische Staat. Maar niet omdat de Islamitische Staat jihadistisch is, en zij gematigd zijn. Ze deden dat omdat de Islamitische Staat gehakt heeft gemaakt van de Iraakse strijdkrachten, omdat ze een reeel gevaar zijn voor het regime van Assad, en omdat ze bang zijn dat ze de volgende zijn op het menu. Intussen willen de Saoedi's en Qatari's geen problemen met Al Qaida, met name niet met Al Nusra. Want Al Qaida's filiaal in Syrie is diep gelieerd aan de "gematigde oppositie" dat door deze Golfstaten is gefinancierd en getraind voor de oorlog tegen Assad. En hoe het zit met de "gematigden" die Obama al zijn hele presidentsperiode het hof maakt, de Moslim Broederschap? Die zijn helemaal voor Al Qaida. Ze veroordelen zelfs wat een van hun topjuristen, Wagdy Ghoneim, de oorlog van de Kruisvaarders tegen de Islamitische Staat" heeft genoemd. (Source
Een vijand die je niet bij de naam durft te noemen, kun je niet verslaan. Toegeven dat historisch goed gedocumenteerde interpretaties van de islam, de vernietiging van de infidels door bekering of onthoofding noemen; en de stichting van een universele staat onder sharia (het wereldwijde kalifaat), is lastig om zaken mee te doen; niet alleen de Saoedi's, maar ook de meer dan een miljard moslims in de wereld, zelfs degenen die persoonlijk geen interesse hebben in onthoofdingen of gedwongen jihad. En met zaken doen, bedoel ik, het delen van een planeet. Zoals de bumpersticker het zegt: "coexist".

Deze vreselijke waarheid is zo stuitend, dat bijna niemand behalve een paar moedige zielen dat hardop durven te zeggen. Om dat te doen is zo ontzettend ongemakklijk. En zeggen dat "een van de grote religies van de wereld"toegewijd is aan het veroveren, gedwongen bekering en onderwerping (islam betekent niet vrede, maar onderwerping), maakt het moeilijk om zaken te doen, coalities te bouwen, om niet spreken van het accomoderen van miljoenen moslims die we toelaten in onze landen. Dus gaan we door met de struisvogelpolitiek. Het is het Byzantijnse Rijk ook slecht bevallen en ik ben niet hoopvol gestemd dat het voor ons beter zal uitpakken.

(Source)
Sep. 24, 2014

Al 2 jaar bekend, Khorasan is de harde kern van Al Qaida

Het plotselinge verschijnen vorige week van de terreurgroep Khorasan, is niet zonder betekenis. Khorasan is het hart van Al Qaida, een half dozijn vertrouwelingen van Bin Laden's inner circle heeft zijn koffers gepakt en is van Pakistan naar Syrie verhuisd.  Ze zitten waarschijnlijk ingebed bij Al Nusra (Al Qaida in Syrie). De regering Obama blijkt al twee jaar te weten van hun bestaan. Maar ze maakten hun bestaan pas vorige week bekend. Dit is geen toeval. Het is een verzinsel om Obama's oorlog te voorzien van een volkenrechtelijke rechtvaardiging: als de dreiging tegen het Westen acuut is, is dat volgens het handvest van de VN voldoende aanleiding voor een aanval. Volkomen overbodig kunnen we hier zeggen: volgens het natuurrecht hebben noch de dictatuur Assad, noch het orkenleger van IS, een enkel recht van bestaan.
21 sep. 2014

Een jihadgroep, nog gevaarlijker dan IS 

De Islamische Staat mag het nieuws domineren, maar een nieuwe, zeer geheime groep is op de korte termijn misschien nog wel gevaarlijker voor Westerse belangen. Voetsoldaten en experts in explosieven van Osama bin Ladens oude Al-Qaidanetwerk zijn lid van een groep, die zich Khorasan noemt. In de VS zoeken agenten naar verborgen explosieven. Laptops en telefoons met kapotte batterijen worden niet toegelaten op vluchten. Groot Brittannie heeft het terreurniveau bijgeschroeft. De geharde jihadisten, die trouw hebben gezworen aan de leider van Al Qaida, Ayman Al Zawahri werken aan een nieuwe generatie bommen, die moeilijk te detecteren is. In een verontrustende getuigenverklaring zei de directeur van het Amerikaanse nationale contra-terrorismecentrum, Matt Olsen afgelopen woensdag, dat de inlichtingendiensten Westerse jihadisten in Syrie niet kunnen volgen.

De organisatie zou worden geleid door Muhsin al-Fadhli, een voormalige vertrouweling van Osama bin Laden. Al-Fadhli zou één van de weinige personen zijn die vooraf van de aanslagen op 11 september heeft geweten. Khorasan bestaat verder uit technici die getraind zijn door Al Qaida's meester-bommenbouwer, Ibrahim al-Asiri. De in Jemen verblijvende Asiri heeft de beruchte, maar zeer onsuccesvolle onderbroekbom gebouwd, alsmede twee bommen, ingebouwd in een lading printercartridges. Hij is een van de meest vindingrijke bommenbouwers in de wereld van de jihad, en is voor alsnog op vrije voeten. De CIA zoekt naarstig naar hem. Er is momenteel geen directe aanwijzing voor een aanslag door Khorasan.

In de video hierboven geeft Spencer onder andere commentaar op de zogenaamde deradicaliseringsprogramma's, waarmee ervaring is opgedaan in Saoedi Arabie. Vandaag werd bekend dat er in soortgelijke programma's in Nederland nu al breed fraude wordt gepleegd. (Bron) Maar dat het is niet het punt: het zijn zinloze exercities in futiliteit!

Het radicaal doorvoeren van een bepaalde ideologie tot zijn fundamenten is geen geestesziekte. Het heeft alles te maken met de moraliteit van de ideologie, de geboden in de koran en de geschriften over Mohammed waarin de jihad en apocalyptische strijd tegen ongelovigen wordt gepredikt als hoogste morele plicht. Dat kan alleen verholpen worden met een andere moraal, waarin leven van een hogere orde is dan de plicht jegens Allah; helaas kun je die niet veranderen met medicijnen of een kopje thee en een appeasement praatje.

(Source, includes video)Gerelateerd