vrijdag 26 september 2014

Alleen moslims kunnen de islam redden

Een groep Britse moslims neemt afstand van de wreedheden en het bloedvergieten van de Islamitische Staat. Dat is mooi. Maar er horen een aantal kanttekeningen bij. Want een hashtag is niet genoeg om hervorming van binnenuit tot een succes te maken. Sep 10, 2014 #NotInMyName: Een groep Britse moslims van de stichting Active Change Foundation komen op tegen de methodes van de Islamitische Staat.

Abou Jahjah heeft een uitstekend stuk geproduceerd over de oorlog tegen de Islamitische Staat. (Bron) Het begint als volgt:
‘Overwinnende krijgers winnen voor ze naar de oorlog trekken, verliezende krijgers gaan naar de oorlog en proberen dan pas te winnen.’ Het is een citaat uit The art of war van Sun Tzu. Het kan een gepast antwoord zijn op de vraag of het Amerikaanse plan om de organisatie bekend als ‘Islamitische Staat’ te bestrijden kans op slagen heeft.

Na een tirade over de VN en "internationaal recht" die we zullen laten voor wat het is, vervolgt Abou Jahjah zijn relaas:
Moet IS niet bestreden worden? Natuurlijk wel. Maar niet met Amerikaanse lucht- en raketaanvallen en een paar schaamlappen. Ze zullen IS wat pijn doen, maar op termijn in zijn voordeel werken. Lucht- en raket­aanvallen kunnen alleen werken indien ze als ondersteunende vuurkracht dienen voor een grondoffensief, en het is uitgesloten dat de Amerikanen of Europeanen een massale grondoperatie in Syrië en Irak lanceren. Europa kan niet en de VS willen niet. 
Maar zelfs als ze daartoe bereid zouden zijn, kan een oorlog die wordt geleid door de Amerikanen in Syrië en in Irak, in deze omstandigheden, alleen een debacle worden. Hij zou terecht door de meerderheid onder de Arabische bevolking als een invasie en dus een bezetting ervaren worden. Vanuit elke raam, van achter elke boom, van onder elke steen zullen mensen schieten op de bezettingstroepen. Niet alleen jihadisten zouden tegen die invasie vechten, maar ook hun vijanden zoals Hezbollah, het Syrische regime en Iraakse sjiieten. 

Antikoloniaal Amerika

Wat Abou Jahjah en vele andere met hem niet begrijpen, is dat de Amerikaanse macht per definitie ondersteunend is. De VS was zelf een kolonie die zich heeft vrijgevochten van het moederland. Vriend en vrijand (behalve de strategische kleuter, Obama) zijn het erover eens dat deze oorlog niet te winnen is zonder "boots on the ground". (Bron) Dat zullen geen laarzen uit de VS of uit Europa zijn.

De bevolking van het Midden Oosten zal zelf  in verzet moeten komen tegen het barbaarse leger van orks dat in naam van de islam een spoor van bloed door het gebied trekt. Ze moeten hun eigen vrije wereld scheppen. Vrijheid kun je niet opleggen. Abou Jahjah heeft gelijk: anders wordt de oorlog tegen het Kalifaat een tweede Afganistan. Dit keer geen nation building, geen eindeloze hulpprogramma's, geen opbouwwerk. Slechts ondersteuning van eigen strijd.

Fundamentele hervorming van de islam

Het bovenstaande is ook waar van de islam in het algemeen. Moslims moeten zelf gaan inzien dat de islam zichzelf aan het vernietigen is. Moslims moeten het vergif van de politieke  islam zelf uitkotsen. Er is geen alternatief: als de islam wil blijven bestaan, kan dat alleen als hervormde leer. IS is nu begonnen met het executeren van vrouwen met een beroep, artsen, advocaten, intellectuelen. Dit gaat de kant op van de Killing Fields van Cambodja. (Bron)

Westerse wegkijkers en apologeten bewijzen alleen de kalifaters een dienst met hun postmoderne aanval op de beeldvorming en het taalgebruik. Het getuigt van een ongelooflijk platte denkwereld als je gelooft dat je met het manipuleren van vorm, de inhoud kan veranderen. Het scheiden van islam van de Islamitische Staat helpt de laatste, niet de eerste. Dhimmi regenten, met name linkse en liberalen,  faciliteren slechts radicalo's  en ze maken het hervormingsproces alleen maar pijnlijker en langduriger.

De hervorming

Moslims zitten massaal in de ontkenningskramp. Dat is een fase in de ontwikkeling naar volwassenheid en individuele verantwoordelijkheid. Maar zover is het nog niet. De greep van het collectief is nog goed merkbaar op seculieren en zelfs op bewuste ex-moslims.

De moslima piloot uit de Emiraten die IS bombardeert en daarmee de hemelgang naar 70 hoeri's verhindert is een leuke meme, maar slaat geen deuk in een pakje boter. (Bron) Ook ben je er niet met een hashtag. De jihad zal zich daadwerkelijk moeten verinnerlijken en de strijd tegen ongelovigen moet moreel worden veroordeeld als haram. Haatpredikers zullen moeten worden uitgesloten. De islam zal zich moeten beperken tot de persoonlijke levenssfeer en de scheiding van machten zal moeten beginnen met het scheiden van privaat en politiek en publiek.

Alleen dan gaat het met #NotInMyName de goede kant uit. Als hervorming uitblijft, was de campagne onderdeel van de ontkenning, dat rechtvaardiging van geweld tegen ongelovigen integraal onderdeel is van de islam. Sharia is wereldse wetgeving en het kalifaat is het wereldse Rome van de islam. Beide zijn een blokkade op de weg naar islam als een "gewone religie".
Not In My Name
Join the movement by tweeting why ISIS does not represent you with the hashtag #NotInMyName. For more information on Active Change Foundation, click on:
Website: http://www.activechangefoundation.org
Twitter: https://twitter.com/Active_Change_F
Facebook: https://www.facebook.com/activechangefoundation1Fase 2: Herhaal na mij: My name is ................ and I'm a recovering Muslim

Gerelateerd