donderdag 7 augustus 2014

(Updated) Fittie Wilders versus Voet over jodenhaatverklaring

Er is een fittie losgebroken tussen Wilders en Esther Voet van het CIDI. Het CIDI vroeg alle kamerfracties een gezamenlijke verklaring te tekenen tegen jodenhaat. Nadat Wilders met kritiek kwam, werd zijn naam geschrapt

Er is een fittie losgebroken tussen Wilders en Esther Voet, directeur van het joods-liberale, politiek correcte CIDI. Het CIDI benaderde alle fracties in de Tweede Kamer en dus ook die van de PVV voor het uitgeven van een verklaring. Op het laatste moment werd echter besloten de naam van Wilders te schrappen toen duidelijk werd dat Wilders de gezamenlijke verklaring van het kabinet, Joodse organisaties en het CIDI tegen antisemitisme en discriminatie niet deelde. Hij typeerde het als een "flutverklaring". Hetgeen het was.

Teneinde "de groep" niet te stigmatiseren stond de verklaring bomvol cultuur-relativistische cliches over moslims die zeker niet allemaal joden haten. Ze zullen er wel moe van worden, maar waar is de verklaring van gematigde moslims waarin ze afstand nemen van dat antisemitisme? (Om niet te spreken over het veroordelen van de genocides op minderheden in Syrie en noord Irak, maar dat is hier off topic).

Esther Voet is een typische liberaal-joodse hotemetoot, die nog niet zo lang geleden verontwaardigd was over het antisemitisme tijdens een anti-Israelprotest, waar ze overigens vrolijk aan meedeed. Jodenhaat is daar al jaren aan de orde van de dag, dus je vraagt je af op welke planeet Voet al die tijd is geweest.

Volgens Wilders weigeren de ondertekenaars te erkennen dat de islam de veroorzaker is van de antisemitische uitingen. Een beetje educatie in islamitische geschriften maakt duidelijk waarom haat tegen ongelovigen en met name joden een inherent leerstuk is in islam. (Bron)

Links en liberaal-joods Nederland blijft steken in de logica dat islam een geloof is als ieder ander, dat toevallig gehijackt is door een paar radicalen, zodat ze 'gematigde moslims' als groep kunnen blijven apaisseren. Intussen blijven ze het verleden van 'autochtonen' (een betekenisloze generalisatie) vals vergelijken met het heden van de islam. Als ze zich bewust waren dat rechten voor individuen zijn en niet voor groepen, zou hun denkraam er al heel anders uitzien. (Bron)

Noot: Inmiddels heeft D66-leider Pechtold zich in de discussie gemengd en hij heeft een punt. (Bron) We zagen dit verschijnsel al eerder bij politici en anderen met echte macht die zich uit PR-overwegingen scharen achter een hashtag. In dat geval ging het om #BringBackOurGirls. Het was een beschamende vertoning. Publieksacties zijn bedoeld om druk uit te oefenen op politici. Nu coopteren ze de zaak en doen er zelf aan mee. Een absurde trend die gauw over moet zijn.

En dan nog dit:

Gerelateerd