donderdag 21 augustus 2014

Pavlov bij OM 070: blame the messenger (GS)

Het fenomeen de Islamitische Staat IS is voor links lastig te duiden; helemaal moeilijk wordt het als ze de onthoofding van een journalist bij het ontbijt geserveerd krijgen: ontkenning, ontwijking, projectie, blame the messenger, en shut-up middels politieke correctheid is de Pavlov-reactie


Hoofdofficier van Justitie, Henk Korvinus (broer van): "Wij zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart omdat wij vinden dat de grenzen van de vrijheid van meningsuiting zijn overschreden". (Meer) (Verklaring)

Na de eerste verontwaardiging is de onmiddellijke knie-ruk-reactie: blame de boodschapper (met bijkomend voordeel dat een oordeel over de daad zelf kan worden uitgesteld). Gisteren was de New York Post, een Amerikaanse tabloid, als eerste aan de beurt wegens 'smakeloze' chocoladeletters en dito prenten op het voorblad. Media, bloggers en tweeps die het nieuws brachten werden ervan beschuldigd IS een 'platform te bieden voor hun propaganda'. De eindbaas van Twitter dreigde zelfs ieder verdacht account te suspenderen. 

Bloodthirsty militants in Iraq released a horrific video Tuesday that shows the beheading of American photojournalist James Wright Foley — with the execution aimed at forcing President Obama to end US airstrikes. Foley, 40, who was kidnapped in Syria nearly two years ago, was forced to recite anti-American hatred before a masked Islamic State killer put the knife to his neck. The video — posted on YouTube before being yanked — shows Foley dressed in prisoner orange and on his knees in the desert. His head is shaved. Behind him is his knife-wielding killer, covered from head to toe in black. Its title is “A Message to America.” (Source)

Daarop sprong vandaag politie en law-enforcement in actie, zowel in het buitenland als in Nederland, waar het @OMDenHaag besloot onderzoek in te stellen naar een posting van GeenStijl.nl, waarbij de kop van Van Aartsen was geprojecteerd op het hoofd van Foley. Updates zullen hier worden gepost zodra ze beschikbaar komen.


De redenen die de voorstanders van censuur opgeven, zijn flinterdun en worden vooral ingegeven om de tegenstander het zwijgen op te leggen. Met andere woorden, in een Pavlov-reactie wordt de DDR-tactiek van de politieke correctheid in stelling gebracht, nog voor links goed en wel positie heeft bepaald (hoewel ze nu al richting legitimatie gaan, want slachtoffers van onderdrukking en dus onze schuld) (lees ook log op 17 aug. Links: 'IS(IS) komt door onderdrukking').


Lees dat stuk van Van Ostaeyen! Heerlijk! We moeten naar de Amerikaanse standaard - alles mag gezegd worden, tenzij. Dit gezeur slaat nergens op! De zogenaamde 'uitingsdelicten' zijn de verbale versie van de boekverbranding. Je raakt de wortel - de ideologie - er niet mee. Ideologieen kun je niet uitroeien, want moreel! Hun ongeldigheid moet met rationele middelen aangetoond worden. Gelukkig zit een breed deel van de politiek ook op die lijn:

Opstelten: verheerlijken geweld niet strafbaar 

Het kabinet is niet van plan om het verheerlijken van geweld, zoals de laatste dagen op sociale media gebeurt, strafbaar te stellen. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) wil geen „gedachtepolitie”, zo bevestigde een woordvoerder van de minister naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf. (Bron)

Wordt vervolgd.


Gerelateerd