zaterdag 2 augustus 2014

Meneer Aboutaleb, genocide is geen "mening"

Regenten als Van Aartsen van Den Haag en Aboutaleb van Rotterdam kiezen een positie van neutraliteit in een morele strijd gericht tegen de fundamenten van onze cultuur: tegen rede, individuele rechten en vrijheid, en de rechtstaat


"Demonstraties vooraf verbieden is onwenselijk", zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zaterdag in een interview met het Financieele Dagblad. Ook als activisten er ''primitieve meningen'' op nahouden. Hij zet vraagtekens bij de kritiek die zijn Haagse collega Jozias van Aartsen hierover te verduren krijgt. Van Aartsen vond vooraf geen aanleiding om een demo van kalifaataanhangers tegen Gaza te verbieden, hoewel hij er als de kippen bij was een voorgenomen rally van de PVV te verbieden met oog op de 'openbare orde en veiligheid'. 

''Wij zijn er niet om de publieke opinie te bevredigen, maar om de openbare orde te handhaven", zei de burgemeester van 010 in het interview. "Wij zijn geen meningenpolitie. Achteraf moet het OM beoordelen of er strafbare feiten zijn gepleegd.'' (Bron)

Zo blijven we dus achter de feiten aanlopen terwijl het water over de kaden klotst. Het probleem waar we tegenaan lopen is niet juridisch, maar moreel! Het oproepen tot het collectief uitmoorden van joden is geen discriminatie of haatpraat. Joden zijn slechts de kanarie in de kolenmijn. Er is geen sprake van criminaliteit: dit is oorlogsvoering. 

Iedereen weet wat zich afspeelt in IS-land, in het kalifaat. Christenen, Assyriers, en aanhangers van iedere andere islam dan het soennidom uit de 8e eeuw wordt gezuiverd, verkracht, gekruisigd, uitgeperst en genitaal gemutileerd. Er woedt een wereldwijde oorlog tegen iedere cultuur met andere fundamenten en waarden.

Haatpraat tegen joden is geen 'mening', meneer Aboutaleb. Het oproepen tot genocide is objectief kwaad en het klinkt futiel, maar het is ook ondemocratisch. Misschien snappen de regenten die taal beter. 

Overigens is de democratie geen garantie voor haar voortbestaan, want zoals we enkele jaren terug hebben kunnen horen van minister Donner, heeft de democratie geen verdediging tegen de abjecte 'mening' van de helft plus een van de stemgerechtigden. Voor het verdedigen van de vrijheid heb je een Grondwet nodig die positie kiest en durft te zeggen: dit is het goede, wie dit wil opheffen is kwaadwillend en met ons in oorlog.

Regenten moeten inderdaad de wet toepassen. Als de wet tekort schiet in de verdediging van rede, individuele rechten, vrijheid en de seculiere rechtstaat, moet de wet aangepast worden. Politici kunnen dat. Wetgeving is hun kerntaak. Ze moeten alleen de politieke wil en de morele moed hebben om het goede te verdedigen.

Niemand kan ontkennen dat IS het vleeschgeworden kwaad op aarde is. Hamas, de Moslim Broederschap in Gaza, denkt er niet anders over. Wie gelooft dat hun ideeen een 'mening' zijn, is mentaal  gestoord en heeft sowieso niks in de politiek, of zelfs in een vrij land, te zoeken. De tijd van pappen, nathouden, wegkijken en apaisseren is over. Dat is voor de bullies alleen maar een teken dat hun taktiek werkt en dus een uitnodiging tot meer oorlogvoering.

Dante heeft eeuwen geleden al gezegd, dat de donkerste plaatsen in de hel gereserveerd zijn voor hen, die in tijden van morele crisis zich neutraal opstellen. En hij had gelijk. Het is twaalf uur. Repressie van kwaad is goed, heren Van Aartsen en Aboutaleb, want genocide is geen 'mening'. 

Heren, wie niet voor ons is, is tegen ons. Een beetje zwanger bestaat niet. Ga het goede verdedigen of maak plaats voor mensen die dat wel kunnen! Ze zijn vast nog wel ergens te vinden als we goed zoeken.


Gerelateerd