dinsdag 5 augustus 2014

Geweldige kapitalistische uitvindingen: brainwavetechnologie

Philips investeert de komende jaren in techniek die het mogelijk maakt apparaten te besturen via spraak-, oog- en hersencommando's


Een nieuwe computer van Tan Le leest hersengolven waardoor (virtuele) objecten bediend kunnen worden met hersengolven en wilskracht.

Hersengolftechnologie biedt uitkomst voor onder meer patiënten met spierziekten zoals ALS, zo meldde Philips vandaag. Met de nieuwe technologie wordt het voor patiënten in de nabije toekomst mogelijk thuis eenvoudig een tv, een tablet of ander elektronisch apparaat met hun ogen of gedachten te besturen. Philips heeft samen met partner Accenture een eerste versie van de technologie ontwikkeld. Die wordt in de komende tijd verder getest. Met de aangekondigde bezuinigingen in de gezondheidszorg denkt Philips dat er een belangrijke rol is weggelegd voor nieuwe technologie. (Bron)

Let op, niet verwarren: deze technologie werkt met hersengolven. Dat zijn elektrische impulsen. Dit is iets anders dan de inhoud van de geest, die wordt bepaald door onze persoonlijke waarden. Het is dus onjuist om te stellen dat onze hersens bepalen wie we zijn. Het is precies andersom. Lees hiervoor bijvoorbeeld "Fallacies of Contemporary Neuroscience". Wij bepalen onze mentale opmaak zelf door de waarden die we (impliciet of expliciet) accepteren in vrije wil. Dit wordt verder uitgelegd in "Besluit Jij Of Je Reptielenbrein?"

Ook leuk, Japanse kattenoren van Neurowave.


Gerelateerd