zondag 24 augustus 2014

Geen vrijheid voor onze vijanden

Wie na het bestuderen van de orklegers van Hamas en IS nog denkt dat kwaad relatief is, is hopeloos gedemoraliseerd. Helaas geldt dat voor een zeer groot gedeelte van onze regenten. Maar ook voor veel liberals, want vrijheid is voor iedereen, toch?

Bron: ANP
Hamas groupies gistermiddag op de Dam in Amsterdam: je schaamt je toch de klote dat dit je medeburgers zijn. (Bron: Orgie van haat in Amsterdam.)

Vrijheid gaat boven alles! En in Nederland is iedereen gelijk, schrijft Artikel 1 van de Grondwet. Maar klopt die idealistische bezwering eigenlijk wel? Wie dit plaatje bekijkt, zou daar wel eens anders over kunnen denken.
"De gemeente Amsterdam ziet het recht op demonstreren als iets heiligs en verbood de bijeenkomst daarom niet". 
In vrijheid mag iedereen zijn mening geven. Maar strekt vrijheid zich zover uit, dat vrijheid zichzelf moet vernietigen? Is het opzwepen tot moord en doodslag nog wel een mening? Aan de snelheid waarmee IS een spoor van bloed door het Midden-Oosten trekt, kun je opmaken dat dit niet blijft bij het uiten van een mening alleen. Hamas wil hetzelfde, maar in Israel. Hier is actiebereidheid prioriteit nummer 1. Genocide is geen mening, zeiden wij al tegen burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. (Bron)

Wat we hier zien is altruisme doorgevoerd tot zijn uiterste consequentie. Want als de sharia morgen wordt ingevoerd, is niemand meer vrij. Vrijheid hoeft, nee, mag zichzelf nooit opheffen, want dat is onze hoogste waarde. Die moet verdedigd worden tot onze laatste snik. Wie oproept tot onze vernietiging, is geen gelijkwaardige burger, maar een vijand. En vijanden hebben geen rechten. Van het goede kun je nooit genoeg hebben, en van het kwaad moeten we juist minder. Goed en kwaad zijn niet evenwaardig, zoals gedemoraliseerden denken.Gerelateerd