maandag 28 juli 2014

Fopspeen Stoep stapt op als voorzitter van Artikel 50

Het moedige klassiek-liberale partijtje Artikel50 had twee kandidaten op de lijst voor de Euroverkiezingen die regelmatig een bijdrage leveren aan dit blog - @YerRamautarsing en @SchaduwStaten. De partij wordt nu door zijn rancuneuse leider @DvanderStoep de nek omgedraaid


UKIP happily endorsed Artikel50, maar wordt nu door ondankbare hond Van der Stoep terugbetaald met BS. 

Van der Stoep is afgetreden als voorzitter van het bestuur, meldt de Facebook pagina van Artikel 50. Prominente leden weten van niks en moeten het nieuws via de media horen. Van der Stoep leidt de partij als een ware potentaat. Als er een partij is, zijn er statuten, en daarin is geregeld hoe nu verder. Maar niet bij Van der Stoep: hij stelt zijn eigen vervanger aan. Uit deze mededeling blijkt hoe treurig het met de mentale bedrading gesteld is: verre van een klassiek liberaal, blijkt Van der Stoep een totalitair pur sang. Wat kun je anders maken van een zinsnede als..."niemand is groter dan de partij". Heil Von der Schtupp! \o *hakken klikt* Dat kan alleen betekenen dat de leden ondergeschikt zijn aan de ideologie. Het lijkt Mussolini wel: "Alles in de partij, niets buiten de partij, niets tegen de partij", of was dat iemand anders?
Van der Stoep schrijft dat hij aftreedt als voorzitter van het bestuur. Hij wil de partij in rustiger vaarwater brengen. Zijn zetel geeft hij dus geenszins op.
Anyways, commentaren reppen van "LPF-achtige toestanden", maar dat is hoogst overdreven. Artikel 50 is beslist geen onmisbare leider ontnomen. Wordt vervolgd.21 juli 2014

Fopspeen Stoep sloopt Artikel 50

(...) UKIP was de belangrijkste bondgenoot van Artikel 50. Die partij - die groot en invloedrijk is - gaf A50 toestemming om haar huisstijl te gebruiken tijdens de campagne en verschillende leden maakten duidelijk op Twitter dat Van der Stoep en co hun vrienden waren. Nederlanders werden zelfs opgeroepen om te stemmen op de klassiek-liberalen, en dus niet op andere partijen. Na die verkiezingen probeerde Van der Stoep volgens zeggen een baantje te veroveren bij UKIP, maar dat is blijkbaar niet doorgegaan. Het afgelopen weekend liet hij namelijk weten dat hij van plan was om over die partij te gaan lekken: Fopspeen Stoep sloopt Artikel 50


Achter de schermen reageerde UKIP daar blijkbaar op, waarna Van der Stoep aankondigde dat hij dan maar zou wachten tot woensdag (overmorgen dus): 


(...) Gezien het gebrek aan leiderschap van Daniel van der Stoep en dit publieke gedreig is Artikel 50 uitgeteld. (...) Van der Stoep kan zijn club wel officieel dood verklaren - in de praktijk is dat toch al het geval.  (Bron)

Wat is dat toch met die wraakzuchtige PVV'ers en het buitenhangen van vuile was? Iedere beginner in communicatie weet, dat dit als een boemerang tegen je werkt. We moeten evenwel niet rouwen om het verlies van deze nonvaleur. Er is nu een kans om een echt klassiek-liberale partij neer te zetten. Er gaapt nog altijd een reuzengat op rechts.


Gerelateerd