woensdag 18 juni 2014

ISIS demonstratie in Den Haag 'niet tegen te houden'

Soennitische en sjiietische krachten voeren een epische strijd om de hegemonie in het Midden Oosten. ISIS is bezig met het vestigen van een soennitisch kalifaat en trekt een spoor van vernietiging door Syrie en Irak (kaarten). Wat doet het Westen? Gaan we ons verdedigen of zijn we sitting ducks?


Dat de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen geen antwoord heeft op de voorgenomen demo aanstaande vrijdag van ISIS is onuitsprekelijk verontrustend! Als het ging om een demo van de #PVV zou hij bijzonder snel naar het wapen van de stadspotentaat grijpen en het gevaar voor de openbare orde inroepen. Daar is nu geen sprake van.

Maar het gaat om een dieper liggend issue dan het verbieden van een demo: de rechtstaat en onze vrijheid zijn sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer zo in gevaar geweest. Tot nu toe ging het in Nederland om een abstract idee, een ideologische vijand: de islam. Maar sinds ISIS vorige week uit zijn grot in Syrie kwam en brandschattend, kruisigend en plunderend door Irak trekt, is de vijand een zeer concreet gevaar geworden. Als je dan nog het objectieve kwaad niet weet te identificeren, hebben we een probleem van onbeschrijflijke omvang.

Ook daar blijft het niet bij! De ramp, die zich keert tegen ieder die zich verzet tegen ISIS' soennitische sekte van de islam, voltrekt zich vlak onder onze neuzen, op beeldbuizen, op monitors en op smartphones. Niemand kan zich beroepen op de legitimatie, "Wir haben es nicht gewusst". Nee, we hebben het allemaal geweten. Er is geen wegduiken of schuilen meer aan. Iedereen wist het. En deed niets om het land, de rechtstaat of de burgers te beschermen tegen dit kwaad, een taak waarvoor politici specifiek zijn ingehuurd. Ze hebben eigenlijk geen andere!

Wie willens en wetens het kwaad goedpraat, faciliteert of gedoogt is mede verantwoordelijk voor de gevolgen. Laten we hopen dat de Haagse en de nationale regenten zich hier van bewust zijn. Maar dat is waarschijnlijk niet het geval. Van Aartsen en consorten beroepen zich op demonstratierecht van een organisatie die nu reeds door de VN op de lijst met terroristische organisaties is gezet. 

Nu het gevaar zo concreet is geworden, kan men zich  niet meer verschuilen achter een abstractie. Het kan natuurlijk nog concreter: ISIS dat een spoor van verwoesting door Nederland trekt. Gaan we daarop wachten?
17 juni 2014

ISIS demo Den Haag: Heeft Van Aartsen de noten? ISIS brengt Iraakse loyalisten op. 

Het wordt spannend rondom een spin off van ISIS in Den Haag. De VN heeft ISIS de kwalificatie gegeven van een terroristische organisatie. Maar de regenten hier zijn nog lang niet zover.

Om een organisatie te verbieden moet er eerst een democratisch proces plaatsvinden in de Tweede Kamer. ISIS heeft voor vrijdag een demo aangekondigd bij de Iraakse ambassade in Den Haag. Timmermans verwijst de zaak naar de burgemeester van Den Haag die de demo zou kunnen verbieden met oog op de openbare orde. Maar die is alleen in gevaar als Wilders iets wil. En de organisatie die zo extreem is, dat zelfs Al Qaida ervoor terugdeinst, heeft demonstratierecht in Nederland. Je begrijpt hoe de prioriteiten liggen. Van Aartsen kletst als een weekdier! (Bron)

Anderzijds zal het aardig zijn te zien wie zich melden bij de ambassade en hoe de stadspotentaten denken de gezandschap te beschermen tegen een uiterst agressieve meute. ISIS dook overigens al eens eerder op in Den Haag, met kerst. (Bron)

Gerelateerd