zondag 27 april 2014

Live Blog Rijkenvervolgingen: de complete Endstra tapes

Vroeger waren er gevallen van klassenjustitie. Thans kennen we het omgekeerde: de staat, criminelen en justitie doen aan rijkenvervolging, gecoördineerd geweld tegen en onderdrukking van de rijke bevolkingsgroep

sitestat
Wie is Jan Poot? En wat is de Chipshol affaire? In augustus 2007 maakte EenVandaag de volgende reportage. Jan Poot was toen 83 jaar oud.

UPDATE: De ongecensureerde Endstra tapes (PDF)26 april 2014

De zaak Khosla 

Ontvoering, afpersing, moord op en van rijken, het kan allemaal in Nederland, omdat rijke mensen vogelvrij zijn verklaard. Rijken zijn evil. Eigen schuld, dikke bult! Moeten ze maar niet rijk worden. Waardenscheppers en producenten worden in Nederland behandeld als oud vuil. Dat het ook anders kan blijkt uit dit geval in de VS. De ex-vriend van de dochter van het Silicon Valley power echtpaar, Vinod and Neeru Khosla, medeoprichters van Sun Microsystems, is door de FBI gearresteerd op verdenking van afpersing. Hij had gedreigd naaktfoto's van de dochter te publiceren.
Vinod, 59, is the billionaire co-founder of Sun Microsystems who now runs his own venture capitalist firm, while wife Neeru, 59, is the co-founder and chair of the non-profit CK12 Foundation. The alleged blackmailer is Douglas Tarlow, who Nina met while studying product design at Stanford University in 2007. FBI agents last week arrested Tarlow, 27, in connection with the alleged extortion plot. He is scheduled to appear before a U.S. District Court preliminary hearing on Thursday. 
(Bron) H/t @HinduAmericans22 april 2014

De Zaak Jan Poot


Alles over Jan Poot en zijn strijd tegen Schiphol, de overheid en justitie vind je hier (Bron).NRC: Vrijspraak meineed van rechters in Chipshol-zaak definitief (bron)

De media helpen een handje: in een lang verwachte uitvoerige 'reportage' over rechters en bijbanen in De Volkskrant, in de aanloop naar het vervolg van de strafzaak tegen Westenberg en Kalbfleisch, heeft het ochtendblad de meest gevoelige informatie uit het artikel weggelaten: de totaal corrupte crimineel Hans Westenberg stond op de payroll van een van de grootste en meest invloedrijke advocatenkantoren van Nederland, Houthoff Buruma. Deze informatie was de krant nog speciaal door Chipshol verstrekt.11 jan. 2014


Geef Rabo-topman Sipko Schat zijn miljoen terug!


Sipko Schat, bestuurder bij RABO eindverantwoordelijk voor de Libor-affaire krijgt maar een ontslagvergoeding van 884.000 euro. Hij is een miljoen gekort wegens de zogenaamde Code BankenYaron Brook van LaissezFaireBlog.com legt uit waarom de Libor-affaire lariekoek is van een overheid die momenteel draait op steroiden

Politici overwoekeren alles. Er is geen aspect in ons leven dat niet door de overheid wordt bepaald. Ook de sectoren waar ze feitelijk niets te zoeken hebben, zoals het runnen van bedrijven, of het bepalen van verkoopprijzen. Toch is dat precies wat ze doen: van de borrel in de kroeg tot de prijs aan de pomp, alles wordt bepaald door ambtenaren. Daarbij geeft de staat 55-60 percent van het geld uit wat Nederlanders bij elkaar verdienen. Dat is veel, veel TE veel.

Zoveel overheidsbemoeienis heeft een consequentie: politici dragen ervoor verantwoordelijkheid! Juist als het mis gaat. En dat is in de financiele sector zonder twijfel het geval. Maar politici weten als geen ander hoe ze de negatieve emoties van burgers kunnen aanspreken. Wie herinnert zich niet premier Wim Kok met zijn wortels in de Marxistische vakbond, die  in 1997 het startschot gaf voor de afgunstcampagne met de woorden 'exhibitionistische zelfverrijking' (terwijl hij m.i. exhorbitant bedoelde, maar dat terzijde). 

Neoliberalisme is een verzinsel van de staatsfundamentalisten: het bestaat niet. De privatiseringen van de jaren 80 (gewoon klassiek liberalisme) zijn grotendeels teruggedraaid. Openbaar Vervoerbedrijven worden gemicromanaged door de staat, en daarmee is meteen verklaard waarom de NS het slechtst performende bedrijf van Nederland is, dat echter gewoon doorgaat met wanpresteren op kosten van de belastingbetaler. 

Van woningcorporaties tot waterbedrijven en pensioenfondsen die bevriende naties boycotten, het zijn allemaal de facto door de overheid aangedreven organisaties die niets, maar dan ook niets met economische factoren te maken hebben - net zo min als Liborrentes, waar Sipko Schat nu publiekelijk voor wordt gelyncht. Geef Sipko zijn miljoen terug! En haal verhaal bij hypocriete politici!Gerelateerd