zondag 27 april 2014

Help jezelf de crisis uit met 13 eenvoudige stappen

Volgens een politieke boilerplate moeten we kiezen tussen het instandhouden van de verzorgingsstaat, of vrije migratie. Die keuze is artificieel. In werkelijkheid was de verzorgingsstaat altijd al onhoudbaar


De verzorgingsstaat is een pervers, onhoudbaar systeem. H/t @VictorSterren

De verzorgingsstaat is een vorm van 'sociaal contract' bedacht door Bismarck in de negentiende eeuw. Het is een van de perversies van het collectief etatisme. In dit geval van de democratische variant. In ruil voor de stemmen van de arbeidersklasse beloofde Bismarck verzorging van de wieg tot het graf. The rest as they say, is history.

Hoe lang is het mogelijk om de producerende helft van een land te laten opdraaien voor de verzorging van de onproductieve helft. Lang, erg lang. Tot het aantal afhankelijken zo groot wordt dat de producenten er niet meer tegenaan kunnen produceren. De implosie van dit systeem is dus inherent in het systeem zelf.

De staatsschuld bedraagt nu bijna 452 MILJARD euro, omhoog van 428mjd een jaar geleden. Ieder Nederlands kind wordt geboren met een schuld van bijna 30.000 euro. En waarom? Omdat de overheid ieder jaar 18 tot 20 miljard méér uitgeeft dan er binnenkomt. De staat is gewoon te groot. Daarom loopt de economie vast.

De oplossing is niet nog meer graaien bij producenten (zie het belastingroof Live Blog) en investeerders het land uitjagen, maar minder uitgeven. De tax-ze-kapot-lobby is de kip met de gouden eieren aan het slachten. Maar socialisten zijn nou eenmaal niet zo slim. 

Om een idee te geven: momenteel is de staat goed voor 55-60 procent van het BNP. In de gemiddelde sovjetstaat ten tijde van de implosie, was dat 70 procent. We zijn een land geworden met burgers die zich gedragen als een stel hulpbehoevende huilbabies. 

De crisis is veroorzaakt door de socialistische mentaliteit van parasiteren op de collectieve kas en politici die stemmen kopen met kraaltjes en spiegeltjes. Falende banken werden met belastingpoet instand gehouden omdat ze staatsschuld moeten opkopen met vers gedrukt geld van de centrale bank. Dat ziet er ongeveer zo uit.

Het beheer van geld hoort thuis in de private sector, waar het wordt gemaakt. Misbruik door de overheid heeft het monetaire systeem op de rand van de afgrond gebracht. Intussen krijgen banken de schuld en dreigt verdere ontwrichting door de Europese bankenunie. 

Dit perverse systeem kan niet worden opgelost met dezelfde mentaliteit. Er moet dus een revolutie plaatsvinden in de mindset van burgers. En snel ook. Dat betekent dat we niet de schuld gaan leggen bij 'graaiers' (vaak de producenten van welvaart), en kijken naar de overheid voor actie, maar dat we zelf initief gaan nemen om een probleem op te lossen.

Van afhankelijkheid wordt je ook psychisch ziek, zoals we hebben gezien in "Mentaal gezond in 13 stappen". Maar met 13 punten simpele stappen die je zonder gevaar thuis kunt doen, begin je de controle over je eigen leven terug te krijgen. Als meer Nederlandse huilbabies dat advies zouden opvolgen, wordt de economie vanzelf ook weer gezond.

Check de destaatsschuldmeter.nl/ h/t @vriendin_van mij 


Gerelateerd