vrijdag 23 mei 2014

NEDERLAND STUURT 4 F-16s NAAR OOST-EUROPA

Oekraine heeft als vrij land het recht te kiezen bij welk samenwerkingsverband het zich wil aansluiten. De etnische politiek van Rusland is een premoderne strategie die leidt tot balkaniseringDe laatste nog vliegende F16s van de Koninklijke Luchtmacht

UPDATE:  Je las het 't eerst op PomoNieuws.nl! Het zijn er vier geworden. Vijf weken later breekt Mark Rutte (VVD) het nieuws, vandaag tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.
De gevechtsvliegtuigen moeten van september tot eind december vanuit Noord-Oost Polen gaan patrouilleren. "De F-16's moeten opnieuw zekerheid gaan bieden aan onze oostelijke NAVO-bondgenoten," zei Rutte. "We zullen dit aanbod doen omdat heel de regio in beweging is. Rusland heeft de Krim bezet en de situatie in het oosten van Oekraïne blijft uiterst onstabiel." De premier benadrukte dat er geen 'reële dreiging' bestaat in de richting van Estland, Letland en Litouwen. "Wij moeten laten zien dat het NAVO-bondgenootschap serieus genomen wordt." De NAVO heeft vanwege de crisis in Oekraïne meer militaire middelen beschikbaar te stellen om oostelijke bondgenoten 'die zich bedreigd voelen' gerust te stellen. (Bron, inclusief video)16 april 2014

3 F-16s WORDEN GEVECHTSKLAAR GEMAAKT VOOR OOST-EUROPA

De komende drie weken worden er drie toestellen klaargestoomd voor uitzending. Bestemming wordt waarschijnlijk niet Oekraine zelf, maar een NAVO-lidstaat zoals Polen, Slowakije, Hongarije of Roemenie. De wildcard is Belarus (Wit-Rusland). De tiran Alexander Lukashenko is altijd een trouwe stropop van Poetin geweest, maar is de laatste tijd afstand gaan nemen. Ook hij vreest Poetins Heim-Ins-Reich politiek. Wordt vervolgd.


EU/NAVO HEEFT NEDERLAND OM 4 F-16S GEVRAAGD

De EU en de NAVO hebben Nederland het verzoek gedaan vier gevechtsjets te sturen. Het gaan er uiteindelijk maar drie worden. Er is er nog maar een zeer beperkt aantal direct beschikbaar.


NEDERLAND ZENDT 3 F-16S NAAR OEKRAINEVers van de pers: regime Rutte II  heeft besloten drie F16s naar Oekraine te sturen ter verdediging van de soevereiniteit. Meer details volgen later vandaag. Watch this space!

Gepost om 1:13PM


Nieuwslinks
  • Telegraaf: NAVO laat spierballen zien 
  • RTL: Gaat Nederland zich mengen in een oorlog? Zes vragen.