zaterdag 26 april 2014

Artikel 50 en UKIP samen in EFD-fractie

Het is nu aan de Nederlandse kiezer om de Europese EFD-fractie waarin UKIP zit, te versterken. 


De eurokritische EFD-fractie in het EP kan versterkt worden met een Nederlandse stem op Artikel50.

Alternative für Deutschland? Geen alternatief voor echte eurosceptici. Dat blijkt wel uit de reactie van de Duitser Hans-Olaf Henkel, mede-oprichter van AfD: "I'll tell you what we're not going to do. We're not going to go with UKIP because they want to dissolve the EU, which is not our programme, and their immigration policy looks ridiculous." (Bron)

Over de koers van AfD als gezond conservatief alternatief waren direct na de verkiezingen in oktober 2013 al twijfels gerezen. Met name door uitlatingen in de Duitse media: "Wir haben gemeinsame Positionen mit den Linken" aldus Frauke Petri, een van de spilfiguren binnen Alternative für Deutschland. (Bron)

Voor de Duitse kiezer wordt het steeds duidelijker. De eurokritische AfD is links en sluit "Überläufer", overlopers van notabene ledenpartij Die Freiheit uit. Die van de liberale FDP zijn op hun beurt dan wel weer welkom. (Bron)

Zouden er nu verkiezingen zijn in Duitsland, dan zou de nieuwkomer de Duitse kiesdrempel halen. Niet dat dat dus iets zou uitmaken tussen het overheersend rood op het politieke kleurenpalet in de Bondsdag.

Voor de eurokritische EFD-fractie (Europe of Freedom & Democracy) in het Euro-Parlement, momenteel voorgezeten door Nigel Farage, is de bekentenis van de Duitsers ook niet onoverkomelijk; de Europese fractie telt nu 31 Europarlementariërs uit 12 landen en is groeiende door toenemend euroscepsis.

Zo zijn bijvoorbeeld ook de banden tussen UKIP en het Nederlandse Artikel50 meer dan hartelijk te noemen. Nigel Farage kwam onlangs nog naar buiten met zijn gelukwens aan deze frisse eurosceptische partij:
"I wish Article 50 well, no nation can be a self-governing democracy and a member of the EU." 
Ook Europarlementariër van UKIP Roger Helmer, mijn 'brother in arms' in mijn strijd tegen het energie- en klimaatbeleid van de EU, liet zich niet onbetuigd en verklaarde via social media over de natuurlijke band met Artikel50:
"We share some key policies, and look forward to working with Daniël (van der Stoep) after the election."
Een duidelijke boodschap. Het is nu aan de Nederlandse kiezer om de Europese EFD-fractie waarin UKIP zit te versterken. Dat kan met een Nederlandse stem op eurokritisch Artikel50, de partij van (nu nog) onafhankelijk EP-lid Daniël van der Stoep.

Wat dat betreft heeft Nederland nog wat te kiezen op 22 mei. Iets wat de Duitse kiezer niet kan zeggen nu de alternatieven voor Duitsland aardig vervlogen zijn.

Door Gerton van Unnik
(nummer 5 op de kandidatenlijst)

www.artikel50.nl - Artikel 50 op Facebook - @Artikel50


Gerelateerd