maandag 30 juni 2014

Eigenaar Goudspeurder leeft door medisch wonder

Juweliers en andere ondernemers die zich verdedigen bij gewapende overvallen worden al snel aangemerkt als verdachte als de overvaller zijn misdaad niet na kan vertellen. Ze gaan twee keer door een hel. Zelfverdediging is een mensenrecht. Na Deurne is het weer raak in AmsterdamEen van de twee slachtoffers van een steekpartij in een goudinkoopzaak/juwelier in 020-West is donderdagmiddag overleden.

UPDATE: Blijkbaar heeft een of andere anti-zelfverdedigingsactivist (ja, postmodernisten hebben soms de moraal van satanisten) al de vraag aan de orde gesteld of het slachtoffer geen strafblad heeft. Zijn advocaten spreken dat tegen.
De goudhandelaar die afgelopen donderdag bij een overval op zijn winkel in Amsterdam West zwaargewond raakte heeft zaterdag een eerste korte verklaring afgelegd, zo melden zijn advocaten Sidney Smeets en Tim Vis. (...) Nadat de goudhandelaar met spoed naar het ziekenhuis was gebracht, vond een levensreddende spoedoperatie plaats aan de verwondingen die hij door de gewelddadige overval had opgelopen: vier gaten in zijn hart en schade aan andere organen. 'Het medisch team geeft aan dat het een wonder is dat cliënt deze brute aanval heeft overleefd', geven advocaten Smeets en Vis aan. (...)  De advocaten benadrukken, naar aanleiding van berichten in de media, dat een eerder strafrechtelijk onderzoek naar de goudhandel niets met het incident of het slachtoffer van doen had en dat dit onderzoek geen aanwijzingen voor enig strafbaar handelen heeft opgeleverd. De cliënt heeft geen strafblad. (Bron)


26 juni 2014

'Daders hebben meer rechten dan getuigen'

Het pro forma 'aanmerken als verdachte' van slachtoffers omdat ze dan meer rechten hebben dan beschouwd als getuige, geeft aan hoe krankzinnig corrupt ons rechtssysteem is geworden.
Na een steekincident in juwelier Goudspeurders op de De Clercqstraat in West is een man overleden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in Amsterdam tegenover Het Parool. De mede-eigenaar van de juwelierszaak is inmiddels als verdachte aangemerkt. Hij ligt gewond in het ziekenhuis en wordt op geopereerd. Vlak na de steekpartij werd bekend dat er twee gewonden waren gevallen, onder wie de mede-eigenaar van de zaak. De andere man, van wie de identiteit nog onbekend is, is omstreeks 14.00 uur overleden. Het OM onderzoekt op dit moment of het een overval of een ruzie betreft. De man waarvan de identiteit nog niet bekend is probeerde te vluchten, maar stortte in elkaar in de Elisabeth Wolffstraat. Hij was in zijn gezicht gestoken, volgens een buurtbewoonster. De gewonde man is vervolgens gereanimeerd door een verpleegkundige die in kledingwinkel Jun Jun aan de overkant van de straat stond. Hij overleed later aan zijn verwondingen. De mede-eigenaar, die de zaak samen met zijn broer zou runnen, kwam na het incident naar buiten gelopen met een vleesvork in zijn borst. Dat zeggen bewoners van een studentenhuis boven de winkel. De eigenaar van de gordijnenwinkel op de hoek van de Elisabeth Wolffstraat en de Clerqstraat hoorde de man schreeuwen: 'Ik ben gewond en de dader rent weg.' (Bron)7 juni 2014

Justitie koldert tegen winkeliers over wapenbezit

Het ministerie van Veiligheid en Justitie blijft ertegen dat winkeliers wapens hebben om zich te kunnen verweren tegen overvallers. Dan zit er maar een ding op voor de overheid: veiligheid garanderen, want daar zijn ze voor ingehuurd! De cirkelredenering 'mag niet' is kolderiek!16 mei 2014

Anti-zelfverdedigingsactivisten zijn immoreel

Het recht op zelfverdediging is afgeleid van het grondrecht op leven. De mens dat recht ontzeggen leidt tot een soort argumenten die ieder met een moreel kompas zal doen walgen: een kind dat zo'n argument nog niet kan beredeneren voelt instictief aan, dat dit niet juist kan zijn. Toch is dat wat anti-gun- en anti-zelfverdedigingactivisten poneren..
8 mei 2014

Nederland moet een publiek debat over wapensdragen

Juwelier Willy Sanders (53) van juwelierszaak Goldies in Deurne wordt door het Openbaar Ministerie niet langer verdacht van doodslag. De vrouw van de juwelier is nog wel verdachte. De man wordt mogelijk nog wel vervolgd voor verboden wapenbezit. (Bron) En dat brengt ons bij een andere fundamentele kwestie. De staat heeft het geweldsmonopolie in dit land op voorwaarde dat de staat de rechten van zijn burgers beschermd. Daar slagen ze blijkbaar niet zo goed in.


Het recht op zelfverdediging is een afgeleide van het recht op leven (van de persoon) en het eigendomsrecht (van zijn spullen). Dat zijn fundamentele mensenrechten. We hebben het dus wel ergens over. De ontwapeningslobby maakt drie enorme denkfouten:
1. dat alle geweld kwaad is (terwijl zelfverdediging en de verdediging van het goede goed is)
2. dat wapens doden (in plaats van mensen)
3. dat criminelen zich aan de wet houden (hetgeen ze per definitie niet doen.
Nederland zou een groot publiek debat over deze kwestie moeten houden.14 april 2014

Advocaat overvallers Deurne ruikt lont

Daags nadat de advocaat van het juweliersechtpaar zijn verhaal in de pers doet, reageert de advocaat van de familie van de daders als door een adder gebeten. Benedicte Ficq haast zich te onderstrepen dat het verhaal geen objectieve waarheid is, maar alleen de mening van de juweliers. Gelukkig is mevrouw Ficq altijd aan de zijde van de engelen en de absolute waarheid. Bovendien heeft de verklaring haar aan het 'denken' gezet.
Advocaat Jan-Hein Kuijpers was zondag "te vroeg" met het naar buiten brengen van het relaas van het overvallen juweliersechtpaar in Deurne. Dat zegt advocate Benedicte Ficq, die de nabestaanden van de doodgeschoten Youssef H. (29) vertegenwoordigt, tegen NU.nl. "Kuipers heeft de beveiligingsbeelden niet gezien, dus alles wat hij zegt is op basis van de verklaringen van zijn cliënten", stelt Ficq. "Hij neemt daarmee te vroeg stelling. Dit is maar een deel van het verhaal." (...) 
Vooral de verklaring van het echtpaar dat de vrouw het eerste schot door een dichte deur heeft gelost, zette Ficq aan het denken. De juwelier was op dat moment in een andere ruimte van de zaak in een worsteling verwikkeld met de overvallers. "Dat schot door de deur vind ik opmerkelijk, want ze zou geschoten hebben omdat één van de overvallers 'schiet 'm kapot' riep tegen zijn kompaan. De overvaller wiens nabestaanden ik vertegenwoordig kwam uit Italië en sprak geen woord Nederlands." (Bron)13 april 2014

Advocaat juweliers Deurne doet hun verhaal

Het doodschieten van de twee overvallers van juwelierszaak Goldies in Deurne was pure noodweer. Advocaat Jan-Hein Kuijpers doet namens zijn cliënten Willy (53) en Marina Sanders (52) hun verhaal over de brute overval, waarbij de twee overvallers om het leven kwamen. (Bron)12 april 2014

Linkse kerk offert burgers graag aan criminelen

De linkse kerk laat in deze kwestie zijn ware gezicht zien. Het Marokkanencollectief heeft al eerder getoond wat hun probleem is: trouw aan het stamverband voor moraliteit. Voor de linkse kerk geldt een andere moraal.
Iedereen heeft recht op verdediging in deze rechtstaat (zelfverdediging is al discutabeler). Niettenmin mag je je afvragen wat het met advocaten als Benedicte Ficq doet, om altijd aan de zijde van het kwaad te strijden. Maar hun ziel is hun probleem.
Voor het journaille ligt dat anders. Hun taak is de macht te controleren. Normaal gesproken zijn ze niet vooruit te branden. Maar hoe anders is dat nu. Als het fundamentele recht op zelfverdediging moet worden bestreden ten faveure van misdadigers staan ze vooraan als advocaten à charge.
Juwelier Willy S. (...) zou in 2004 zijn veroordeeld voor poging tot doodslag. Maar is zijn eventuele veroordeling relevant in deze zaak? De Volkskrant meldde zaterdagochtend op basis van een openbaar, maar niet gepubliceerd vonnis, dat S. in 2004 is veroordeeld voor poging tot doodslag. Hij zou in 2003 in Deurne een dorpsgenoot 'achttien keer tegen het hoofd hebben geslagen' en met een schoen 'in het gezicht hebben getrapt'. Voor deze daad zou S. de opmerkelijk lage straf van drie maanden onvoorwaardelijk hebben gekregen. (Bron)
Het is allemaal niet zo relevant, want zijn echtgenote heeft de fatale kogels gelost. De gretigheid waarmee naar deze strohalm wordt gegrepen is tekenend voor de abjecte mentaliteit van deze mensen. Ze zijn graag bereid gewone burgers te offeren aan het misdadigersgilde, vooral als die voortkomen uit een minderheidsgroep.5 april 2014

Deurne toont de kern van het Marokkanenprobleem

De Marokkaanse gemeenschap heeft een inzamelingsactie gehouden voor de familie van de 29-jarige Youssef. Deze Marokkaan uit Italie pleegde een week geleden een overval op de juwelier in Deurne. De gang van zaken wordt door het OM omschreven als "de hel de aarde". De Marokkaanse gemeenschap had hiermee het ongelijk van Wilders kunnen aantonen door afstand te nemen van deze misdadigers. Het tegendeel is het geval: ze scharen zich als een man om de daders en houden een inzameling voor de familie zodat zijn lijk met alle islamitische egards in islamitische grond begraven kan worden. Fok joe toe!
3 april 2014


Waarom zelfverdediging een mensenrecht is

Deze tweep die het Amerikaanse Tweede Amendement verdedigt tegen de ontwapeningslobby heeft een goed punt: leven is de morele standaard. Niet alleen voor dieren en moeders, maar van ieder levend wezen. Daarom is zelfverdediging een fundamenteel mensenrecht. Het is toch merkwaardig dat het vooral de mensenrechtenroepers zijn die dit recht onderuit halen!
Tweede overvaller Deurne Marokkaan uit Italie

Terwijl het overvallen echtpaar onder permanente camerabewaking wordt gesteld in verband met het risisoprofiel, is de identiteit van de tweede dader eindelijk vastgesteld. In Italie zouden ze de ideale oplossing voor hem hebben gehad. Inmiddels wordt in de zgn. jihadsteden (Amsterdam, Den Haag, Almere, Rotterdam, Delft, Zoetermeer, Gouda, Arnhem en Zeist) het toezicht verscherpt (bron).
31 maart 2014


DEURNE EN DE MORAAL VAN HET COLLECTIEF

Tweep John Zuyderduyn slaat de spijker op de kop

Waarom? Omdat een primitieve schaamtecultuur geen individuele verantwoordelijkheid kent. De ander treft altijd blaam. Want vrije wil erkennen ze niet. Maar hier is het mooie van zo'n stamverband. Je moet trouw zijn tot in de dood, maar dan nemen ze het ook collectief voor je op. Desnoods beginnen ze een oorlog, zoals nog niet zo lang geleden in Frankrijk het geval was. De moraal van het collectief is best heel bijzonder.30 maart 2014

WIJ ZIJN ALLEMAAL JUWELIERS! 

Als hyena's stortten ze zich op de juweliersvrouw uit Deurne, die haar recht op leven en zelfbehoud in eigen hand nam. Ze is een 'moordenaar, moordenaar, moordenaar!'In Eindhoven protesteerden zo'n dertig mensen Marokkanen tegen de juweliersvrouw uit Deurne.

Rutte wil kinderen geruststellen (Bron)

De toestand na de overval op de juwelier in Deurne is een goede graadmeter voor de toestand waarin ons land verkeert. Een aantal Marokkanen splitste zich onmiddellijk af langs etnische lijnen en scandeerde "moordenaar, moordenaar" vanaf het Stadhuisplein in Eindhoven, waarmee ze alle andere consideraties ondergeschikt maakten aan hun ethiciteit. (Bron) Een crimineel mag dan een crimineel zijn, hij is voor alles een Marokkaan: een van ons! Handen af van ons collectief. Dit is sektarisme in optima forma!

GroenLinks is het hiermee oneens, en heeft de stelling dat we allemaal Marokkanen zijn. Weet niet, hoor. Volgens mij zijn ze een soort geitenwollen bakfietselite.

Ook het argument dat de staat het geweldsmonopolie heeft, behoeft kwalificatie. Dat monopolie is niet absoluut. Het is een recht dat de staat is verleend op voorwaarde dat het burgers beschermd tegen criminele uitwassen. Maar een politie-apparaat dat tekort schiet, een rechterlijke macht die niet of onvoldoende straft en wetten die daders beschermen in plaats van slachtoffers, doet duidelijk zijn werk niet. 

Zo'n staat verspeelt zijn monopolie op geweld. Burgers hebben het recht zichzelf te beschermen. Dat is geen staatsrecht, maar natuurrecht, en een fundamenteel mensenrecht die niemand een mens kan ontnemen, ook de staat niet: je kunt een mens natuurlijk vals berechten of dood maken; dan nog heeft hij dat recht aan zijn kant. 

Voorts bemoeit de Bond van Wetsovertreders zich met de zaak: "Marina is geen held, ze moet vervolgd worden". De bond beschermt de belangen van wetsovertreders, of wel, mensen die de rechten van anderen hebben geschonden en daarmee hun eigen rechten (deels) hebben verspeeld. 

Op de website blijkt het om een advocatencollectief te gaan. Je zoekt tevergeefs naar een ledenlijst.
De BWO verdedigt geen “criminelen” zoals burgers weleens denken. De BWO controleert de overheid of zij zich aan de lokale- en Europese wetgeving (verdragen) houden en als dit niet het geval is dan grijpt de BWO in.
You could've fooled me! Dat klinkt minder erg dan je in eerste instantie zou denken. Maar deze advo's roepen dat het fundamentele recht op leven en dus op zelfverdediging niet mag, omdat het de rechten van rechtenschenders schendt! Update: BWO vorig jaar failliet verklaard (bron) - h/t @Peter_Zelf) 

Het moet werkelijk niet gekker worden! Dit is moraal op zijn kop: waarden moeten wijken voor antiwaarden. Het doet sterk denken aan Martijn, de lobbygroep van kinderverkrachters. Die gaat uit van dezelfde waanzin.

Hoe ziek is een land waarin dit allemaal mogelijk is? Heel erg. Deze rechtstaat mist blijkbaar het afweervermogen zich tegen deze gedemoraliseerden te beschermen. De antistoffen zijn gewoon niet meer aanwezig. Die zijn als bijkomende vangst tegelijkertijd verwijderd met de morele standaard.

In zekere zin zijn we allemaal juweliers. Iedere vrije burger heeft drie geboorterechten: het recht op leven, vrijheid en het zoeken van geluk. Dat laatste wordt ook wel het recht op eigendom genoemd. Als we deze rechten niet meer kunnen of mogen verdedigen, dan worden onze geboorterechten dus niet meer beschermd, en is de rechtstaat waarover politici zo graag preken, een dode letter.


Gerelateerd