zaterdag 15 maart 2014

300 Rise of an Empire: een epische morele strijd

Koning Leonidas van Sparta en zijn leger van 300 man zijn gesneuveld in de aanval van de Perzische keizer Xerxes. Rede, de rechtstaat en vrijheid staan op het spel. De Grieken zullen de beschaving moeten redden300 Rise of an Empire: generaal Themistokles leidt de Grieken tegen de invasie van de Perzische overmacht. Trailer 2, trailer 3.

In 300 Rise of an Empire, leidt de Griekse generaal Themistokles de verdediging tegen de overweldigende troepenmacht van de Perzische, goddelijke keizer Xerxes, en zijn wraakzuchtige commandant van de Perziche marine, Artemisia. Een existentiele oorlog tussen Goed en Kwaad moet de Griekse verlichting redden van de ondergang. 

De Perzische oorlogen
De Perzische oorlogen waren een serie epische veldslagen tussen het Achaemenidische keizerrijk van Perzie en de vrije Helleense stad-staten tussen 499 VC en 449 VC. De vrijheidsstrijd tegen de Perzische overheersing begon nadat Cyrus de Grote Ionia veroverde in 547 VC. De Perzen stelden tyrannen aan over de gebieden, hetgeen ontmondde in epische veld- en zeeslagen om de Griekse vrijheid. 


De film is het vervolg van 300 (2006) IMDb

Beide films werden geregisseerd door Zack Snyder, de director van Man of Steel.

300 Rise of an Empire is dit weekend in de Nederlandse bioscopen in premiere gegaan. Artikel: "Sterk openingsweekend". Welke bioscoop?