zaterdag 8 maart 2014

Ophef over VVD-poster is geveinsde verontwaardiging

De PVV heeft kamervragen gesteld over Turkstalige posters van de PvdA en D66. Een aantal bleek te zijn gefotosoept. Maar dat betekent niet dat er niks aan de hand isPvdA lijsttrekker Hamit Karakus, Seyit Yeyden (voormalig voorzitter Feijenoord), Zeki Baran (raadslid en lijsttrekker gebiedscommissie Charlois) en Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu spreken het publiek aan in het Turks.

UPDATE: Een verkiezingsposter van de VVD wordt tot centraal thema gemaakt van linkse 'geveinsde verontwaardiging' - *zucht* - een machtig, moreel wapen in de strijd tegen de realiteit. Op dit soort gezeik hadden we in dit Live Blog al geanticipeerd. Daarom schreven we op 18 februari:
Er is een goede reden voor om campagne te voeren in de taal die iedereen in Nederland wordt geacht te spreken. Zodat we elkaar allemaal blijven begrijpen. En niet stiekem alleen het belang van een groep te dienen, want dat is de bijl aan de wortel van de vrijheid en democratie in dit land. (Scroll neer voor meer.)
Sektarisme gaat niet samen met democratie (hoewel dat de logische uitkomst is van de doctrine van het multiculturalisme (alle culturen zijn evenwaardig). De kwestie maakt nog een slecht uitgewerkt concept in Nederland duidelijk: de scheiding tussen het privéterrein en het publieke domein. Thuis mag je alle talen spreken die je wilt (ook al zet je dat mijlenver achterop - moeten achterlijken zelf weten). Maar de overheid heeft een hele andere taak. Die MAG niet discrimineren. Daarvoor is de officiele landstaal uitgevonden. De staat en dus ook politieke partijen die het land als GEHEEL dienen, spreken dus uitsluitend de taal die iedereen geacht wordt te spreken: het Nederlands. Samsom is zelf hardstikke 'eng'. Dit heeft hoegenaamd NIETS met nationalisme te maken!24 feb. 2014

NIDA (lokaal 010): Leefbaar is een racistische partij 

Als je hardop durft te zeggen dat islam een rol heeft gespeeld bij de examenfraude op het Ibn Ghaldoun, dan trekt NIDA de rassenkaart, de kaart van de duivel die niet alleen de boodschap, maar ook de persoon van de boodschapper zelf tot demon verklaart...


20 feb. 2014


Almeerse Groen-Linksharem gaat gesluierd

De multikul rukt niet alleen in het taalgebruik op. De dames van Groen Links in Almere uiten hun solidariteit met hun islamitische zusters tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag. Emancipatie heeft plaatsgemaakt voor vrouwelijke onderwerping zoals vereist door het geloof. Wie zich afvraagt wat het standpunt van de linkse medemens bepaalt, stelt zich de vraag: wat schaadt het Westen het meest? Nieuwe rekruten geemancipeerde vrijvrouwen uiteraard niet; maar een leger assertieve anti-Westerse religekkies daarentegen... (Bron)


Twitterfittie in Groen Links over Turkse campagne

In een poging de Turkse kiezer aan zich te binden voert GroenLinks in Deventer campagne in het Turks. VVD-kandidaat Aida Tursic uitte haar verontwaardiging hierover op Twitter en wekte daarmee de woede op van GroenLinks-voorman Carlo Verhaar. De ruzie werd opgepikt door GeenStijl, één van de best bezochte websites van het land. Voor Tursic, zelf een nieuwe Nederlander, staat één ding als een paal boven water: wie mee wil doen moet Nederlands leren: ‘Anders kun je geen opleiding volgen, geen werk vinden, niet participeren. Je kunt niet met je Nederlandse buren praten of met andere ouders op het schoolplein, en stuurt je kinderen met achterstand de wereld in, zodat de volgende generatie ook tegen problemen aanloopt.’ Ze was dan ook verbijsterd toen ze in winkels affiches voor GroenLinks met een Turkse tekst aantrof, en ventileerde haar ontsteltenis op Twitter. Ze noemde de actie misselijkmakend en populistisch, wat haar op felle reacties uit het GroenLinks-kamp kwam te staan, waar men met haar wilde ‘knokken’. (Bron)Birgul Ozmen, D66 afd. Den Haag, Liste 4, Sira 14 te Belediye meclis uyesi adayi. YouTube Channel Ozcan Ozbay.


18 feb. 2014

Turkse- en islampartijen leiden tot sektarisme

Een aantal posters van de PvdA en D66 blijken gefotosoept en van Turkse teksten voorzien te zijn. Maar de PvdA geeft toe dat er tweetalige campagneflyers in omloop zijn; de PvdA organiseert ook bijeenkomsten waar Turks wordt gesproken (video boven). En dan zijn er partijen die deelbelangen dienen, zoals Turks Belang en islampartijen.

Vier jaar geleden bij de #GR2010 was er al het bewustzijn onder politici dat beheersing van de Nederlandse taal belangrijk is. Maar PvdA'ers Asscher en Klijnsma verschenen niettemin op verkiezingsposters met Turkse teksten. Maar ook D66'ers, CDA'ers en VVD'ers voerden campagne in het Turks ondanks de felle kritiek.

Desondanks worden deelbelangen als nooit tevoren naar de mond gepraat. Turks Belang maakt het helemaal bont als one-issuepartij, maar dat geldt ook voor theocratische islampartijen. Om nog maar te zwijgen over de vraag of hun kernboodschap verenigbaar is met democratische beginselen!

Er is een goede reden voor dat partijen het belang van ALLE burgers van Nederland moeten dienen. Anders zijn we op weg naar sektarisme en balkanisering (en we weten waar dat toe leidt). Het is een duidelijk uitvloeisel van multiculturalisme. Het kan niet genoeg en duidelijk gezegd worden: multikul is een filosofie, geen natuurverschijnsel. 

De essentie is de gedachte, dat alle culturen gelijkwaardig zijn. Er wordt dus niet geacht een leidende cultuur te zijn met een filosofie die alle burgers bindt. De uitkomst is geen vrijheidsstoofpot, maar ieder cultuurtje geisoleerd op zijn eigen eiland; en niemand die een ander mag bekritiseren, want we zijn immers allemaal gelijkwaardig? Nou dan?

De kern van multiculturalisme is racistisch, het idee dat een mens onontkomelijk bepaald wordt door zijn genen. Multikul leidt net als andere vormen van racisme tot apartheid, met alle stuitende abjectheid die daarmee samenhangt. 

Er is een goede reden voor om campagne te voeren in de taal die iedereen in Nederland wordt geacht te spreken. Zodat we elkaar allemaal blijven begrijpen. En niet stiekem alleen het belang van een groep te dienen, want dat is de bijl aan de wortel van de vrijheid en democratie in dit land.

De VK heeft deze boeiende breakdown van het stemgedrag: bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stemde ruim 80% van de allochtonen op de PvdA. In 2010 was dit gedaald tot 50%; nog altijd ruim meer dan bijvoorbeeld GroenLinks (12%), SP (9%) en D66 (9%). 

42% van de allochtone raadsleden werd in 2010 met voorkeurstemmen gekozen. Bij autochtone raadsleden was dit slechts 5% (Volkskrant).

Gerelateerd