vrijdag 21 februari 2014

Belgen bedanken Rutte voor hun welvaart

Het horrorkabinet Rutte II blijft falen, maar de coalitiepartijen hebben elkaar in een wurggreep. Niemand heeft belang bij het vallen van de regering. In de run-up naar #GR2014 hier een zwartboek


H/t Repelsteeltje.19 febr. 201414 feb. 2014


Team Rutte II plakt beter: 3 faalministers per week


Is het lot van Didi Samsom reeds beslecht?

De ministers van het kabinet Rutte II maken het wel erg bont. Bleef Plasterk deze week nog maar net aan het pluche plakken wegens ernstig liegen tegen kiezers en hun vertegenwoordigers (ooit een politieke doodzonde) (Source), zijn collega MinBuZa Timmermans was op een ander vlak de boel weer eens aan het bedonderen waar we bij stonden (bron).

MinBuHa&OSW Lilianne Ploumen (ook PvdA) is in een league voor zichzelf. In haar antwoorden op Kamervragen van D66 gaf ze zonder enige gene het AD de schuld van haar falen. Wat is het geval? Ploumen haalde enige tijd geleden ongemeen uit naar textielbedrijf CoolCat. Die zouden kinderslaafjes gebruiken in Bangladesh. Ploumen dreigde het bedrijf op een zwarte lijst te plaatsen, als ze weigerden een aantal ethische socialistische duurzame convenanten te ondertekenen. De CEO van CoolCat, Kahn weigerde bal te spelen met de minister van handelsbestrijding (bron). Nadat Kahn dreigde met een rechtszaak moest La Ploumen diep door het stof en een persbericht uitsturen om haar beweringen te rectificeren. Kahn zette de rechtszaak tegen het AD door; ook die moesten rectificeren van de rechter (bron). Het Nederlandse bedrijfsleven verdient een betere vertegenwoordiger dan deze activist. Maar jah, niets plakt beter dan Team Rutte II.


10 feb. 2014


Plasterk heeft geloofwaardigheidsravijn

Na het debat vandaag waarbij minister Plasterk onder vuur lag, was de belangrijkste conclusie dat Plasterk er blijkbaar geen probleem in zag om op 30 oktober vorig jaar het tv-programma Nieuwsuur uitgebreid te woord te staan over de zaak, terwijl hij op 22 november het belang van de Staat gebruikte als argument om de Tweede Kamer niet te infomeren. Inmiddels is het een publiek geheim. De verschillende oppositiepartijen in de Kamer zijn niet tevreden met de brief van de ministers Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Hennis (Defensie). Morgen wordt het debat voortgezet. (Bron) (Kamerstukken: Beantwoording Kamervragen over verzameling 1,8 miljoen records metadata door NSO)

Als bijkomstigheid is het opmerkelijk dat de uitgetreden PVV Tweede-Kamerlid Louis Bontes op 16 oktober 2013 tijdens een technische briefing al heeft verklapt dat voor de AIVD het aftappenn van metadata essentieel is om terroristen effectief te bestrijden. (Bron)

Intussen willen advocaten Michael Ruperti en Geert-Jan Knoops inzage in hun persoonlijke gegevens van de militaire inlichtingendienst (MIVD). Beiden vermoeden dat deze dienst vertrouwelijke gesprekken tussen hen en hun cliënten hebben afgeluisterd, zegt Ruperti in een reactie op berichtgeving in De Telegraaf. Ze beginnen maandag een procedure bij Defensie om deze informatie boven tafel te krijgen. (Bron) H/t @Centauri3

Gerelateerd