zondag 16 februari 2014

Matriarch feminisme verdedigt vrouwenbesnijdenis

De individuele rechten van miljoenen vrouwen worden geschonden onder de radar van de VN. Je verwacht het niet! Vrouwelijke genitale verminking blijkt veel wijder verspreid dan aangenomen‘Wat moeten we hier nu van vinden?’ dachten Koot en Bie hardop. Ze wisten het niet direct: iets wat deze twee zedenprekers niet vaak overkomt. 

UPDATE: 


8 feb. 2014

Westerse hypocrisie blind voor vrouwenbesnijdenis

Zomaar een berichtje in de Volkskrant van vorige week:
Vrouwenbesnijdenis komt wereldwijd veel vaker voor 
Genitale verminking van meisjes en vrouwen komt wereldwijd veel vaker voor dan blijkt uit de cijfers van Unicef. Volgens de VN-data is besnijdenis voornamelijk een Afrikaans probleem, maar rapportages van onderzoekers uit een reeks landen buiten Afrika geven een ander beeld: ook tientallen miljoenen meisjes en vrouwen in het Midden-Oosten en Azië zijn besneden.” (...) 

Islamofobie-fobie 

Het is triest te moeten vaststellen dat het bestrijden van een barbaars gebruik op verzet stuit vanwege islamofobie-fobie. Pardon, hoor ik u zeggen, wat is islamofobie-fobie dan wel? Wel, van islamofobie hebt u vast weleens gehoord. Het heeft te maken met kritiek op de islam en als goed opgevoede Nederlander weet u ook dat het niet hoort. Wie wil weten waar de term vandaan komt, kan ik aanraden het artikel Islamofobie, een strijdterm en het vervolg daarop van Frans Groenendijk te lezen. (...)  We kunnen in plaats daarvan natuurlijk ook kiezen voor de soevereiniteit van het individu. (Bron)

Gerelateerd