zondag 17 november 2013

Amerikanen en Nederlanders bouwen libertarisch eiland

The Seasteading Institute combineert Nederlandse waterbouwkunde en Amerikaanse pioniersgeest voor de bouw van de eerste drijvende stad op de oceaanJoe Quirk vraagt om contributies aan de Indiegogo crowdfunding campagne voor het Floating City Project, een innovatief bouwkundig ontwerp van DeltaSync.

Al vijf jaar onderzoekt The Seasteading Institute de mogelijkheden voor permanente, innovatieve gemeenschappen die drijven op zee. Ze denken dat de mens een nieuwe, blauwe frontier nodig heeft, waar hij vrij een andere manier van bestaan kan opbouwen. Het eerste doel, het inzamelen van $ 27.000 is nu bereikt. 
Als je droomt van wonen in een kleine, drijvende stad en je kunt je veroorloven te leven in een grote metropool, draag dan bij aan de crowdfunding voor het Floating City project. De Thiel Foundation heeft het bedrag verdubbeld tot $54,000 om de eerste plannen van de Delftse ontwerpbureau DeltaSync
mogelijk te maken. Het bedrijf werd opgericht door Rutger de Graaf en Katrina Czapiewska.  Ze zijn inmiddels bekend van het Drijvend Paviljoen in Rotterdam en de drijvende woningen in de Harnaschpolder in Delft. (website)

Vrijheid

Bewoners wonen in internationale wateren en genieten de vrijheid die de oceaan biedt, het laatste ongeclaimde gebied op aarde. Op de oceaan kunnen mensen hun droom verwezenlijken zonder de bureaucratie en de encyclopedie aan wetten die er op het land heersen. Een seasteader (zeepionier) begint opnieuw met een minimum aan reguleringen. Inwoners hebben een radicaal nieuwe kans om een andere beschaving te beginnen – een gedurfd experiment met persoonlijke vrijheid.

Economische mogelijkheden 

Als laatste frontier op aarde biedt de oceaan revolutionaire mogelijkheden om de meest gedurfde economische dromen waar te maken. Van de opslag van energie tot het winnen van voedingsmiddelen om te voldoen aan de mondiale financiele en medische vraag zal seasteading de toekomst van de 21e eeuw gaan bepalen. Internationale wateren bieden een vriendelijke omgeving voor wat betreft regelgeving en zetten wereldwijd  talent, ondernemers en investeringskapitaal in. De oceanen zijn nu al de supersnelwegen van de handel – seastead onroerend goed is optimaal gesitueerd om rechtstreeks in de aderen te tappen van de geglobaliseerde planeet. 

Vernieuwing

Seasteading ziet het experiment als de bron van vooruitgang. Bewoners van de eerste drijvende stad wijzen anderen de weg. In de komende decennia zullen honderdduizenden verhuizen naar de zee om deel te nemen aan mondiale vernieuwing op basis van persoonlijke keuzen, verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en economische kansen. Na het evalueren van de input van respondenten is het Seasteading Institute begonnen met plannen voor 's werelds eerste stad op zee. 

Floating City Brochure
Crowdfunding