vrijdag 4 oktober 2013

Westen gaat door met rampzalige steun aan MosBro

Ondanks de drama's in Turkije, Egypt en Tunesia, de rampzalige situatie in de faalstaat Libie en het door de proxyoorlog verscheurde Syrie, gaat de Westerse steun voor de MosBro gewoon door Verklaring op 31 jan. 2012 van James Clapper, directeur van National Intelligence: MosBro is een hoofdzakelijk seculiere organisatie. Reactie van John Bolton, voormalig VN-ambassadeur.

Miljoenen Amerikaanse belastingdollars zullen worden gestort in een fonds voor het promoten van de Moslim Broederschap. Deze strategie is bedoeld om Al Qaida te bestrijden. De gedachte hierachter is dezelfde drogrede die James Clapper, directeur van National Intelligence in de video hierboven tentoonspreidt. Dit wensdenken, dat op geen enkele manier in overeenstemming is met de realiteit, maakt van de Moslim Broederschap een gematigde, democratische, geweldloze organizatie. Alleen tijdig ingrijpen door miljoenen Egyptenaren heeft net op tijd kunnen voorkomen dat de regering van Morsi het land over de rand van de afgrond stortte.

Clapper verklaarde:
Uitingen van geweldloosheid en democratie zijn een uitdaging voor de gewelddadige ideologie van de jihadisten van Al Qaida en kunnen toenemende politieke macht verlenen aan seculiere, gematigde islamisten.
Als je denkt dat de politieke islam van de MosBro een oplossing is voor de politieke islam van Al Qaida (zoals de regering Obama denkt), dan zijn je natuurlijke bondgenoten Turkije en Qatar. Miljoenen dollars zullen worden gepompt in het fonds dat bedoeld is om de moslimjeugd een positievere wending te geven. Het fonds zal bestuurd worden door Amerika, met de aan de MosBro gelieerde regering van Erdogan in Turkije en het oorlogshitsende emiraat Qatar.

Het fonds van 200 miljoen dollar, genaamd de Global Fund for Community Engagement and Resilience, gaat lokale trainingprogramma's bieden voor dienstverlening, sociale netwerken en nieuwe scholing in terroristische helholen als Pakistan, Somalie en Jemen. De VS draagt om te beginnen 2-3 miljoen dollar bij; andere donorlanden naast Turkije en Qatar zijn Canada, een aantal Europese landen en zgn. 'private sources'.

Het enig andere islamistische land is Qatar. Samen met Turkije zullen zij de islamistische boodschap uitdragen tegen Al Qaida. Het emiraat Qatar, thuisland van Al Jazeera, is een belangrijke sponsor van de Moslim Broederschap en fungeert als bank voor het islamisme. Ook de spirituele leider van de MosBro, Al Qaradawi bevindt zich in Qatar.

Premier Erdogans bijnaam is inmiddels "Koning van de Islamisten". Zijn regering steunde Morsi in Egypte met raad en daad, en hij heeft geweigerd Mosbro's Palestijnse afdeling, Hamas, aan te merken als terreurgroep. Obama's "grote vriend" is bezig in Turkije een shariastaat te vestigen middels de islamistische doctrine van de 'geleidelijkheid'.

Het is een beproefd reept. We hebben deze salamitactiek eerder in de geschiedenis gezien: waar Marxisten zich beijverden voor de gewelddadige revolutie, volgden sociaal democraten en progresssieven als de Fabians, de weg der geleidelijkheid.

Deze zomer volgde er een hevige seculiere reactie in Turkije op het voortschrijdende islamisme. De protesten duren tot op de dag van vandaag voort, maar worden nauwelijks gevolgd door de westerse media. De neo-imperialistische ideologie wordt zelfs gepromoot in de VS door het schoolnetwerk van Fethullah Gulen, een alliantie met indianenstammen en directe betrokkenheid bij neo-Ottomaanse moskeeen, zoals de 100 million dollar kostende megamoskee in Maryland.

Amerika en het Westen zouden er beter aan doen de Jordaanse koning Abdullah te steunen. Hij heeft de Mosbro, die zijn regering omver willen werpen, actief gemarginaliseerd. Hij heeft gezegd dat democratie voor Erdogan een busrit is. Hij doelde op de verklaring van Erdogan uit de jaren negentig, voor hij macht kreeg. Hij heeft toen gezegd: "democratie is als een trein; als hij op de plaats van bestemming is, stap je uit". Abdullah heeft ook gezegd dat stijl en geduld het enige verschil is tussen Morsi en Erdogan: "In plaats van het Turkse model - zes of zeven jaar voor Erdogan - wil Morsi meteen resultaat".

Helaas zal de strategie van Obama, door uitbreiding van het islamistische kerngebied meer rekruten voor Al Qaida opleveren. Of - als de tactiek zou slagen - Al Qaida schaden maar andere groepen juist bevoordelen. Het is een misselijkmakende, immorele strategie die nooit goed kan aflopen. De regering Obama is als een box vol babies, die spelen met scheermessen en tijdbommen, met de wereldstabiliteit als inzet.

(Bron)

Gerelateerd