vrijdag 1 november 2013

Kamervragen VVD over bedreiging door @MaiwandAfghani

Afshin Ellian wordt bedreigd door de radicale moslim Maiwand Al Afghani, die hem onder meer via Twitter en Facebook bedreigingen stuurt


"Een vijand van islam en moslims voelt zich bedreigd door een vreedzame tolerante gematigde moslim genaamd Maiwand Al-Afghani (...)" (Bron)

UPDATE: De VVD stelt Kamervragen over het bericht dat Elsevier-blogger Afshin Ellian wordt bedreigd door Maiwand al-Afghani. De partij wil weten of maatregelen van de Universiteit Leiden, waar al-Afghani studeert, volstaan. Volgens de VVD vragen de woorden van Maiwand al-Afgahni, die eigenlijk Shabir Burhani heet, over Ellian om maatregelen. (Bron)

5 okt. 2013


@MaiwandAfghani verklaart @AfshinEllian1 tot Jood

Maiwand gaf via Twitter en op zijn Facebookpagina aan zijn volgers weer een nieuwe vrijbrief om Ellian geweld aan te doen: "Afshin Ellian is volgens mij een joodse naam". We weten allemaal wat het betekent om in de fundamentalistische moslimwereld tot Jood verklaard te worden. Het woord ‘Jood’ is in deze wereld de rode lap voor de stier. (Bron)


4 okt. 2013

Ellian: "De kafirverklaarde is vogelvrij"

Shabir Burhani, die onder een pseudoniem berichten over mij verspreidt, representeert de gewelddadige propaganda van het salafisme. Hoe worden zijn teksten over mij en Ayaan Hirsi Ali geïnterpreteerd in radicale kringen? (...) Takfir betekent anderen tot kafir verklaren. Aan deze kafir-verklaring koppelen de Takfiri's strafmaatregelen. Wie door een Takfiri wordt verketterd is, afhankelijk van de omstandigheden, vogelvrij. Takfiri's hebben een rivier van bloed veroorzaakt in Irak, door de sjiieten als kafir aan te merken. In Afghanistan is iedereen die met de staat meewerkt als kafir, doelwit van aanslagen.

De barbaarse bende van de Taliban en Al-Qa'ida martelt, verminkt en onthoofdt onschuldige burgers. Ze hangen geregeld kinderen op die in hun ogen hebben samengewerkt met kafirs, en daardoor zelf kafir zijn geworden. De inlichtingendiensten waarschuwden steeds voor de activiteiten van Takfiri's als de radicaalste afdeling van het salafisme. Niet alle salafisten zijn bezig met moordpartijen. Een grote groep is bezig met dawa: het oproepen, uitnodigen tot islam. Maar de radicale dawa is niet zomaar een uitnodiging om moslim te worden. Het roept op om toe te treden tot het salafisme en alle onderafdelingen ervan. (Bron)

2 oktober 2013

"Vreedzame tolerante moslim" wil zondaar Ellian redden

@AfshinEllian1 wordt bedreigd door @maiwandafghani. Al Afghani (een pseudoniem van Shabir Burhani), student bestuurskunde aan de Universiteit Leiden, waar Ellian zelf hoogleraar is aan de rechtenfaculteit. Al Afghani post op zijn Facebook: Moge Allah ze bestraffen en laten lijden".
'Vanuit radicale moslims gezien is dat een oproep', reageert Afshin Ellian. 'Op dezelfde manier wordt gesproken over de cartoonist uit Denemarken.' Al Afghani is volgens Ellian 'heel populair' onder radicale moslims en die weten volgens hem dat zij aangesproken worden om actie te ondernemen.

Ellian: 'Op "afvalligheid" staat volgens hen de doodstraf.' Ellian 'baalt' van de bedreiging, maar maakt zich vooral zorgen om 'het grotere perspectief'. Ellian: 'Wat gaan we doen met het grote aantal jihadisten in België en Nederland? Wachten tot zij een strafbaar feit hebben gepleegd?'

Al Afghani zou contacten hebben met Nederlandse en Vlaamse radicale moslims die op jihadreis zijn gegaan. Hij reist ook jaarlijks naar zijn thuisland Afghanistan. Er circuleren foto’s op internet van al-Afghani die tussen Talibanstrijders zit, terwijl hij zelf geweren en raketwerpers vasthoudt

Hij bezoekt daar overigens ook soldaten van de Verenigde naties. Al Afghani ontkent via Twitter dat hij Ellian heeft bedreigd en zegt geen strafbare feiten te hebben begaan. Volgens Al Afghani maakt Ellian zich schuldig aan laster.

(Bron)